При засилено полицейско присъствие екозащитници протестират на къмпинг "Корал"

При засилено полицейско присъствие екозащитници протестират на къмпинг "Корал"

© "Да запазим Корал"При засилено полицейско присъствие и частни охранители на къмпинг "Корал" започна протестът на екозащитници, информира БНР. Причината е, че частна фирма огради близо 120 дка терен, в който попада и единственият път, който води до плажната ивица.


Въпреки очакванията за сблъсъци, между частните охранители и протестиращите напрежение няма.


По пътя за къмпинга има повече от 5 полицейски поста, които са спирали колите с протестиращи за щателна проверка. Вече един час хората, които защитават малкото останала незастроена територия по морето стоят пред оградения път с разпънат транспарант, на който пише "Ибердрола", ти ли ще унищожиш Корала и Дюните".
"Ибедрола" е испанската форма, закупила терена.


"Колове на беззаконието, поставени в тялото на Корал" - така протестиращите описват оградата, която спира достъпа до плажа. Заради оградения път до плажната ивица не може да стигне и линейка.


Адвокат Дончо Бораджиев обясни: "Едни колове са забити надълбоко в едни пясъчни дюни, защитени по закон. От тук човек с багаж под ръка и дете не може да мине. За количка да не говорим. По Конституция имаме свободен достъп до плажовете. Плажовете и брегът около тях е държавна собственост. Черноморското крайбрежие е национално богатство и ние не можем да си позволим да бъде заграбено по този начин".


Представители на частната фирма също бяха на протеста. Те твърдят, че не предвиждат да строят ваканционно селище, но не искат в частната територия да има поставени палатки и каравани. Протестиращите пък заявиха, че ще се борят до последно срещу приемането на Общия устройствен план на Царево, който предвижда застрояването и на къмпинг "Корал".

Ключови думи към статията:

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Както каза един колега (да ме извини, че не помня точно кой) еколозите протестират, щото не могат с колите си да слезнат на Корал. Трябва да използват екологичните си краченца. Подкрепям напълно.

 2. 2 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Честит Ден на Земята. Дано алчните, самозабравили се швестери да знаят, че там ще свършат рано или късно и да не си бетонират достъпа до нея...

  Относно достъпа до плажовете, ето какво казва закона:
  Чл. 4. (1) Гражданите имат право на свободен и безплатен достъп до морския бряг и на свободно ползване на обектите по чл. 6, ал. 4 и 5.
  (2) Достъпът на гражданите до обектите по ал. 1 се осигурява чрез предвижданията на:
  1. устройствените планове, включително на парцеларните планове за изграждане на обектите на техническата инфраструктура, обслужваща териториите по ал. 1;
  2. схемите по чл. 22, ал. 1, т. 2.
  (3) За части от територията на обектите по ал. 1 достъпът на гражданите може да бъде ограничен само в случаите, свързани с националната сигурност и отбраната на страната, охраната и контрола на държавната граница, опазването на защитени територии и обекти, при опасност за здравето или живота им, както и в други случаи, определени със закон.

  Чл. 5. (1) Физическите и юридическите лица имат право на информация за предвижданията на устройствените планове и за инвестиционните дейности, осъществявани на територията на Черноморското крайбрежие. Информацията се предоставя по реда на Закона за достъп до обществена информация и чрез интернет страницата на съответната община.
  (2) Актовете и действията на централните и териториалните органи на изпълнителната власт и на органите на местното самоуправление, свързани с развитието и устройството на Черноморското крайбрежие, са публични и не представляват класифицирана информация, с изключение на тези, които са свързани с националната сигурност и отбраната на страната.

  Глава втора.
  КРАЙБРЕЖНА ПЛАЖНА ИВИЦА. ПОЛЗВАНЕ
  Чл. 6. (1) Крайбрежната плажна ивица е обособена територия, съставена от отделни морски плажове, представляваща част от морския бряг към прилежащата му акватория.
  (2) Морският плаж е обособена територия, представляваща част от крайбрежната плажна ивица, покрита с пясък, чакъл и други седиментни или скални образувания в резултат на естествени или изкуствено предизвикани процеси на взаимодействие на морето със сушата.
  (3) Морските плажове са изключителна държавна собственост.
  (4) Публична държавна собственост, която не може да бъде обявена за частна, са:
  1. морските плажове;
  2. брегоукрепителните и брегозащитните системи и съоръжения за предпазване от вредното въздействие на водите, изградени в имоти - държавна собственост, извън границите на населените места;
  3. прилежащите на морето крайбрежни езера, лагуни, лимани и влажни зони;
  4. пясъчните дюни;
  5. островите, включително и изградените от човешка дейност.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#2] от "SaveBG":

  Нито една от горните точки не е нарушена в този един момент. От вчера ги постваш тези закони, но така и не каза коя точка е нарушена. Достъпът не е ограничен!!!

  А Дневник защо не сте качили и снимки от събитието за да можем обективно да оценим масовостта.

 5. 5 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  Частната собственост трябва да е неприкосновена, но свършва до плажната ивица, до която трябва да осигуриш достъп. А иначе мутрите, ако могат ще заградят и акваторията в 10 милната зона със собствен флот и брегова охрана , която отстрелва плувци и сърфисти...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3625 Любопитно

  До коментар [#4] от "Stefan":

  Колкото до масовостта, въпроса е, полицейските коли ли са повече или протестърите?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1876 Весело

  До коментар [#4] от "Stefan":

  Нема да стане. Дневник, верни на себе си, дори и да качат снимка ще е архивна.

 8. 8 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#4] от "Stefan":

  Казуса, както го виждам аз, е подобен с бариерите и ограничаването на достъпа до плажа Силистар. Всяка година се появяват едни дебели момченца(миналата година бяха сменили стратегията и бяха сложили някаква порно гордост) и взимат, от 3 до 10 лева в зависимост от слънцестоенето. Миналата година така бяха набучили колците, че концесионера не можеше да подсигури задължителната линейка, в близост до плажа. Тази сага е от както Данчо Ментата и родата му гепиха незаконно парццелите.
  Незаконно приватизирани и препродадени парцели, в защитена местност, както е Силистар и незащитена такава в Корал е причината за цялото недоволство на хората. И пак ти казвам, защото явно си от страната, която има някакви парцели и си недоволен, че не може да влезнат в употреба. Начина по-който се усвои черноморието е неправилен. Не може всеки да си строи както му падне и резултата да е бетонния кенеф, за пример Слънчев бряг. Виж Созопол - какво прекрасно градче беше преди и виж га сега от къде почва и къде свършва. Просто е нелепо да се окепазява така природното ни богатство...

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf1":

  видно от снимката явно колчетата са повече

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#8] от "SaveBG":

  Лошото е че тук за разлика от Силисрар може да се строи и явно това е идеята. Колкото и да имам против дивото къмпингуване, то не може да увреди като бетонирането.

 11. 11 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#8] от "SaveBG":
  Тук няма страни. Тук има законно и незаконно. Абсолютно нищо незаконно не се случва на Корал нито с ограждението на частен имот, през който е осигурен абсолютно СВОБОДЕН и БЕЗПЛАТЕН достъп, нито с предлагания устройствен план. Аз в никакъв случай не казвам, че няма беззакония по морето, напротив. Но какво общо има Силистар или което да е друго място с конкретния казус остава мистерия. Това, което дразни е, че една много малка група хора, които печелят милиони от псевдо еко акции застават на амбразурата срещу всяко едно нещо, което се случва по крайбрежието без оглед на това дали е положително или не за хората.

 12. 12 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stefan":

  Докажи. Кой от протестиращите е милионер. Ти например си лъжец. По твоята логика.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stefan":

  Докажи, че е полезно за хората от региона. С какво е полезно прането на пари за региона. С какво са полезни офшорните фирми с мегалитите за региона.
  Отделно от това, лепенето на етикети - еко-едикви си е несериозно. Хората с мръсните милиони са тези, които искат да бетонират. Следващата стъпка, на това испанско парцелче, след като влезе в регулация мисля, че се досещаш каква ще е.
  За едно си прав: законно ли е или не. Но в БГ тези понятия са размити, благодарение на тези, които са уж законотворци.
  За мен е важно моралния компас да работи и да показва вярно. Честно ли е нещо или нечесто. Достойно ли е не. Морално ли е или не. Редно ли е или не.
  Защото , ако не работи, резултата са хилядите примери от българската действителност...

 16. 16 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Трябва да си рядък олигофрен да смяташ, че борбата за останалите два плажа и половина, незастроени от ненаситните, се прави с користна цел.

 17. 17 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#10] от "falkoneti":

  Безкрайно съм далеч от хипарлъка, но дивите къмпингари си събират отпадъците, и от престоя им не остава спомен. От бетона, остава и даже след време, ако някой без да иска осъди някого, че нергламентирано е строил някъде, фирмата е обявила фалит и не могат да я хванат да си разруши изсрания бетон. Цялото нещо остава паметник на глупостта за векове напред. И напълно съм съгласен, че трябва да си тотално объркан, да виждаш корист в опита да се опазят няколко плажа от 400 км ивица в дивото им състояние...

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Любопитно

  До коментар [#11] от "Stefan":

  помниш ли оградата при Русалка ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Любопитно

  До коментар [#4] от "Stefan":

  Отворко , да те питам тази ограда по кой закон е построена и с чие разрешение ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stefan":За едно си прав: законно ли е или не. Но в БГ тези понятия са размити, благодарение на тези, които са уж законотворци.
  —цитат от коментар 15 на SaveBG


  Това е проблемът на Зелените. Не искат да се съобразяват със законовия ред, а в същото време непрекъснато се обявяват за върховенство на закона и правова държава. В правовата държава когато не ти харесва един закон, правиш партия, агитираш, печелиш избори и променяш това, което не ти харесва. Може всякакви кусури да имаме в България, но поне на 4 години най-много избори се правят и всеки има своя шанс за място под слънцето. А не с 0.5% обществена подкрепа да манипулираш общественото мнение и да извиваш ръцете на хора, които действат по правилата на закона такъв, какъвто е.

  Що се отнася до милионите на Зелените наистина ли е необходимо сега да изкарвам всички проекти, които са изпълнявали през годините. Всеки има достъп до търсачка и може да провери какви проекти са изпълняване и да си направи извод за резултатите от тях.

 21. 21 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#4] от "Stefan":Отворко , да те питам тази ограда по кой закон е построена и с чие разрешение ???
  —цитат от коментар 19 на КМЕТ В СЯНКА


  Ако твърдиш, че е нужно разрешение за един собственик да огради частния си имот значи си много далеч от разбирането за неприкосновеността на частната собственост. Но специално в случая не само, че не е необходимо разрешение, но собственикът е задължен от общината да го огради и то не за друго, а за да се спрат караваните на диваците, които правят целия плаж на леш Какъв ти е проблемът при положение, че сервитутът е спазен и минаването през имота е свободно? Единственото ограничение е, че не могат да минават коли, които нямат право така и така да са там.

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Любопитно

  До коментар [#21] от "Stefan":

  твърдиш, че е законно да преграждаш път ? и по кой точно Закон ? Законът на мутрите или законът на ГЕРБ ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#21] от "Stefan":твърдиш, че е законно да преграждаш път ? и по кой точно Закон ? Законът на мутрите или законът на ГЕРБ ???
  —цитат от коментар 22 на КМЕТ В СЯНКА


  Явно ще продължаваш да си изсмукваш от пръстите всевъзможни глупости само и само да не признаеш, че нищо незаконно не се случва. Не знам дали това или онова с линейките е по-безумно. Първо, в тази страна съществуват държавни, общински и ЧАСТНИ пътища. Второ, силно се съмнявам утъпканата от коли горска ливада някъде да е описана като път.

 24. 24 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Съветвам те да отидеш на мястото и да видиш от пръв поглед какво е положението. Явно не си ходил. Мястото е готино, заслужава си.

 25. 25 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  Частия собственик е в правото си да си стопанисва имота, всички граждани са в правото си на достъп до морето и плажа. Пак опираме до малоумната и корумпирана държава разрешила частен имот на пътя до плажа. И вместо да пращат полицаи, да купят един декар от собственика и да направят паркинг.

 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Любопитно

  До коментар [#24] от "Stefan":

  покажи ми писмена заповед за оградаждането на този имот (вероятно земеделска земя) от кмета на Царево да видим какво е законовото основание.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#26] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И откъде да ти я измъкна тая заповед, да не съм кмета на Царево? Фактът е, че фирмата е глобявана - твърди го както самата фирма, така и кмета. Ако толкова те вълнува заповедта има Закон за достъп до обществена информация. Пускаш едно заявление по мейла и ще ти изпратят там каквото те интересува.

  Но пак ти казвам, дори и без заповед, разрешение или каквото и да е, никой не може да забрани на един собственик на частен имот да си го огради, при положение, че е спазил сервитутите, а тук безспорно са спазени.

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Любопитно

  До коментар [#27] от "Stefan":

  я провери как се загражда земеделска земя, която не е извадена от фонда и ела да ни научиш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#27] от "Stefan":я провери как се загражда земеделска земя, която не е извадена от фонда и ела да ни научиш.
  —цитат от коментар 28 на КМЕТ В СЯНКА


  Това е несериозно. Как решихме, че земята е земеделска????? Охх, спирам да се занимавам. Жив и здрав да си, по-малко да тролиш. :Д

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Любопитно

  До коментар [#29] от "Stefan":

  а ти как реши. че не е ? Или е по заменка от Горския фонд ??? Я да видим дали не мирише на корупция ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Любопитно

  До коментар [#29] от "Stefan":

  да те питам герберастче, оградата строеж ли е по смисъла на Закона ? И на снимката тия колове в дюна ли са забити или не ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  твърдиш, че е законно да преграждаш път ? ....
  —цитат от коментар 22 на КМЕТ В СЯНКА
  Ще покажеш ли на картата. къде законно стои този път?

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 33. 33 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  ..... Мястото е готино, заслужава си.
  —цитат от коментар 24 на Stefan


  Ами да, готино е и ще си го ползваме.

  Така едно време са мислили кумунизите!

  Хареса им готина къща на чорбаджия изедник (ха ха) и ... си я вземат!

  Вкусно сирене, кашкавал - удрят мандрата и си го вземат!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 34. 34 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Тази какафония не започваше ли от една далаверка на любимия кмет на най-добрия град за живеене? Само питам.

 35. 35 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Оградата си стоя през всичките години на Русалка. Бариера, плащаш 6 лева за кола и 6 лева вход. Оставиха един дребен плаж в ляво от рецепцията по пътя, който е без вход.

 36. 36 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Така ще е вече. Ако много настояват ще ги хванат и с подкуп.

 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Любопитно

  До коментар [#34] от "Judjuk":

  и заменка ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 587 Неутрално

  КОй продаде този терен на частна фирма? явно лъжат че няма да строят, иначе за какво са го купили.

  Има ли законен действащ къмпинг и ще продължи ли да работи? Малко са останалите места за къмпинг и те трябва да се забранят за всичко освен къмпинг, никакви ваканционни селища или хотели.

  Ако частната фирма и къмпинг могат да съществуват заедно, всичко е ОК. Ако ли не, теренът трябва да си остане за къмпингуване.

  А кмета на Царево отдавна си е за пандиза ама е като хамелеон, при всяка власт си намира чадъри.

 39. 39 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Екотерористите толкова изпростяха,че изведнъж забравиха,че частната собственост е неприкосновена и почнаха да се разпореждат в частни имоти.
  —цитат от коментар 3 на tosho_toto

  "Не лъжи, не кради, не богохулствай!" Мутрите не слагат ограда за да отглеждат моркови, а запречват пътя към плажа, който е публична държавна собственост. Целта е да сложат бариера и да събират такси за ползване на ПДС. Публичната собственост също е неприкосновена. Гербавите да променят конституцията и да направят плажовете ЧДС. След това да ги продават на когото си искат. Някой ден заграбената обществена собственост пак ще бъде национализирана и пак ще има затвори и падане на глави. Какво да се прави - кръговрат!

 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stefan":Докажи, че е полезно за хората от региона. С какво е полезно прането на пари за региона. С какво са полезни офшорните фирми с мегалитите за региона. .
  —цитат от коментар 15 на SaveBG

  Бе я се успокой малко. Докажи, покажи, посочи - когато става дума за частна собственост, изобщо не е твоя работа. Вече съвсем се разпищолихте! Когато ония щураци в Трън угодиха на Дайновите излияния, всичко беше ОК и каквото "хората от региона" казаха, това стана. Сега тръгнал да търси кое било полезно и кое не било полезно. Ти ли ще го решаваш това?

  Доброто е заразно
 41. 41 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  Закона е цитиран.
  Всичко е пределно ясно.
  Няколко души се превят на улави и пишат срещу закона небивалици без никакво основание.
  Това не е спор, това е нищо!

 42. 42 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":Съветвам те да отидеш на мястото и да видиш от пръв поглед какво е положението. Явно не си ходил. Мястото е готино, заслужава си.
  —цитат от коментар 24 на Stefan

  ...да си го заградиш!
  Ами ей го площад Народно събрание – биеш колци и вземаш входна такса на влизане и на излизане. може и от паркинга, но том вратовете от хотела бият!
  Хайде стига! Несериозни тези!

 43. 43 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  При засилено полицейско присъствие и частни охранители на къмпинг "Корал" започна протестът на екозащитници, информира БНР. Причината е, че частна фирма огради близо 120 дка терен, в който попада и единственият път, който води до плажната ивица.

  Никои не е взел подкуп.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 44. 44 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  [quote#39:"Judjuk"][/quote]

  Това ... комунизъмът (в главите на някои) няма изчистване!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 45. 45 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Моля хубаво да прочете как са се случили нещата около Корал. Дано заблудените да прогледнат. Всяка друга реакция би ми затвърдила мнението, че тези хора имат финансов стимул да защитават това безобразие, или са васални и зависими под някаква форма...

  https://bivol.bg/blatno-kokiche-koral.html

 46. 46 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 562 Весело

  Цървулът ако не може да паркира таралясника на плажа за какво е цървул.

 47. 47 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Как не ви е срам бе? Сега гледах репортаж. 16 човека сте !!! 16!!! Тук създавате впечатление все едно сте хиляди. Що за държава сме щом 16 човека могат да се подиграват по този начин с цяла една община!

 48. 48 Профил на vaskoangelov
  vaskoangelov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  всички дето защитават "частнанта собственост" точно в тоя случай толкоз усърдно,
  да вземат да се поинтересуват малко от цялата история, проточила се вече едно 10ина години.
  няма такава наглост

  че и полиция и охранители, спират и провеерят, все едно някакви бандити там ще дойдат :/
  смях пълен

 49. 49 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#47] от "Stefan":

  Стефане, прочети това, което съм пуснал като линк. Виж мащабите на мега-далаверата и тогава имай очи да говориш. Виж частната собственост, която браниш толкова в конкретния случай каква смрад е! За нормално функциониращ индивид, такова нещо би било, все едно да ти стъпят на оголен нерв. Не мога да повярвам, че има хора, за които такава абоминация се счита за нещо законно и нормално...

 50. 50 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Аз единствено съм недоволен, че за протеста става ясно след като се е провел... Трябва повече информация за такива събития.

 51. 51 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Любопитно

  Как не ви е срам бе? Сега гледах репортаж. 16 човека сте !!! 16!!! Тук създавате впечатление все едно сте хиляди. Що за държава сме щом 16 човека могат да се подиграват по този начин с цяла една община!
  —цитат от коментар 47 на Stefan


  Момче младо, виж статията от линка:https://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/04/2315449_istoriia_zad_snimka_chovekut_pred_tanka_i_fotografut/ ;
  Човекът изправил се срещу далеч по-жестоката машина на Комунистически Китай! 16 Човека, срещу мутри и Държавата на Мафията и нейните 160 "пазители"!
  Кой се подиграва?
  И теб не те ли е срам, Кириак СтеФчо?

 52. 52 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Дори и да са прави, “екозащитник” стана мръсна дума. За съжаление. Като правозащитник. Напълниха се с неприсъщо съдържание. Собственото им отрицание.

  Мърфи е оптимист!
 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#52] от "султана глаушева":

  много генерализираш. По-полека с квалификациите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Не знам защо трябва да се съсипва останалото незастроено крайбрежие, когато и сегашните хотели не могат да се напълнят 100%. Много хора искат да почиват на къмпинги. Ами да направят такива, да ги охраняват, да ги почистват, да са платени, но и с всички удобства.

 55. 55 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#53] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Това не е квалификация, а констатация. Къде ги “зелените” за разделното събиране на боклука? За незаконните сметища? За горенето на гуми и какво ли не още? Да изребдам ли още? Бол! Все неща, дето са баш екология, ама “зелените” блестят с отсъствието си! Друго си е размножаването на птицата щиспохелгнопсцетес на северозападни слюклонове с южно огряване с грантче!

  Мърфи е оптимист!
 56. 56 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  До коментар [#47] от "Stefan":

  Ти дали успя да разбереш какво точно е нарушено и как се строи ограда?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 57. 57 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stefan":

  Дюните са защитени със закон, а плажът е изключителна държавна собственост и трябва да има достъп до него. В Хърватия има частни острови, на които е забранено да се строи и всеки има достъп на до тях.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 58. 58 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Весело

  До коментар [#55] от "султана глаушева":

  Нещо си се объркала. Свери си часовника. Я ни осветли какво трябва да правят зелените за разделното събиране например. Много ми е интересно каква боза те мори ментално.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 59. 59 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Не знам защо трябва да се съсипва останалото незастроено крайбрежие, когато и сегашните хотели не могат да се напълнят 100%. Много хора искат да почиват на къмпинги. Ами да направят такива, да ги охраняват, да ги почистват, да са платени, но и с всички удобства.
  —цитат от коментар 54 на Роси


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK