Световната банка ще консултира България как да се справя с риска от наводненияСветовната банка ще предостави аналитични услуги при подготовката и изпълнението на плановете за управление на речните басейни и на риска от наводнения в България, съобщават от Министерство на околната среда и водите.


Договор за предоставяне на аналитично-консултантски услуги срещу заплащане е бил подписан днес от министъра на околната среда и водите Нено Димов и Тони Томпсън, постоянен представител на Световната банка (СБ) за България, Чехия и Словакия. Споразумението трябва да бъде ратифицирано от парламента.


Според договора Световната банка ще предостави подкрепа в подготовката на Плановете за управление на речните басейни (ПУРБ) и на Плановете за управление на риска от наводнения (ПУРН) в съответствие с изискванията на Рамковата директива за водите (РДВ) и Директивата относно оценката и управлението на риска от наводнения (ДОУРН) на ЕС.
Работата ще протече в два етапа. Първият е събиране, анализ и актуализация на съществуващите данни и планове, вторият – подкрепа на МОСВ за последващи действия. Банката ще съдейства при оценяването на текущото състояние на повърхностните и подпочвените води в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски район за басейново управление на водите в България.


Плановете за управление на речните басейни ще включват програма от мерки за подобряване на състоянието на водните обекти, които да доведат до съответствие с приложимите изисквания на европейското и националното екологично законодателство. Банката също така ще подкрепи министерството в подготовката на планове за управление на риска от наводнения, които ще определят рисковите области и ще идентифицират мерки за защита срещу вредното въздействие на водите.

Ключови думи към статията:

Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Рискът от наводнения - основно перо от риск мениджмънта на всяка банка! Следван от риска от мана по лозята, писка от подхлъзване по тротоарите през зимата и "Риск печели, риск губи"

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5316 Неутрално

  Каква е цената и какви са сроковете за изпълнение ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 1587 Весело

  Кат' вземе некой заем, с "приятелска" горница, а, дами и господа лихвари ?!
  Аз пък бих предложил профански да се почистват редовно коритата на реките и укрепят (поиздигнат) бреговете им. Канализацията, където я има, също да се почиства. Нивото на язовирите да се наблюдава и регулира от (кадърни, съотв.добре платени) специалисти според ситуацията. И персонална отговорност- който се издъни, да си го получи!

 4. 4 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 346 Любопитно

  И защо не се споменава колко ще ни струва това удоволствие да ни напишат един доклад от Световната банка?

 5. 5 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 997 Весело

  Пак се усвояват едни пари и се имитира обществено полезна дейност ... гарантирано от ГЕРБ (БСП2) с актовната помощ на БСП и ДПС в ролята им на опозиция :)

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 6. 6 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3518 Неутрално

  Кат' вземе некой заем, с "приятелска" горница, а, дами и господа лихвари ?!Аз пък бих предложил профански да се почистват редовно коритата на реките и укрепят (поиздигнат) бреговете им. Канализацията, където я има, също да се почиства. Нивото на язовирите да се наблюдава и регулира от (кадърни, съотв.добре платени) специалисти според ситуацията. И персонална отговорност- който се издъни, да си го получи!
  —цитат от коментар 3 на balgariez


  Добри съвети даде!
  Колко ще получиш, та и аз да се включа с някой друг съвет/консулт?
  Нещата се знаят от години, но Бай Нено как да симулира работа?
  Добре му седи бюрото!!!

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7097 Любопитно

  Аз мога също са сам много акъли как да се оправяме с риска от наводнения - ама без работа - няма да стане!

  [email protected]
 8. 8 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  Утре ще тръгнат да ни консултират и как да садиме домати. Нено се оказа тотален продажник.
  ОСТАВКА

 9. 9 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Тая световна банка за втори път този месец чета, че ще ни консултира за нещо, което не ѝ е основна дейност. Явно се въртят едни пари...

 10. 10 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1129 Любопитно

  До коментар [#9] от "Лео":

  И на мен това ми е странно.
  Не трябва ли фирми със специализирана дейност да го правят, амаи ше плащаме на банка и то... да го прави.
  Интересно за каква сума става въпрос?

  Panta rhei....
 11. 11 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  До коментар [#9] от "Лео":

  В началото на м. юни четох, че МБВР като част от Световната банка ще консултира правителството ни по изграждането на тол-системата с/у възмездни консултантски услуги. Тогава се зачудих защо не се обръщаме към ЕБВР. Сега ще плащаме и да ни напишат стандартен доклад с предписания и то след като наши специалисти са им свършили осн. работа по набиране и систематизиране на данните. Сумата, която е договорена, хич няма да е символична. Позитивите ще са за сметка на Кр. Георгиева, за нас остава съмнителното удоволствие - заплащането.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 12. 12 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Пак се усвояват едни пари и се имитира обществено полезна дейност ... гарантирано от ГЕРБ (БСП2) с актовната помощ на БСП и ДПС в ролята им на опозиция :)
  —цитат от коментар 5 на danvan


  Тоя път се отсвояват.

 13. 13 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 596 Весело

  Кат' вземе некой заем, с "приятелска" горница, а, дами и господа лихвари ?!Аз пък бих предложил профански да се почистват редовно коритата на реките и укрепят (поиздигнат) бреговете им. Канализацията, където я има, също да се почиства. Нивото на язовирите да се наблюдава и регулира от (кадърни, съотв.добре платени) специалисти според ситуацията. И персонална отговорност- който се издъни, да си го получи!
  —цитат от коментар 3 на balgariez


  Много алогична система си измислил.

 14. 14 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 596 Весело

  Тая световна банка за втори път този месец чета, че ще ни консултира за нещо, което не ѝ е основна дейност. Явно се въртят едни пари...
  —цитат от коментар 9 на Лео


  Аз предлагам да основем едно обществено движение за консултации на консултанта (платени, разбира се), за да може той да си изпълни поетите ангажименти. Аз мога да прочета лекции на тема: "Обратният наклон и гравитацията", "Как да пръстоизровим геран" и други, срещу €50 000 бройката. Можем да го кръстим (движението) Me too two.

 15. 15 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 355 Гневно

  Ето къде отиват парите на данъкоплатците, а после се чудим защо падат хеликоптери и защо няма пари за децата с увреждания.

 16. 16 Профил на Radical
  Radical
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Лешоядите надушиха мърша.

 17. 17 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1095 Весело

  Ще цъфнем и вържем със съветите от СБ!
  Справка-виж здравеопазването, прррриватизацията, образованието, водоснабдяването и концесиите!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8303 Неутрално

  Ние май за нищо не ставаме. Все търсим друг да ни дава акъл. Ама това се плаща.

 19. 19 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Световната банка ни консултира за образованието. В резултат образованието ни се срина, ако може да се говори за образование в България. И си платихме за това кеш. Световната банка ни консултира за здравеопазването. Резултатите са видни. И си платихме за това кеш. Сега великия идиот Ненов си е свалил гащите и пак е поканил Световната банка (имам чувството, че са ни направили предложение, на което не можем да откажем). И пак ще си платим кеш.
  Световната банка си е един кръвопиец - където намери слабо място и се забива като кърлеж. Това, съчетано с дупедавството на нашите т.н. "управници" създава идеална основа за цицане от страна на "експерти".
  П.П Катп чуя "експерт" и се хващам за кобура. Кой, как и въз основа на какво ги е обявил за "експерти" ? не носят никаква отговорност за "експертните" си съвети, за които взимат майка си и баща си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK