"Юлен" обяви, че в ски зоната на Банско няма да се ползва пластмаса

"Юлен" обяви, че в ски зоната на Банско няма да се ползва пластмаса

© Юлия ЛазароваВсички заведения в ски зоната на Банско от този сезон няма да използват пластмасови изделия, обяви пресконференция от концесионерът "Юлен", цитиран от "24 часа". На нея е обявено, че тези предмети ще бъдат заменени с такива, които са напълно преработваеми. Тази стъпка била предприета по повод световната битка с пластмасата.


Пластмасовите бутилки в заведенията вече ще бъдат заменени със стъклени, а чашите за кафе с картонени. Чиниите за хранене ще са материал, който може да се разгражда 100%. Сламките и бъркалките ще са от бамбук.


Освен това стъпкана е обявена като част от "екологичната стратегия" на фирмата, заради която от 2012 г. в ски зоната била въведена система за разделно събиране на отпадъците. По думите на Радослав Дурчов от "Юлен" от началото на годината в зоната са събрани и предадени над 1.3 тона пластмасови отпадъци.


Компанията обяви и въвеждането на нова програма за лоялни клиенти от този зимен сезон. Тя предвижда продажбата на сезонни карти, които стават все по-изгодни за хората, които всяка година карат ски в Банско. За пенсионерите над 75 г. пък се въвежда дневна карта за 1 лев. На същата цена от тази година ще са и картите за инвалиди.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK