Изложба представя обитателите на вековните гори в България

Изложба представя обитателите на вековните гори в България

© Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори - ДАФНИДнес от 18.30 часа в Националния природонаучен музей ще бъде представена изложба, посветена на животните и растенията, които обитават вековните гори в България, съобщиха от WWF. Автори на изложбата са художниците от Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори – ДАФНИ, в сътрудничество с природозащитните организации WWF и Българско дружество за защита на птиците, БДЗП.


Планирана преди година, изложбата е много актуална в контекста на заплахите срещу ценни местообитания и вековни гори, коментират от ДАФНИ. Посетителите ще видят познати горски обитатели като мечки и лисици, както и малко познати птици, насекоми и растения.

Популяризирането на темата за вековните гори в България е важно, тъй като липсата на информация и заинтересованост е една от предпоставките за унищожаването на природните богатства. Те предоставиха информация и фотографии, които са обособени и включени в изложбата.
БДЗП също се съгласиха да бъдат наши партньори в качеството си на организация, посветена на опазването на редки видове птици и техните местообитания, допълват от ДАФНИ.


Мястото за представяне на изложбата - Националният природонаучен музей, не е избрано случайно. Там започват своя професионален път първите български художници анималисти и научни илюстратори.


Изложбата ще продължи до 31 май.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK