Мобилна апликация спасява бедставащи животни

Мобилна апликация спасява бедставащи животни

© Надежда Чипева, КапиталНово мобилно приложение "Help A Paw" е създадено с мисията да помага на ранени или болни животни. Идеята е потребителите му да могат лесно и бързо да подават и откликват на сигнали за помощ, съдържащи информация за местонахождението и състоянието на животните.


Приложението е разработено в България и е безплатно. Целта му е да ускори и улесни комуникацията между доброволците и да увеличи шансовете за оцеляване на нуждаещите се от спешна помощ животни.


Идеята за приложението се ражда преди няколко години, повод за по-детайлното й разработване става дипломен проект. "Преди време случайно попаднах сред голям кръг от хора във фейсбук, които активно помагаха на бездомни животни. Когато някой забележеше пострадало куче или котка, но не можеше да реагира на момента, молеше останалите за помощ. По същото време аз трябваше да пиша дипломна работа. Така ми хрумна идеята да комбинирам полезното с приятното и да създам приложение, което да направи по-бърза и надеждна комуникацията между доброволците", разказва създателят на мобилната апликация Милен Маринов.


Така се появява демоверсията на Help A Paw за смартфоните iPhone, която печели второ място в конкурса за мобилно приложение по време на конференцията MobCon. В резултат технологичната компания MentorMate подпомага разработката на мобилната версия за другата популярна мобилна платформа – Android. Следват още месеци на довършване и изпипване на двете приложения, но в крайна сметка те вече са факт.


Help A Paw може да бъде свалено безплатно от онлайн магазините Apple App Store и Google Play.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK