Ограда пречи на достъпа до плаж "Корал"

Ограда пречи на достъпа до плаж "Корал"

© "Да запазим Корал"Ограда ограничава достъпа до плаж "Корал", показват снимки в социалните мрежи. Според кмета на Царево, ако наистина става дума за общинския път, то още утре ограничението ще бъде премахнато.


Според Атанас Русев от Сдружение "Да запазим Корал" в момента няма как да се стигне до плажа заради огражданията. "Вчера следобед се е появила една ограда, която опасва плажа почти отвсякъде и на пътя, по който се влиза в него, е сложена една табела, на която пише, че е частна собственост и че е забранено за автомобили", разказа Русев, цитиран от БНР в петък.


Ограда пречи на достъпа до плаж "Корал"

© "Да запазим Корал"


Според кмета на Царево Георги Лапчев, малко вероятно е загражденията да касаят самия път, който води до плажа. Според него по-скоро става въпрос за имота на испанска фирма, който в продължение на години е бил нерегламентиран паркинг.
"Написахме акт. Дори написахме два акта и може би това ги е провокирало да си заградят имотите. Това си е тяхно право", посочва Лапчев.


Достъпът на автомобили до плаж "Корал" е ограничен, тъй като ивицата е със статут на екоплаж.


Ограда пречи на достъпа до плаж "Корал"

© "Да запазим Корал"


В неделя, 11 часа, в гората над плаж "Корал" от сдружение "Да запазим Корал" отиват на място, за да издигнат жива ограда срещу "задкулисните интереси, които забиха колци в дюните над плаж "Корал". На страницата на събитието организаторите подчертават, че акцията им е и срещу готвените промени в новия общ устройствен план на Царево, който предвиждат увеличаване на урбанизираните територии в общината с 40%, в природен парк "Странджа" - с 20%. "Част от това безобразие са и дюните над плаж "Корал", твърдят от гражданската организация.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK