Гражданска инициатива започва подписка за спасяване на дърветата по ул. "Граф Игнатиев"

Гражданска инициатива започва подписка за спасяване на дърветата по ул. "Граф Игнатиев"

© Надежда Чипева, КапиталРемонтът на ул. "Граф Игнатиев" в София тече вече два месеца, но обещанията, които са направени по отношение на запазване на съществуващата дървесна растителност, далеч не се спазват. Част от дърветата са отсечени, някои са повредени от строителните машини и немарливото отношение на работниците, други в момента са с оголени корени и има опасност да изсъхнат, това се казва в писмо до медиите на новосъздадената гражданска инициатива "Зелени улици".


Хората зад нея обявиха, че започват подписка с искане за прекратяване на нараняването и сечта на здрави дървета, засаждане на нови фиданки на мястото на унищожените дървета, а инвестиционният проект за ремонта на ул. "Граф Игнатиев" да стане обществено достояние.


"През последните седмици са събрани голям брой снимки, доказващи безогледното унищожаване на зеленото богатство на София. Този снимков материал е категоричен знак, че общината е силно зависима от строителните фирми – проектът явно е направен за тяхно удобство, а не в интерес на София", се казва в позицията на организацията.


От гражданска инициатива "Зелени улици" смятат, че строителните работи се извършват некомпетентно и некачествено. От нея уточняват, че в сряда организират пресконференция по проблема, на която ще представят доказателства за твърденията си. На нея ще присъстват също представители на местна организация "Средец" на ПП "Зелените" и Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK