Новият план за Царево щадял природата, обяви Нено Димов

Новият план за Царево щадял природата, обяви Нено Димов

© Георги КожухаровНовият устройствен план на Царево е много по-щадящ за природата. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов пред БиТиВи. Уточни, че разрешенията за строеж ги дава общината, а това, което ще се "гледа" в неговото министерство е самият план, който бил забавен 10 г.


Той посочи, че през цялото това време се е строило, а най-важното е да има регламент, защото, когато го няма всичко е разрешено и процедурите са чрез корупция, заплахи и рекет, а не според плана.


Нови планове за застрояване по Южното крайбрежие в едни от най-живописните местности край Варвара, Синеморец и Резово - последните останали незастроени "острови" край морето на юг, са заложени в проект за промени в общия устройствен план на община Царево, публикувани за обществено обсъждане на страницата на Министерство на околната среда и водите като Доклад за оценка на степента на въздействие върху защитени зони (ДОСВ) на Изменението на Общ устройствен план на община Царево. Какво предвижда планът четете тук.


Димов обясни, че в позицията си министерството ще търси баланс между опазването на околната среда и икономическите интереси на местните общности и не може едно от двете да надделява.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK