Нено Димов освободи директора на агенцията по околната среда

Нено Димов освободи директора на агенцията по околната среда

© Юлия ЛазароваСъс заповед на министъра на екологията Нено Димов преди ден е освободен директорът на Изпълнителната агенция по околната среда и водите Камелия Радева. Това потвърдиха за "Дневник" от пресцентъра на екоагенцията, но запитани за причините за кадровата промяна, пренасочиха въпроса към Министерството на околната среда и водите (МОСВ), тъй като заповедта за смяната е на министър Нено Димов.


Малко по-късно от пресцентъра на МОСВ също потвърдиха за освобождаването на Радева. "Дневник" очаква и писмен отговор за причините за кадровата промяна по-късно днес.


Камелия Радева е на този пост едва от пролетта на миналата година (20 май 2017 г.)
На нейно място застава Валери Серафимов, който до момента оглавяваше дирекция "Мониторинг и оценка на околната среда" в същата агенция. До 2014 г. той е бил началник отдел "Мониторинг на въздуха" отново в ИАОС. Преди това Серафимов е работил като експерт в "Кремиковци".


Изпълнителната агенция по околна среда и води е администрация към Министерството на околната среда и водите и осъществява ръководни, координиращи и информационни функиции по контрола и опазването на околната среда в страната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK