Заплахата от протест заради мръсния въздух активира Столичната община

Заплахата от протест заради мръсния въздух активира Столичната община

© Юлия ЛазароваДен преди протеста в София срещу мръсния въздух в града от Столичната община обявиха, че са подали сигнал до Изпълнителната агенция по околна среда, която е поела ангажимент още днес да изпрати мобилна станция до всеки от петте квартала, които са заявили участие в недоволството. До момента жители на "Красна поляна", "Западен парк", "Овча купел", "Оборище" и "Младост" са потвърдили, че ще се включат в протеста, който ще се проведе на няколко места в София.


Едно от исканията на столичани е да се постави официална измервателна станция, която да отчита токсичните вещества във въздуха освен праховите частици. Искат и засилен денонощен контрол срещу изгарянето на отпадъци и опасни за здравето материали.


Зам.-кметът на София по екологията Йоана Христова заяви пред "Дневник", че очаква бърза реакция и още днес първите станции да бъдат разположени в петте квартала. Днес тя представи плановете на Столичната община за дейностите, свързани с екологията през 2018 г. Сред тях са създаване на пункт за произвеждане на пелети, които да се ползват за отопление. Христова уточни, че пелетите ще са предназначени за общинските сгради, но ще бъдат раздавани и на нуждаещи се.
Столичната община планира още да увеличи кратността на миенето на улиците и да създаде график на събиране на едрогабаритен отпадък. За да реши проблемите с твърдото гориво и отпадъците, които се използват за битово отопление, вече се водят разговори с Министерството на околната среда и водите. Целта е да се намерят възможности в законодателството, които да позволяват ограничаването на твърдото гориво за отопление в домовете на хората. Идеята е да може да се влиза по някакъв начин в домовете на хората, за да се провери как се отопляват. Обсъждат се и възможности за изменение в законодателството, с които да се въведе стандарт за горивото, което се използва за отопление.


Христова каза още, че се водят преговори за създаването на инсталация за изгаряне на RDF гориво в ТЕЦ "София". Аварийните мерки за въздуха, които бяха представени преди седмица от нея, пък тепърва ще влязат за гласуване в столичния общински съвет. Зам.-кметът обаче е на мнение, че само тези мерки няма да доведат до подобряването на качеството на въздуха. Заради това през 2018 г. общината планира да кандидатства за евросредства за програми, с които да накара гражданите да събират боклука си разделно.


Също през следващата година общината ще възложи да се направи анализ дали е необходимо да купи допълнителни станции за измерване на качеството на въздуха. Христова уточни, че се планира създаването на градска мрежа от подобни станции, в която да бъдат включени и такива на граждани.


Междувременно Столичната община ще обяви конкурс за ръководител и четирима експерти в новосъздадената дирекция, която да се занимава с качеството на въздуха и ефектите от климатичните промени в София. Също така до 22 декември е крайният срок за конкурса за директор на завода за преработване на отпадъци. Към момента той се управлява от изпълняващ длъжността директор, след като заемащият поста беше уволнен в началото на тази година.

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Продължавайте да вдигате тока, парното, градския транспорт и продължавайте да се чудете що не мое а се диша и да се простира.

 2. 2 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  ... подскачат, като „ощипана мома“ ;)
  И скоростно мислят чутовни оправдания.

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 3. 3 Профил на Imeto mi
  Imeto mi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  В София въздухът е така от години. Не само ромите са виновни, въпреки че те яко горят гуми за железните нишки. Цпециално в овча купел, кабелджии - бели, горди Българи от кварталната лан-мрежа горят кабели за цветния метал.
  България=Индия

 4. 4 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Докато концепцията на общината е да се дига билета за градския без нищо насреща... Все по-зле ще става.
  А да не забравяме и шарените гласоподаватели, дето се топлят на кюмюр и гуми, които никой не закача никога....

 5. 5 Профил на Компетентен
  Компетентен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Късно е, либе. И на тия боклуци вече никой не им вярва. Утре ще има протест и това е. Тая Йоана не знам си коя си, е поредната калинка.

 6. 6 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Само да не са някакви виртуални движения... Докато отшуми

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 7. 7 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8837 Неутрално

  При тоя скъп ток където смятат да го вдигнат, ще бъде още по тежко положението.

 8. 8 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Интересно как изпратената "мобилна станция" ще изчисти въздуха....

 9. 9 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Достатъчно е КАТ да спре от движение всички коли без катализатори в София, и въздуха ще стане кристален. А шведите, които горят гуми и дрехи, директно да бъдат изселени от София.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 10. 10 Профил на akulkata
  akulkata
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Идеята е да може да се влиза по някакъв начин в домовете на хората, за да се провери как се отопляват."!!!!!!!
  Гениално, както винаги! Вместо стимули да се ползвао пределен начин за отопление, да речем, защото е по-ЕВТИН, санкции за това, че се ползва друг начин на отопление, защото Е по-евтин!!!
  Че и ще влизаме по домовете..... леле

 11. 11 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Достатъчно е КАТ да спре от движение всички коли без катализатори в София, и въздуха ще стане кристален. А шведите, които горят гуми и дрехи, директно да бъдат изселени от София.
  —цитат от коментар 9 на Darcas

  Що ли основно през зимата започва да се говори за този проблем?
  Може би, защото тогава излизат на пътя автомобилите без катализатори?
  Или все пак, защото тогава хиляди домакинства зареждат скапани въглища по печките, а общината започва да хвърля тонове прахоляк по улиците?

 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  До коментар [#8] от "tvr18355030":

  Данчето Дондукова смята ,че като сложи измервателни станции и проблемът ще се реши с магическа пръчка. София е ужасно мръсна , дишаме прахоляк от улиците и строежите. Все едно ,вместо да се къпеш ,да се пръскаш с парфюм.

 13. 13 Профил на Levski Levov
  Levski Levov
  Рейтинг: 224 Неутрално

  [quote#11:"Yotce"][/quote]

  Остави го, не го ли виждаш че е профан... само катализаторите са им проблема.
  В световен мащаб замърсяването от колите(общо) е 5 ПРОЦЕНТА от общото замърсяване!!!
  Но у нас само с катализаторите ще се реши проблема...

 14. 14 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Миене трябва. И да престанат да хвърлят тая гняс, с която покриват града, когато валне сняг. Не знам какво е, но като изсъхне става нещо страшно. Явно е най-некачествената сол, която може да се намери по света.

 15. 15 Профил на ivant88
  ivant88
  Рейтинг: 324 Неутрално

  И всички коли да махнем, проблемът пак ще си го има, заради битовото отопление. Най-замърсеният град у нас не е София, това са Видин, Горна Оряховица, Самоков... И като цяло всички по-малки градове.

 16. 16 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  По отколешна традиция, за да се случи не що в България, трябват протести. Иначе властите трудно се секат или изобщо не желаят да реагират. От тази година вече има независим сайт, където гражданите на София да следят качеството на въздуха. И всички видяхме къде са замърсяванията и логично кой го създава /едни братя/. Но общината два месеца се прави на глуха и сляпа. И когато яйцето дойде до полога, когато най-накрая дойде време за протести, общината СПЕШНО взема мерки. Защо толкова спешно, къде бяха цели два месеца, не гледаха ли новините, не видяха ли "мъглата", не подушиха ли вонята?

  Всеки кмет, който уважава себе си и поста си, трябваше за толкова време или да излезе пред гражданите и да предложи план, решение, обяснение, или да си подаде оставката за некадърност. Но от Фъндъчката нито дума, нито обяснение, нищо. Дори сайтът на общината спря да дава информация за замърсяването, зер софиянци не усетят проблема. Ама той си мирише и без да гледаме сайта, не се излиза от вкъщи, прозорци не се отварят, защото навън е кафяво мъгливо и вони на изгоряло.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 17. 17 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#4] от "maddrum":

  "Докато концепцията на общината е да се дига билета за градския без нищо насреща..."

  Само преди няколко години се возихме на стари Икаруси, за които 'автобус" не беше подходяща дума. Сега има чисти, отоплени през зимата и с климатик през лятото автобуси. Това нищо ли е?

 18. 18 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 479 Весело


  Кюмюрът е бъдещето на евро-лунапарка.
  Не е друга ''технология''
 19. 19 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 419 Неутрално

  "Идеята е да може да се влиза по някакъв начин в домовете на хората, за да се провери как се отопляват."!!!!!!!Гениално, както винаги! Вместо стимули да се ползвао пределен начин за отопление, да речем, защото е по-ЕВТИН, санкции за това, че се ползва друг начин на отопление, защото Е по-евтин!!!Че и ще влизаме по домовете..... леле
  —цитат от коментар 10 на akulkata


  И ти ли се топлиш на кюмюр? Или си се загрижил толкова за правата на кафявите...

 20. 20 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Точно така, затова скоростно започнаха да садят фиданки, а зимата е вече тук т.е. кипи безмислен труд.

 21. 21 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1592 Разстроено

  До коментар [#16] от "Lou":

  Този проблем далеч не е от тази година. Или от миналата. Преди се оправдаваха с Кремиковци, ама Кремиковци от години не работи. Оказа се, че не е Кремиковци причината. Но никой нищо не прави. А тези мерки, дето сега уж ще се вземат, не са никакви мерки, а само ФПЧ в очите и общи приказки.
  Направили си нова дирекция и ще краднат европейски средства за програми, за да ни убеждават да сме рециклирали. Дрън-дрън, ярина!
  Решението е просто, но няма да се хареса на мат'риала. Всички смрадливи таралясници, дето бълват отровни димни завеси, се спират от движение. Никакво греене на дърва, въглища, дрехи, гуми и всякакви други л*йна. И редовно миене на улиците. А не веднъж годишно, за Великден.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 22. 22 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 583 Весело

  За няма 30 години войнставащата селяндурия успя да унищожи града и да го превърне в кочина:
  1. Разбити улични настилки
  2. Безразборно презастрояване
  3. Поголовно унищожение на зеленина.
  4. Автоталобанство
  5. Непочистване на улиците
  Като добавим и неблагоприятното географско положение...резулататът е налице.
  Сега вече на всеки ъгъл да има измервателна станция няма никаква полза...

 23. 23 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Що ли основно през зимата започва да се говори за този проблем?
  Може би, защото тогава излизат на пътя автомобилите без катализатори?
  —цитат от коментар 11 на Yotce

  През лятото топлият въздух се издига нагоре и отнася част от пушилката със себе си.
  През зимата има т.нар. "температурна инверсия", тъй като София е в котловина. Замърсеният въздух си седи ниско долу.
  Колите пак толкова си пушат и зиме, и лете, просто зиме пушилката им не се разнася. Отделно са и кюмбетата, и всичката кал, която после се разпрашва и разнася из въздуха. Зимата ясно защо е повече калта.

 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  До коментар [#12] от "hodounski":

  Мобилната станция е яко нещо... казваш, че мериш Красна поляна, пък тя стои на чистичко в Борисовата..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  До коментар [#11] от "Yotce":

  Щото не гледате показателите на Копитото.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#11] от "Yotce":

  Ако беше учил география в училище, щеше да знаеш, че зимата атмосферното налагяне и движението на въздуха в котловините е различно от лятото, пролетта и есента.
  Въздуха в София целогодишно е замърсен. Лятото е малко по-чисто, защото "софиянците", които са без катализатори си ходят по родните места.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 27. 27 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1292 Любопитно

  Има доста улици в София дето мязат на четвъртокласен път. Миене невъзможно.
  К'о пра'им?

  Мачкай климатичния чейндж!
 28. 28 Профил на pbs
  pbs
  Рейтинг: 223 Неутрално

  В квартала където живея има само нови блокчета в които живеят хиляди души, но точно по средата има една къща която се отоплява на въглища и трови целия квартал... Това нормално ли е??? Защо не се забранят тези въглища??? Има еко брикети които изхвърлят едва 5% в сравнение с въглища или дърва.

 29. 29 Профил на stellllli
  stellllli
  Рейтинг: 322 Неутрално

  А ТЕЦ-овете кога ще спрат да горят въглища и незнайно още какво?

 30. 30 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 841 Неутрално

  ТОВА Е ЕДНО ОГРОМНО ПОЛЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ НЕ СПРЕХА ДА ГО ЗАТРУПВАТ КАМИОНИ КАМИОНИ КАМИОНИ И ПРАХ,МНОГО ПРАХ , ОТКЪДЕ Я КАРАТ ТАЯ ЗЕМНА МАСА КАНЦЕРОГЕННА ЛИ Е НЕ Е ЛИ КАКВА Е НИКОЙ НЕ МУ ПУКА , КАТО СЕ ПОЗАСУШИ МАЛКО ВРЕМЕТО И КАТО ПОДУХНЕ ВЕТРЕЦА ТУКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДИША А КОЛИТЕ ПОБЕЛЯВАТ ЦЕЛИТЕ ОТ ПРАХТА, ЦЯЛАТА СТОЛИЦА Е ОПАСАНА ОТ ТАКИВА ДЕПА ЗА МУТРЕНСКИ ДАЛАВЕРИ ЗАЩОТО ИЗБИЙТЕ СИ ГО ОТ ГЛАВИТЕ ЧЕ ЦЯЛАТА ТАЯ ГАДОСТ МОЖЕ ДА Е ЗАКОННА , НАЙ МАЛКОТО ЧЕ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ХЛЕБОЗАВОД НА СТОЛИЦАТА Е В ЦЕНТЪРА НА ЦЕЛАТА ТАЯ ГНЯЗ КАКТО Е ВИДНО ОТ ВИДЕОМАТЕРИЯЛА https://www.youtube.com/watch?v=JVFOV7_tdUI

 31. 31 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Отговорът на въпроса "дали е по-добре да се придвижваш на ляв крак или на десен?", разбира се е "и на двата"

  Същото е и с въздуха в София- мерките трябва да включват както мерки срещу старите коли без катализатори, така и мерки срещу горенето на битови отпадъци за отопление

  Порусначен народ- слаба държава
 32. 32 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  Ден преди протеста в София срещу мръсния въздух в града от Столичната община обявиха, че са подали сигнал до Изпълнителната агенция по околна среда, която е поела ангажимент още днес да изпрати мобилна станция до всеки от петте квартала, които са заявили участие в недоволството.

  Кучето скача според тоягата . Мижи Ласко да те лажем е цялата мнима активност на Данчето , както миловидно я назовават Простия и папконосителя Му . Мърдат , бе мърдат . Значи са живи и работят по въпроса . Така ще си рече обгазения и ще зачака търпеливо да чака времето , когато няма да мисли за носомаски . Така си мисли Данчето и данчевци и мърдат ли мърдат .

 33. 33 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":Продължавайте да вдигате тока, парното, градския транспорт и продължавайте да се чудете що не мое а се диша и да се простира.

  А вие продължавайте да си мислите , че на някой му пека дали може да се диша и простира . Важно е хазната да се пълни и да се отчитат милиарди икономии и резерви .

 34. 34 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Слезте от колите Ве маскари.Само ревете.Една кола,един човек.iсиктир.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 35. 35 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1895 Неутрално


  До коментар [#8] от "tvr18355030":Интересно как изпратената "мобилна станция" ще изчисти въздуха...."

  Сигурно си от онези двадесет % Затова се чудиш. . Това е информация за останалите 80 %

 36. 36 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Ами махнете се от София,и живейте на село,нали все природозащитници се извъдихте от София?
  Ама не ви стиска,на село няма удобства,трябва сами да правите половината неща,които в София ги правят други.Не вис е иска да си разваляте удобствата!

  sdg
 37. 37 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  До коментар [#36] от "Svetlio":

  Т.е., дойдохте от селата, осрахте града и сега ни казвате - бегайте вие в селата.
  Яко...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 38. 38 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  Хора от Петте конт..., опс , от петте квартала , пожалете Данчито . Виновни са комунетата , че построиха Кремиковци . Пушеците , складирани по онова време в дебрите витошки , сега изпълзяват вероломно и заливат очистеното от демократите и озонирано от герберите софийско поле . След хляба , дойде ред и на въздеха . Та оставете Данчето и погнете имагинерния виновник - Комуната . Тя беше виновна у виновна е , и ЩЕ БЪДЕ виновна . За Кремиковци . После , като дойде ред и на водата , ще мислим и за другото .

 39. 39 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Пак половинчати решения. Една проста мярка ще реши проблема, а именно въвеждане на винетка за зелена и синя зона. Колкото е по-мощен автомобилът, толкова по-скъпа да е винетката. Така е в Лондон и на други места по света.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 40. 40 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3571 Неутрално

  До коментар [#5] от "Компетентен":

  "Късно е, либе. И на тия боклуци вече никой не им вярва. Утре ще има протест и това е. Тая Йоана не знам си коя си, е поредната калинка. "
  ==============
  Не живея в София. Отоплявам се изцяло на ток, основно климатици, мой проблем си е как го плащам. Признавам, в микса на тока сигурна има и въглища.
  Разбирам проблема ви с въздуха, ама как точно вие, нервните коментатори ще го решите, ако имате властта на кмета? Изринвате циганите с фадроми? Веднага Брюксел заревава с БХК. Отговор 2 - тази сутрин един общинар намекна да им купуват пелетни горелки. Нали вие, "софиянци" ще ги платите и пак ще ревете?
  Та хем сте прави, хем чакате местната власт да е Хари Потър.

  Еретик
 41. 41 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  До коментар [#37] от "Darth Plagueis":

  Не аз съм си от село.Така че нямам никакъв проблем с замърсения въздух.
  Но виждам че вие сте големи природозащитници,но не мърдате от удобството на столицата.

  sdg
 42. 42 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1895 Весело

  До коментар [#36] от "Svetlio":Ама не ви стиска,на село няма удобства,трябва сами да правите половината неща,които в София ги правят други.Не вис е иска да си разваляте удобствата!

  Се си мисля , че софиянци само четири неща правят сносно и с мерак . Ядене и последващ физиологичен акт . Пиене и пак същото . Та , Светльо , ако това е половината от нещата , които правят софиянци , ако го няма селото и селяните , едни части ще ти хванат паяжина . Та не хули селяните , нужни са ти .

 43. 43 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1895 Весело

  До коментар [#14] от "znayko84":Миене трябва.

  Я , каква иновация . От времето , когато София се миеша всяка седмица . По два пъти . Башка от празниците .

 44. 44 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1880 Любопитно

  Инсталация за изгаряне на RDF в ТЕЦ София ще влоши допълнително чистотата на въздуха с повече ФПЧ заедно с всички полиетиленови и пропиленови съединения, освен ако не се пречиства качествено, което е свързано с допълнителен разход от 100-200 евро за всеки тон от употребеното гориво.
  Малкото положително е, че 80% от тровещите се са електорални единици на БСП, Патреоти и БСП.

 45. 45 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Нека да спрът магистралите, да се ГАЗИФИЦИРАТ всички големи градове , като се премахне използването на твърдо гориво! Да се уреди градския транспор, като се наемат фирми който не ламтят за големи печалби, общените да поемат част от разходите на транспорта, да се мият улиците - вода има. Измервателните станции са хвърли пари след като не се премахнат източниците на замърсители!

 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  До коментар [#41] от "Svetlio":

  Ми удобството на столицата е свързано с чистия въздух бе, неадекватнико! Че си си от село е видно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 853 Весело

  Ако беше учил география в училище, щеше да знаеш, че зимата атмосферното налагяне и движението на въздуха в котловините е различно от лятото, пролетта и есента.
  —цитат от коментар 26 на Darcas

  Ако покрай зубренето на география беше развивал и мисленето си, щеше да можеш да правиш изводи въз основа на елементарни факти, като например постоянно високите нива на замърсяване в квартали с голям брой къщи, разположени относително високо, като Павлово, Симеоново, Лозен...
  Можеш също така да провреиш в любимия си учебник по география за постоянното въздушно течение, с което е известен квартал Банкя, после да направиш едно кръгче до там и да подушиш в какво се превръща въздуха от хилядите печки без катализатор.

 48. 48 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1592 Гневно

  До коментар [#41] от "Svetlio":

  Ами, като си си от село, стой си на село и не раздавай акъл по форумите! Някои сме от града и нямаме село, в което да отидем. Но подобните ти, дойдоха от село и засраха града.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8410 Неутрално

  За да си вършат работата, само с протести трябва да се заплашват. Иначе хич не се притесняват да си получават заплатите и нищо да не правят.

 50. 50 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2073 Весело

  До коментар [#28] от "pbs":

  Ми що тия хиляди души не дадат по 10 лева да се купят пелети за обитателите на тази къща!
  Щом са в нови блокчета ще да са паралии!

 51. 51 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Какво миете бе? От 3 на 4 пъти? Къде това? Моята улица за цяла година я измиха един път през септември в един як дъжд. Преди това не беше метено и събираха листа и клони на купчини, които след миенето стояха така 10 дни.
  Тровите ни с нежеланието си да предприемете непопулярни мерки. Както и да спазвате задължението си да осигурите здравословна среда на живот на хората!

 52. 52 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  В Букурещ градският транспорт е безплатен и въздухът веднага станал чист - без фъндъци. А тук фъндъка надува цените, хората карат коли и се тровят. :О Това трябва да плаща вреди до девето коляно!

 53. 53 Профил на dao_yordanov
  dao_yordanov
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Най-големият проблем свързан със замърсяването на въздуха е свързан с огромното количество стари дизелови автомобили, които се регистрират ежедневно в България. Само за София бройката е 600 на ДЕН!!! Каквото и друго да правят,.... няма да има особена промяна във въздуха, който дишаме.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK