Граждани намират мъртви фазаните, пуснати от общината и ловен съюз в парк в София

Жив фазан, намерен в безпомощно състояние в Ловния парк

© Любомила Кривошиева

Жив фазан, намерен в безпомощно състояние в Ловния паркОбщо 6 мъртви и 2 бедстващи фазана са събрани за 1 ден от граждани в Ловния парк в София, съобщи организацията "Дивите животни". Това се случва, след като Столична община подкрепи в четвъртък акция за освобождаване в парка на 120 питомни фазана в чест на 120 години от основаването на сдружението "Съюз на ловците и риболовците в България".


От днес граждани и любители на парк "Борисова градина", от която Ловният парк е част, съобщават в социалните мрежи за открити трупове и бедстващи птици от освободените фазани.


Любомила Кривошиева, основател на работещата чрез доброволци фондация "Дивите животни" в София, публикува снимка на мъртъв фазан и призив гражданите да се обръщат за помощ към фондацията.


Мъртъв фазан

© Любомила Кривошиева

Мъртъв фазан


Съобщението гласи: "Вчера Столична община заедно с ловците е пуснала в Ловния парк 120 питомни фазана, а днес ние събираме труповете на птиците. Няма да коментирам какво мисля за това.Моля ви за повишено внимание в Ловния парк и околните улици, когато разхождате кучетата си! Ако намерите птица в безпомощно състояние, прибирате в кашон с дупки за въздух и добре затваряте, защото фазаните изведнъж излитат, като се свестят. Носите в "Добро хрумване - Изток" за Дивите Животни."
Любомила Кривошиева обясни, че 6 мъртви и 2 ранени са бройките само на животните, които са стигнали до "Дивите животни". Част от мъртвите птици са обезглавени - вероятно от котките и кучетата в района. Видени са още десетки полуизядени в Ловен парк. Много от фазаните са живи по клоните или мъртви и полуизядени в храстите в близост до двете заведения "Магус" и "Виктория", откъдето идват повечето сигнали.


Според Любомила те са пострадали от това, че при подплашване фазаните реагират бурно, като се "изстрелват" внезапно и най-вероятно са умрели от удар след блъскане в дърво или близките сгради. След това те са нападани и от животни - котки и кучета. Според нейните думи животните са освободени в добро състояние - в добро тегло и със здрави пера, но в следващите дни ще гладуват, защото няма да се хранят заради непрекъснатия стрес и това, че са свикнали с друг тип храна в развъдника откъдето идват. За тях хранилките няма да свършат никаква работа.


За идеята на Столична община да разреши освобождаване на питомни фазани в Ловния парк, Любомила Кривошиева коментира: "Безумие. Това е в центъра на града и те в момента дори няма къде да се скрият. Те са отгледани в развъдник. Разумната практика в такъв случай е да се избере спокойно място, където ще се разселват и те трябва да престоят поне 20 дни на широко оградено пространство, преди да се отвори врата на оградата и те да могат да излизат."


Зашеметен от удар в сграда фазан

© Любомила Кривошиева

Зашеметен от удар в сграда фазан


Според съобщението на Столична община от четвъртък, председателят на сдружението Васил Василев заявява по време на акцията:"Условията, които парк "Борисова градина" предлага, са изключително подходящи за разселване на фазаните. Борисовата градина е естествено местообитание за вида и ние вярваме, че с тази инициатива подкрепяме усилията на Столичната община да управлява по най-добрия начин зелената система на София."


Мъртъв фазан в парка

© Любомила Кривошиева

Мъртъв фазан в парка


Васил Терзийски, който управлява портала БГЛОВ, коментира: "Много от ловците днес разбрахме. Ловците смятаме, че това е пиар акция, по никакъв начин не е смислено действие. Ловците на година разселване хиляди птици, но това се прави в типични местообитания в природата и през пролетта. Поставят се временни волиери в подходящи местности, в които те престояват, свикват с обстановката и след това фазаните излизат доброволно, но първите нощи се връщат. Птиците "подивяват" постепенно."


Терзийски допълва, че пролетта е най-подходящият сезон за тази цел като се избере подходящо местообитание за питиците, за да могат лесно да намират естествена храна и така престават да разчитат на човека. "В Ловния парк през зимата това няма как да се случи - за тях няма храна, а само заплахи. Специално в този случай това са зрели птици, които цял живот са в плен и на тази възраст няма как да се адаптират, дори и в подходяща среда. Цял живот са яли смески и сега е невъзможно да оцелеят самостоятелно."


Част от оцелелите засега фазани в парка

© Любомила Кривошиева

Част от оцелелите засега фазани в парка


Терзийски е възмутен и от това, че акцията не е съгласувана с ловците. "Пускане от щайги директно в парка е шоу, недопустимо за нас, ловците, които обичаме животните. Васил Василев със сигурност знае, че тези птици няма да оцелеят и той си прави пиар за сметка на 120 живота и накърнява името на българските ловци. А това се прави със средства на ловците от сдружението. Ние знаем, че той е собственик на озеленителна фирма и питаме има ли тази фирма договорни отношения със Столична община. В отговор на публикацията на БГЛОВ във фейсбук има само възмутени коментари. Вече сме се свързали с "Дивите животни" и сме обещали да помогнем, като транспортираме и разселим правилно фазаните, които те успеят да спасят", обясни Терзийски.


Също според съобщението от страницата на Столична община в четвъртък кметът на София Фандъкова благодари за инициативата на сдружението и на децата, които се включили в разселването на птиците. "Общината има опит в пускането на свобода на птици", казва кметът и дава пример с пускането на патиците в езерото на Борисовата градина, езерото в "Дружба" и парк "Врана".

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 335 Гневно

  Изпратете ги на Фандъкова!

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4799 Неутрално

  калинки, дами и господа !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Пише се "волиера".
  Между другото съм смаяна, че вдигат подобна тупурдия, привличайки към парка всякакви откачалки. Включително такива, които с най добри намерения ще тръгнат да гонят фазани, за да ги "спасяват" и да ги носят при Любомила.
  Оставете ги на мира, до седмица или две вече ще са свикнали, а оцелелите догодина ще имат потомство.

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А какви безсмъртни фазани имаше в парка, докато комунистите управляваха общината!

 5. 5 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  За върховното малоумие няма граници.
  Питомни фазани ....?

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4799 Неутрално

  До коментар [#3] от "АзКлавдия":

  А не бе ли мааалко по-умно да ги пуснат през пролетта и на малко по-диво място ? Ама отде толкоз акъл в герберастките калинки !?!?!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3811 Гневно

  Аман от глупави хора! Абе амсалаци, фазанът е диво животно и не може да живее в Борисовата градина! Той иска ниви, поляни и горички. И никакви хора и хищници около себе си! Кой беше инициаторът на тази "гениална" идея? Нека той носи на съвестта си (май нещо се обърках...) живота на тези птици.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4799 Гневно

  До коментар [#4] от "svoboden":

  глупи, знаеш ;и че това деяние е НАКАЗУЕМО ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  За съжаление когато се пускат животни, гледани в неволя, винаги има жертви, тъй че отговорът е не, не е по-умно. Когато гнездят пролетта са още по-уязвими.
  Горките фазани са като нас, българите, след като любимата ти партия рухна, Кмете.
  Обаче ние бяхме още по-зле, като бойлери, пуснати в гората.
  Тъй че не се втелявай особено.

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#5] от "gmbh":

  Абсолютно питомни. До яз. Пясъчник преди години имаше голяма ферма, където изкуствено ги люпеха и после ги пускаха в околностите, за да могат другарите ловци да ги гърмят.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Малоумщина. Колосална. Ако изобщо някой от тия клети фазани оцелее в следващите няколко дни, вероятно ще свърши на нечий новогодишен банкет 🙄

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 12. 12 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Нямаше ли орнитолози, които да посъветват общинарите кога, къде и въобще дали, да пуснат фазаните на свобода?

  vesela
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4799 Гневно

  До коментар [#9] от "АзКлавдия":

  Знам че си доста зле но все пак е добре да знаеш, че това е нехуманно отношение към животни и е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 277 Весело

  И котката е хищник.
  И фазаните остаряват.
  Абе... това редакцията верно ли плащате за такива писаници?
  Няма да стане тая работа без обесени, няма.

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4799 Гневно

  До коментар [#9] от "АзКлавдия":

  Да се ограмотите в ГЕРБ !
  Чл. 325б. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.
  (2) Наказанието е от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева, когато деянието по ал. 1 е извършено:
  1. от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях;
  2. по начин или със средства, опасни за живота на хора или животни, по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост;
  3. на публично място или в присъствието на малолетно или непълнолетно лице;
  4. повторно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Чудя се, кое е по-тъпо, олигофрените държавно-общинските институции, или ненормалниците, склонни да оправдаят всяка тъпота, или да прехвърлят вината на някой страничен.  До коментар [#9] от "АзКлавдия":

  Разбира се. Пускат ги пролетта, и те вече гнездят... бе къде ви намират такива бе??

  Случаят с патетата не им ли даде акъл, герберстът е единственото животно, което може да настъпва една и съща мотика много пъти.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4799 Неутрално

  До коментар [#16] от "Darth Plagueis":

  Когато е за пари и ПР нямат никакви задръжки !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 956 Весело

  "Граждани намират мъртви фазаните, пуснати от общината и ловен съюз в парк в София"

  Ама сготвени ли са?

  В Русия съм! В Русия съм!
 19. 19 Профил на Animals As Leaders
  Animals As Leaders
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#3] от "АзКлавдия":

  Ако поне малко осъзнаваше какви простотии цвъкаш...

 20. 20 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5592 Неутрално

  Оглупяваме невъзвратимо и другите страдат и умират заради това

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 21. 21 Профил на Подлизурко
  Подлизурко
  Рейтинг: 450 Разстроено

  калинки, дами и господа !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА

  КМЕТОВЕ в сянка,
  Дами и господа...................
  От всичко разбират,
  на всичко гледат сеира,
  досущ комунисти,
  по-гнусни от глисти

  Усмихни се бе, темерут /Калоянчев към Карамитев във "Специалист по всичко"/

  😜 ЦИК са с Нетрадиционна сексуална ориентация, ам кви В пука? Безплатна проба- в неделя №12 😜
 22. 22 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  бахти изненаданите гражданя

  Vernam Cipher
 23. 23 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2227 Любопитно

  "Граждани намират мъртви фазаните"

  Българският език роден Ви е не?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#16] от "Darth Plagueis":

  Очевидно и от фазани разбираш толкова, колкото от политика... Пишеш пълни щуротии.
  За твое сведение птиците не избират кога да гнездят, нито имат избор да не го правят временно, за да може някой двукрак умник да се натутка.

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на ilegal
  ilegal
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Ако демонстративното им пускане на фазани е такова, може да си представим каква им е цялата работа. Демонстрация от "по-зеленото" НЛРС-СЛРБ. Или са отвикнали вече, защото каквото се пусне, моментално се отстрелва. Няма нужда да оцелява повече от ден. Те не знаят как да ги разселват, а после хищните птици ги унищожавали.

 26. 26 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Весело

  За върховното малоумие няма граници.Питомни фазани ....?
  —цитат от коментар 5 на gmbh


  Тук очевидно е пълно с хора, които и представа си нямат от темата. Разбира се, че има питомни фазани. Мога да ти кажа например, че мъжкият фазан сутрин е почти толкова шумен с крясъците, колкото петелът, а новоизлюпените фазани са същите беззащитни и кротки шматки като пиленцата. И чудесно си съжителстват. И могат да са точно толкова питомни, колкото е възможно за птица. И по тези земи са донесени, за да ги въдят за дивеч, не са местен вид.

  Доброто е заразно
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4799 Неутрално

  До коментар [#21] от "Подлизурко":

  Виноват, че съм чел и развивал, докато ти си имитирал дейност в родното РПУ старшинка !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  Тук очевидно е пълно с хора, които и представа си нямат от темата.
  —цитат от коментар 26 на АзКлавдия


  и ти си една от тях... баща ми беше ловец и цялото ми детство е минало между ранени фазани и пъдпъдъци... вместо да философстваш, слушай Васко Терзийски какво ти говори, той ги разбира нещата

  аман от герберастки простотии на всяка крачка бе

 29. 29 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#28] от "extraCACA":

  Моето е минало между живи и здрави, не ранени. Айде пиши по темата, ако имаш какво, и не ми се прави на интересен, ако може.

  Доброто е заразно
 30. 30 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#3] от "АзКлавдия":

  Как е възможно под всяка статия да пишеш най-идиотските коментари?!

 31. 31 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#9] от "АзКлавдия":

  Аха, всичко било, защото си от ГЕРБ. Ясно.

 32. 32 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 450 Неутрално

  егаси идиотизма за пореден път

 33. 33 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  бахти изненаданите гражданя
  —цитат от коментар 22 на Дедо Лойко


  нали знаеш за партийния ловен съюз на Клета Караянчева... те така :)
  http://blrs.eu/zaBLRS.html

 34. 34 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1498 Весело

  Моето е минало между живи и здрави, не ранени.
  —цитат от коментар 29 на АзКлавдия


  епа то не мое всички да сме хванати от къра е другарке

 35. 35 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#28] от "extraCACA":

  не ми е много ясно с къф акъл се занимаваш с таа вмирисана мангало-гербурунгелска шунда

  ...пръдон, кисела

  До коментар [#29] от "АзКлавдия":

  Vernam Cipher
 36. 36 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#28:"extraCACA"][/quote]

  Не намирам толкова лошо управлението на ГЕРБ и като премиер-министър Бойко Борисов, гласувах за него преди 5 години, когато все още имах право да гласувм в България. Само че не живея в България, баща ми(живеещ в България) е също недоволен от него, но каквото казва за него, обратното е истината. Имаше няколко повишения на пенсията му през годините при управлението на Бойко Борисов, което при предишните правителства го нямаше. При министър-премиер от БСП Сергей Станишев преди 12 години, ако не ме лъже паметта, беше тогава максималната пенсия 450€, моят съсед получаваше 60 лв, абсолютна мизерия. Той получава социална пенсия, която е в размер на тогавашни 60 лв., понеже като е работил, фирмата, към която е работил, не е плащала данъци. Той това го разбира години по-късно, като е вече късно.

  Аз поддържам тук в Германия AFD, води се популистическа дясна партия. Преведох им 30€, вместо изисканите 50€. Причина 1, аз съм само поддръжник на партията и не съм редовен член. При1ина 2, в момента съм безработен и бюрото по труда ме засипва с предложения за ниско заплащане при посреднически фирми. За против срещу UN миграционният пакт гласувах вече, абсолютна дивотия и е приет от CDU

  Es muß Geld fließen!
 37. 37 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  До коментар [#35] от "Дедо Лойко":

  то и на мене не ми е ясно, не се притеснявай... та оная другарка Клета Караянчева, знаеш ли от кога сапунисва членовете на НЛРС из БГ Лов... то са драми епични там, не ти ли разправях навремето, навсякъде си навряха зурлите тея комунета кирливи

 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  Навсякъде неграмотни калинки. Те толкова могат.

 39. 39 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Абе аз ли нещо или в Софийска община май работят единствено и само малоумни хора? Не минава ден без да се чуе за някаква отчайваща тъпотия, некадърност, недомислица и т.н. Накъдето и да се обърнеш или ще са криви ремонти, или отровен въздух, или нагласени поръчки, или паркиране на тротоара, или фазани пуснати през зимата в градския парк да ги изядат бездомните кучета, и т.н. и т.н. Ама буквално накъдето се обърнеш. Качвам се миналата седмица на Витоша и чакам рейса в Драгалевци. На спирката има чисто нова информационна табела за №93. Няма обаче за 66. А 66 ми трябва, и върви там откакто се помня. Сложили табелка за единия, не помислили за другия автобус. Ами ако не съм оттук, а съм гост на града, или от чужбина? Ще кажете, дребно нещо. ОК, друго. Пътувате от НДК към Бояна да речем, по бул. България. По целия път, 5-6 километра, няма нито една табела с име на улиците които пресичате. НИТО. ЕДНА. А това са големи, важни булеварди - Гешов, Каблешков... Направили ремонт за 30-40 млн. лева, не се сетили да сложат табели. Дребно нещо. Все дребни мърлящини. Навсякъде. Миналата седмица като беше поледицата даваха репортаж от Пирогов, колко хора постъпили със счупени крайници. И коментират все едно това е нещо съвсем нормално, нали е зима, има сняг и лед, целият град е ледена пързалка, а общината не й хрумва че трябва да се погрижи за чистене, пясък, сол и т.н., като в нормален съвременен град. Отчайващо, казвам ви.

 40. 40 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  До коментар [#39] от "kman":

  Чудя се как не сте се гръмнали още с това мислене. Но това е ефекта от зомбирането с препарата "прокопофин" дето го изливат с кофи най-правилните медии. Обаче поне лечението е лесно - излезте, разходете се, пообщувайте с живи хора а не само с вмирисан от жлъч десебарки и ще престанат да ви минава суицидални мисли. Пък на следващите избори елате и се изкажете в секцията си че да сложите по-умни хора в общинския съвет.

 41. 41 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  До коментар [#36] от "slan777":

  We care a lot 🙄🙄🙄

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 42. 42 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 306 Неутрално

  [quote#28:"extraCACA"]
  —цитат от коментар 36 на slan777
  Не намирам толкова лошо управлението на ГЕРБ и като премиер-министър Бойко Борисов, гласувах за него преди 5 години, когато все още имах право да гласувм в България. Само че не живея в България, баща ми(живеещ в България) е също недоволен от него, но каквото казва за него, обратното е истината. Имаше няколко повишения на пенсията му през годините при управлението на Бойко Борисов, което при предишните правителства го нямаше. При министър-премиер от БСП Сергей Станишев преди 12 години, ако не ме лъже паметта, беше тогава максималната пенсия 450€, моят съсед получаваше 60 лв, абсолютна мизерия. Той получава социална пенсия, която е в размер на тогавашни 60 лв., понеже като е работил, фирмата, към която е работил, не е плащала данъци. Той това го разбира години по-късно, като е вече късно.Аз поддържам тук в Германия AFD, води се популистическа дясна партия. Преведох им 30€, вместо изисканите 50€. Причина 1, аз съм само поддръжник на партията и не съм редовен член. При1ина 2, в момента съм безработен и бюрото по труда ме засипва с предложения за ниско заплащане при посреднически фирми. За против срещу UN миграционният пакт гласувах вече, абсолютна дивотия и е приет от CDU[/quote]

  Матриялна единица

 43. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  До коментар [#24] от "АзКлавдия":

  Олеле... То е като разстройство, да знаеш...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 44 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#10] от "АзКлавдия":
  До коментар [#26] от "АзКлавдия":

  Да пуснеш фазани отгледани във фазанария на такова място си е чиста идиотия и убийство на птици по особено жесток начин.
  Какво толкова има да се разбере едно многоточие.
  Чиста идиотия е да се дават примери къде другаде се пускали фазани на свобода.
  Чиста идиотия е да се защитава общинарската малоумна постъпка.


 45. 45 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  До коментар [#41] от "Хриси":

  Но пък велика песен, велик албум..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 46. 46 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#41] от "Хриси":

  "Чудя се как не сте се гръмнали още с това мислене. "

  Е то това, мисленето, е непостижима категория за тези дето не го могат. ;)

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 47. 47 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Ами те ги пуснаха в Ловния парк и очакват да оцелеят ...

 48. 48 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Наистина е нехуманно или как да кажем - гадно отношение. Като дете гледах как дерат заек - не че нещо. Ям месо - всичко, ама все пак - не знам.
  Навремето Карбовски - онзи очилатият, даде репортаж как се коли свиня, прасе на Коледа. Малкото ми дете, което гледаше ТВ - на не повече от 4 годинки се ужаси - изтича при майка си и се разплака едва ли не - "Мамо, мамо, гавата, гавата (в превод от детски - главата).
  Тоест - не трябва да се правят тъпотии. Има деца - айде ние възрастните сме обръгнали - ама някак - няма ли начин да се направи както трябва.


  И Шостакович е ял месо, сега дали е развъждал фазани - не знам, ама - все пак, но може би това е част от така да се каже имплантирането на тези птици в средата.

 49. 49 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 603 Неутрално

  показни безгъвкови ви оправлават с по неколко хилки заплата , проблема е че целия тоя водевил на мутрите ВИЕ ЩЕ ГО ПЛАТИТЕ

 50. 50 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Мъртви са защото селандурите ги стрелят с въздушни пушки, а птиците нямат инстинкт да се пазят от такива гамени!!!
  Не е виновна Фандъкова, че управлява град, пълен с тъп@нари!

 51. 51 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Има грешка още в първия абзац - това не са питомни фазани! Тези птици се отглеждат в развъдници точно с такава цел - пускат ги на свобода в горите, за да се поддържа популацията и да има какво да отстрелват ловните дружинки.
  И винаги едни 20%, че и повече, не успяват да се приспособят към свободата. А тук от 120 птици, 8 са дали фира - това е нищо.

 52. 52 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Тъжна история, по-добре да бяха ги раздали на хората да си ги гледат и развъждат по къщите и дворовете. А в повечето ни села даже няма и кучета.

 53. 53 Профил на itt58591881
  itt58591881
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#4] от "svoboden":

  и сърни имаше и никой сечеше дърва

 54. 54 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 734 Неутрално

  "Общината има опит в пускането на свобода на птици" - кога и да пукнеш все ще е късно!

 55. 55 Профил на Антон Антонов
  Антон Антонов
  Рейтинг: 229 Неутрално
 56. 56 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  "Безумие. Това е в центъра на града и те в момента дори няма къде да се скрият. Те са отгледани в развъдник. Разумната практика в такъв случай е да се избере спокойно място, където ще се разселват и те трябва да престоят поне 20 дни на широко оградено пространство, преди да се отвори врата на оградата и те да могат да излизат."
  ************************
  "Много от ловците днес разбрахме. Ловците смятаме, че това е пиар акция, по никакъв начин не е смислено действие. Ловците на година разселване хиляди птици, но това се прави в типични местообитания в природата и през пролетта.

 57. 57 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Циганите ги ядат, както изядоха лебедите край Варна преди няколко години.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  До коментар [#50] от "cristo_n":

  Бахахахахахахахха

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#3] от "АзКлавдия":

  Данче, ти ли си? Стига си повтаряла като бот. Кажи нещо по-смислено...

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 60. 60 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Това е достойно за съжаление! В този парк съм виждал сърни преди години. Всичко може да живее там - от хората зависи а сегашният българин е позабравил много от добродетелите си. Меркантилното видимо преобладава.

 61. 61 Профил на Nikolay Chushev
  Nikolay Chushev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хм, интересно начинание, фазани в парковете. На пръв поглед не изглежда смислено, парковете гъмжът от кучета, които не са на каишки хората също ще ги тормозят, особенно след призива на фондацията. Има и гарвани доста. Само в Южният парк има блатясали и обрасли водоеми , ако някой си мисли че ще идат на езерото с лилиите, много се лъже. Ако са направили хранилки по на високо добре, иначе къде ще се хранят няма ни ливади с храсталаци ни земеделски площи. Дано да успеят ще е интересно, но споеед мен ще избягат някъде по околностите на София на по диво и спокойно.
  Мислех че изкуствено развъжданите фазани не гнездят но щом мислят че ще създадът популация може аз да съм в заблуда.

 62. 62 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Гарантирано от тикварите от ГРОБ!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK