Достъпът и до плажа на къмпинг "Делфин" е ограничен

Достъпът и до плажа на къмпинг "Делфин" е ограничен

© ДневникНаемателят на плажа на къмпинг "Делфин" е предприел строителни дейности върху пясъка, в непосредствена близост до морето. Това се вижда от снимка на читател на "Дневник", като той уточнява, че кадърът е заснет този уикенд. Изградена е и ограда, която напълно ограничава достъпа до морето, разказаха пред редакцията очевидци.


По думите им работниците гонят хората от плажа с обяснения, че се работи по подготовката за летния сезон, а плажът е частен.


Редакцията изпрати запитване до Община Царево и РИОСВ-Бургас за причините за ограничаване на достъпа до плажа и за оградата, но все още няма отговор от институциите.


Дюни на "Делфин"
В същото време докладът по проекта за промени в общия устройствен план на Царево, констатира, че в района на "Делфин" има местообитания от защитена зона "Странджа" над плажа, както и зараждащи се подвижни дюни на къмпинг "Делфин" и т. нар. сиви дюни на самия плаж (стр. 120 от доклада, публикуван на страницата на МОСВ). До момента наличието на дюни е местността се отричаше.


Плажът на къмпинг "Делфин" е най-старият нудистки плаж по Южното Черноморие. Миналото лято той беше даден на наемател – на пловдивското дружество "Тйва Интернешанъл" със собственик Йордан Тодоров.


През май миналата година наемателят изгради масивна дървена стълба до плажа без нужните разрешителни. Без изискваните документи той започна да строи и дървеното си заведение.


Непосредствено преди изграждането на стълбата, но отново на същото място, бяха изсечени дърветата и растителността – част от Природен парк "Странджа". Наемателят отрече да има връзка със сечта, а разследването на прокуратурата не стигна до извършителя.


Фирмата "Тива интернешънъл" не допускаше през целия летен сезон нудистите на плажната ивица и за целта постави табела, на която е записано, че плажът не е нудистки. Отново там полицията наложи първа глоба на нудист, прекарващ почивката си на къмпинга.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK