Столичната община вече е готова да продава билета за градски транспорт при мръсен въздух

Смогът в София днес

© Николай Дойчинов

Смогът в София днесЦентърът за градска мобилност (ЦГМ) вече разполага с целодневните зелени билети на цена от 1 лев, които ще важат за целия градски транспорт, когато въздухът в София е мръсен. Това съобщават от общинското дружество, като посочват, че билетите ще се продават от пунктовете ЦГМ, "Метрополитен" и водачите на превозните средства.


Зеленият билет

© Център за градска мобилност

Зеленият билет

Зеленият билет е една от мерките в плана за действие на Столичната община в дни, в които нивата на фини прахови частици във въздуха са над нормата. За да бъде въведен, те трябва да са били 4 пъти над допустимото в два поредни дни. Целта му е да стимулира гражданите да ползват градски транспорт вместо автомобилите си.


От Центъра за градска мобилност имат готовност да пуснат допълнителни коли по линиите на транспорт в дните, в които въздухът е силно замърсен.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK