Какви са ползите от "Натура 2000" ще обсъждат граждани днес

Елена Тилова смята за своя важна мисия развитието на гражданско образование и активно участие.

© Зелени Балкани

Елена Тилова смята за своя важна мисия развитието на гражданско образование и активно участие.Клубът на пътешественика продължава своите събитие от рубриката "ЕКО Бюлетин", като днес събитието е посветено на връзката между опазването на най-редките видове и просперитета на хората. От 7 вечерта (виж събитието във фейсбук тук) Елена Стоева от Зелени Балкани ще представи с 10 примера за връзката между опазената природа и по-устойчивия бизнес на местните хора.


Елена Стоева е ръководител на проект "Натура 2000 в България – Нови хоризонти" на сдружението "Зелени Балкани". Събитието днес ще бъде подкрепено както от този проект, финансиран по европейската програма Лайф, така и от международния проект с 5 партньора на Асоциацията на парковете в България, който под заглавието "Бъдещи природозащитници" образова млади хора, искащи да се реализират като професионалисти по управление, изследване и опазване на природните ресурси .


Освен презентация, събитието ще включва и дискусия като част от въпросите ще бъдат:
- Как България участва в най-голямата координирана инициатива за опазване на биоразнообразието в света – Европейската eкологична мрежа НАТУРА 2000?


- Кои страни са "съкровищниците на Европа" за биоразнообразие и сред тях ли е България?


- Какви са конкретните природозащитни дейности в България, които спомагат за опаването на едни от най-редките видове в Европа – прилепите, делфините, червеногушата гъска, брадатият лешояд, белошипата ветрушка, ловният сокол, белоглавият лешояд, царският орел, малкият корморан и гривестата рибарка?


- Имат ли хората полза от запазените редки видове?


- Как всеки от нас може да участва и да допринесе за тяхното оцеляване и опазване?


- Защо липсата на информация или дезинформацията могат да станат причина за изчезване на видовете и как екипа на Зелени Балкани?


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK