Гора от 1550 дръвчета на Витоша е "осиновена"

Гора от 1550 дръвчета на Витоша е "осиновена"

© АПРАЕкологична инициатива "Моят зелен град" осиновява втора гора, а поводът е десетата й годишнина. Гората се намира в природен парк "Витоша" край туристическата алея над киноцентър "Бояна".


Гората заема площ от 4 декара и се състои от 1550 дръвчета, от които 1050 смърч и 500 явор и бреза. За тях ще бъдат полагани специални грижи, докато пораснат, заявяват от инициативата. Осиновяването й става със съдействие на "Югозападно държавно предприятие".


Гора от 1550 дръвчета на Витоша е "осиновена"

© АПРА

Така дърветата, за които се полагат грижи, стават общо 5250 – част от тях растат в три гори, засадени от служители на "Кока-Кола" и доброволци от 2015 г. насам, а останалите са осиновени.


Увеличаването на растителните и дървесните видове тази година е в Банкя, Велико Търново, с. Клисура, Костинброд, Плевен, Пловдив, Самоков, Стара Загора и Търговище, през месеците септември и октомври са извършени дейности по почистване и реновиране в местност Бакаджика (област Ямбол), Бели извор (област Враца), Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Русе, Силистра и Хасково.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK