Багер е унищожил дюни в Камчия, сигнализираха екоорганизации (допълнена в 19 часа)

Багер е унищожил дюни в Камчия, сигнализираха екоорганизации (допълнена в 19 часа)

© Фейсбук на За да остане природаБагер е унищожил част от дюните в намиращия се на около 25 километра от Варна курорт Камчия, съобщиха на своите "Фейсбук" страници организации от екокоалицията "За да остане природа в България". "И докато правителство и парламент се борят с къмпингарите, неизвестен булдозер се бори и заравнява дюните на Камчия!", гласи публикацията на "За да остане природа", в която са тагнати премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Нено Димов.


"Това трябва да спре. Асоциацията на парковете призовава всички свои членове и привърженици да се включат в протестите в защита на Черноморското крайбрежие - за София днес, четвъртък, от 18.36 между президентството, Министерския съвет и Народното събрание", се казва пък в поста на Асоциацията на парковете, която е един от членовете на коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България".

"Няма кой друг освен ние, гражданите, да защитим конституцията и природата на България. Отбелязваме, че съгласно последните изменения на ЗУЧК това разкарване с багер из дюните не подлежи на глоба или санкция", допълват от организацията.


Публикациите визират последните промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който ограничава възможностите за къмпингуване, но не забраняват категорично строителството, включително и върху дюни. Вчера президентът Румен Радев обяви, че експерти от администрацията му обмислят дали на текстовете да бъде наложено вето.Стефан Аврамов от фондация "Биоразнообразие", също член на екокоалицията, каза за "Дневник", че сигналът е получен вчера, а днес е пратен човек, който е направил снимките. Той е видял следи от тежка машина, но тя не е открита в района. Стефан Аврамов допълни, че пред разораното място има стари бунгала, които видимо се реновират, но няма информация дали заличаването на дюната има нещо общо с това. За момента не е ясно каква площ е засегната.


Багер е унищожил дюни в Камчия, сигнализираха екоорганизации (допълнена в 19 часа)

© Фейсбук на За да остане природа


Аврамов каза, че е подаден сигнал до Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) - Варна. Потърсени за коментар от "Дневник", около 15 часа оттам казаха, че по случая се работи, и поискаха да получат въпроси по електронната поща, за да бъде подготвен отговор от техните експерти.


Екоинспекцията: Не са засегнати части от Натура 2000


Няколко часа по-късно на сайта на РИОСВ-Варна се появи съобщение, че по разпореждане на министъра на околната среда и водите Нено Димов експерти са извършили проверка. Установено било, че на плажната ивица, в района на местност "Бункера", на територия с приблизителна обща площ около 1.7 дка, има следи от преминаване на превозно средство и отъпкване на единична сухолюбива растителност.


По време на проверката, на терен не е установена техника и извършване на дейности. Предприети били действия за изясняване на обстоятелствата, снети са координати на засегнатата територия и е поискана информация от Службата по геодезия, картография и кадастър, гр. Варна за наличие на дюни. За случая е уведомена Окръжна прокуратура гр. Варна и било информирано Министерството на туризма.


След направена проверка в Регистъра на защитените природни обекти в териториалния обхват на РИОСВ-Варна, и наличната към момента цифрова информационна система за защитените зони от Екологичната мрежа Натура 2000, е установено, че засегната територия не попада в границите на защитени територии по смисъла на Закона за защитените територии, но частично попада в защитена зона за опазване на дивите птици "Галата".


От агенцията съобщават също, че на 17 юни при планова проверка в защитена местност "Лонгоза" експерти от РИОСВ - Варна, са установили извършване на незаконни изкопни дейности със специализирана техника в коритото и по устието на река Камчия и е било дадено предписание за незабавно преустановяване на дейностите.


Към днешна дата извършителят е установен и му е връчен акт за установяване на административно нарушение. С цел възстановяване на засегнатите природни местообитания както и естествения облик на защитена местност "Лонгоза" днес РИОСВ- Варна издала предписание на извършителя да премахне новообразуваната дига от пясък и каменини блокове, която възпрепятства естественото оттичане на река Камчия..


По-късно през деня министърът на туризма Николина Ангелкова разпореди проверка на морския плаж. Екипи на ведомството на място ще проследят има ли и какви са нарушенията по крайбрежието.


Камчийски пясъци


Разораните дюни са на север от устието на река Камчия. На юг от него се намира "Камчийски пясъци" - защитена зона от мрежата "Натура 2000", която опазва както местообитания от няколко вида дюни, така и лонгозните гори в зоната край устието на реката.


Плажът на Камчия засега се е спасил от застрояване благодарение както на европейската мрежа "Натура 2000", така и на действията на българските природозащитни организации. Статутът на плажа обаче вследствие на заменки е на частни "гори и земеделски земи" и за него има проекти за застрояване - виж тук. След последните промени в Закона за Черноморското крайбрежие, почивка на туристи върху дюните е забранена, но достъпът с моторни превозни средства и строежите са възможни.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2603 Неутрално

  Ми прокуратурата да дава на града по 200лв на снимка с багер и като се разбера кой е собственик, да му връчва глоба и то по-голяма от цената на багера, иначе как ще ги държат на далеч?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  ГЕРБ се "грижи" за природата на България ! ЛИЦЕМЕРИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1655 Неутрално
 5. 5 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 221 Неутрално

  ГЕРБ се "грижи" за природата на България ! ЛИЦЕМЕРИ !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Закъсня. №2 си. Бухаха!

 6. 6 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Теренът е готов вече за преместваем обект, а от догодина и за непремстваем такъв.

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#6] от "Индиана":

  Важното е да няма хавлии.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Сигурно е искал да изгодни нарушители, които са разпънали палатка върху дюна. И докато ги е преследвал, неволно е заравнил и дюните.

 9. 9 Профил на gil
  gil
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Еее, може ли така? Този багер развали достигането на държавния бюджет, където е заложен значителен приход от глоби на хора опънали там хавлии и сега ще се отвори една дупка в бюджета...

  "Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг е посадил дърво"
 10. 10 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  При банкянския простак е в пъти по-зле, отколкото при правешкия. Сега дебилщината в индивидите с власт, е тотална.

 11. 11 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Бе някой е отишъл на къмпинг с багер бе, не е забранено какво ревете?!?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  Бавно, но сигурно, уникалната ни природа отстъпва място пред лакомията, бетона и мутробарока.....В случая тоя багер за жълти стотинки унищожава уникалните ни дюни - за такива трябва да има лишаване от свобода, конфискация на техниката и никога нищо да не се предприема в терена, който са се опитвали да заравнят за строителство !

 13. 13 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Няма кой да спре безобразията по крайбрежната ивица

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 14. 14 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Бавно, но сигурно, уникалната ни природа отстъпва място пред лакомията, бетона и мутробарока.....В случая тоя багер за жълти стотинки унищожава уникалните ни дюни - за такива трябва да има лишаване от свобода, конфискация на техниката и никога нищо да не се предприема в терена, който са се опитвали да заравнят за строителство !
  —цитат от коментар 12 на samoedin


  "Трябва" хохохо. В Гербария всичко е пожелателно.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 15. 15 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Останаха ли изобщо дюни у нас?!!!Багери - явно има.
  ГЕРБ гарантират, че дюни вече ще има само на снимка.
  Но може пък да ги възстановят?Така, както възстановиха съборените културни паметници!
  Дори веднъж да е гласувал някой за ГЕРБ - той е идиот!!!

 16. 16 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Ама кви дюни? Там никога не е имало дюни! Това са само пясъчни насипи.

  Да видим, кой пръв ще го каже това?!?

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 17. 17 Профил на Rhaegar Targaryen
  Rhaegar Targaryen
  Рейтинг: 8 Гневно

  Направо е болезнено да гледаш снимките.

  Ето за такива бих казал "Дракарис...!"

  The End Is Nigh! Winter is coming!
 18. 18 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3732 Весело

  Никакви дюни няма. Там е било лозето на дедото и човечеца сака да си дигне колибка, та да го пази. Мила родна картинка.

 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#16] от "ръпончо":

  Какви дюни...? Не виждаш ли, че това е бостана на пра-дядото на някой, който си го е възстановил в реални граници и сега, иска да си засее нещо... Може и за субсидия да кандидатства. Въобще поразително е, как всякакви мутри, съмнителни бизнесмени и още по-съмнителни политици, дядовците им все лозя и градини са имали на първа линия...! ;)

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Весело

  абе да метнат една хавлия на плажа и да видят колко бързо ще довтасат властите да пишат акт

 21. 21 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Стига с тия дюни бе. Кой кретен ги е вкарал в защитени обекти? Всеки бряг има такива пясъчни образование в цял свят. Нито е нещо велико, нито е нещо невиждано.

  Друг е въпроса, защо законът, макар и малоумен не се спазва.

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 22. 22 Профил на Just Бахур
  Just Бахур
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Багерът е бил на Нено Дюнов!
  ГЕРП, сър!

  ДА на АЕЦ Белене! Ядрената енергетика е гарант за безкарбоново бъдеще! Потомствен антикомунист!
 23. 23 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Като човек, изкарал детсвото си на к.к. Камчия да ви уведомя: на север от устието на реката няма дюни, а има прекрасен, огромен, равен плаж. И преди три десетилетия, редовно минаваха билдозери, за да го заравняват . А самото устие на реката редовно се коригираше.

 24. 24 Профил на eqp21614052
  eqp21614052
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Преди няколко дена бях на Камчия. Реката вместо да се влива направо в морето се движеше успоредно през плажната ивица. Буквално няамаше плаж.... всичко беше една огромна река!!! Имаше багери и копаеха за да може да се откони реката и да може да се "освободи" плажната ивица. Абсолютно подвеждащо заглавие и статия!!!!

 25. 25 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#21] от "sherekhan":

  Дюните са местообитания на специализирани редки и застрашени видове.

 26. 26 Профил на kirka80286
  kirka80286
  Рейтинг: 488 Неутрално

  При банкянския простак е в пъти по-зле, отколкото при правешкия. Сега дебилщината в индивидите с власт, е тотална.
  —цитат от коментар 10 на vhv

  Направо си го просиш, сега форумните специалисти ще те обявят за комунист и ватенка. Това да не ти е свободна медия, че да кажеш очевиден факт! Не може така!

  "Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 27. 27 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Присъединявам се към колегата по-горе- на север от реката никога е нямало дюни. Ама форума е здраво първосигнално плюене.

 28. 28 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1362 Разстроено

  б@хти мутренската държава

  на хорица си им харесва де - гласува си редовно и под строй

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 29. 29 Профил на tintiri
  tintiri
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Бавно, но сигурно, уникалната ни природа отстъпва място пред лакомията, бетона и мутробарока.....В случая тоя багер за жълти стотинки унищожава уникалните ни дюни - за такива трябва да има лишаване от свобода, конфискация на техниката и никога нищо да не се предприема в терена, който са се опитвали да заравнят за строителство !
  —цитат от коментар 12 на samoedin

  Конкретно на Камчийски пясъци всичко е съсипано от фенове на дивото къмпингуване.Бетон и мутробарок се отнсят за други места.Конкретно по темата:

  https://www.dropbox.com/s/ux4w4ghdx99kzlz/Screenshot 2019-06-14 02.22.28.jpg?dl=0
  "Фен на природата" паркирал джипа и половината си покъщнина на плажната ивица.Беше там в продължение на дни.Снимка от миналото лято

  https://www.dropbox.com/s/8q63p094lccd9fl/20190618_165114.jpg?dl=0
  https://www.dropbox.com/s/g6snlc53bjwvgae/20190618_165022.jpg?dl=0
  Други "фенове на природата",които ги е домързяло да извървят 100-150м пеша и са минали през дюните с колите си.Снимки от преди няколко дни

  https://www.dropbox.com/s/c6rxlkjhe5h885l/Screenshot 2019-06-13 21.31.06.jpg?dl=0
  https://www.dropbox.com/s/xwju9ggck7ytre8/Screenshot 2019-06-13 21.31.38.jpg?dl=0
  Тук се виждат резултатите от дейността на "феновете на природата" върху дюните.Белите ивици са пътища от преминаващи джипове,каравани и кемпери

  https://www.dropbox.com/s/ezfvj3r7fyrprnr/Screenshot 2019-06-14 02.00.01.jpg?dl=0
  https://www.dropbox.com/s/8btssd3je5hvbj3/Screenshot 2019-06-14 02.00.42.jpg?dl=0
  https://www.dropbox.com/s/ddh7vhbvsjei7ih/Screenshot 2019-06-14 02.01.24.jpg?dl=0
  Вижда се размера на въпросните ивици-около 4-5м.Не са пътеки,както се беше изказал един специалист
  В заключение мога да кажа,че една ивица с дюни дълга около 7км и широка 100-150м е тотално съсипана от гръмогласните "фенове на дивата природа"

 30. 30 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Почти всички плажове се подравняват с булдозери през Юни от концесионерите. даже често пресяват пясъка за да махнат клечки и боклуци. Виждал съм го десетки пъти. Нямам идея законно ли е, или не.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 31. 31 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3209 Неутрално

  Откакто почнаха да ги ровят, разбрах колко уникални дюни сме имали.

  Еретик
 32. 32 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5642 Любопитно

  И е нямало нито една постелена хавлия? Кого да глобим сега?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 33. 33 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1011 Весело

  Присъединявам се към колегата по-горе- на север от реката никога е нямало дюни. Ама форума е здраво първосигнално плюене.
  —цитат от коментар 27 на foxa5


  Миииии... да е имало, бе!

  Ние сега кво сме виновни, че е нямало?

  😂😂😂😂😂😂😂😂

  Статията е пусната, и въобще не ме интересува, че нямаш сестра!

  Трябват повече такива статии, па да има за кво да се караме. Щото- иначе кво ще правим на работа?

  НЕ на багерите!

  ОСТАВКА!

  😂😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 34. 34 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1011 Весело

  Откакто почнаха да ги ровят, разбрах колко уникални дюни сме имали.
  —цитат от коментар 31 на Костадин Иванов


  А след тази статия може да разберем и какви дюни сме нямали!

  Смърт на багерите!

  Оставка!

  😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 35. 35 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Частника може да го спре само съд с военна музика на площада
  или екскурзия по по островите с много фитнес и много бодигардове

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 36. 36 Профил на iget
  iget
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Разграден двор - ето на какво стана България за 30 години. Аспарух добре е подбрал къде да спре на времето - красиво място, и отстоявано с войни през столетията. Сега, в мирно време, й видяхме сметката.

 37. 37 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5794 Неутрално

  Щеше да е новина, ако дюна беше унижожила багер.
  Другото е рутинно ежедневие, за съжаление.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 38. 38 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  Багер е унищожил дюни в Камчия, сигнализираха екоорганизации...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Няма да има последствия, както беше предния подобен случай!
  Този който е унищожил дюните, знае че държавна власт няма и може да прави каквото си ще!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 39. 39 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 556 Неутрално

  #митуу #ЖеСюсДюна

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 40. 40 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Ее, щом е багер - голем праз. Нали не е палатка.

 41. 41 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  При банкянския простак е в пъти по-зле, отколкото при правешкия. Сега дебилщината в индивидите с власт, е тотална.
  —цитат от коментар 10 на vhv


  Определено. При Тошо дебили като теб и останалите радикални драгалефски комуня нямаха достъп до публична трибуна и не им се виждаше простотията. Откак "зелените червени" обявиха обраслите с троскот пясъчни хълмове за "дюни", последните се превърнаха в най-голямата ценност за жълтопаветните "природозащитници". Няма подобни дебилни същества нийде по Земята, ей Богу!

 42. 42 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Бавно, но сигурно, уникалната ни природа отстъпва място пред лакомията, бетона и мутробарока.....В случая тоя багер за жълти стотинки унищожава уникалните ни дюни - за такива трябва да има лишаване от свобода, конфискация на техниката и никога нищо да не се предприема в терена, който са се опитвали да заравнят за строителство !
  —цитат от коментар 12 на samoedin


  Ааа-ха-ха-ха ей го поредния жълтопаветен "разбирач"! Я обади бе, дебилино, кое им е "уникалното" на обраслите с бурен пясъчни хълмове, че да се поучим? И куйе "уникално" създание не може да вирее другаде, а сал у рехавите туфи балур и троскот? И отде са йе взело туй "уникално" създание? Спуснато е у "уникалната" "дюна" от Космоса, мейби? Ха-ха-ха-ха... абе ако направят световен конкурс по идиотизъм, дръгалефските комуня със сигурност ще ударят у дземьъта всички нации, барабар с африканските! Ужасттт!

 43. 43 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  Така и не разбирам защо представяте за факти врели-некипелите, които се пишат във фейсбуци и др. подобни!?

 44. 44 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Екоталибаните пак искат кинти)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 45. 45 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  А на бас, че багерът го е карал някой капиталист - трансджендер неолибераст, за който парите са всичко, а природата и законите нямат значение

  мурзилка
 46. 46 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#16] от "ръпончо":Какви дюни...? Не виждаш ли, че това е бостана на пра-дядото на някой, който си го е възстановил в реални граници и сега, иска да си засее нещо... Може и за субсидия да кандидатства. Въобще поразително е, как всякакви мутри, съмнителни бизнесмени и още по-съмнителни политици, дядовците им все лозя и градини са имали на първа линия...! ;)
  —цитат от коментар 19 на Petleshev


  Я обади заменките на Станишев и хотелите, дека ги застроиха по морето по време на тройната, връз нейчъръл бетон от Неолита ли беха? И що тогива не ривахти, еко-талибаните, а сега ревете за два декара пущинак? М? Дюните 2009-та ли се появиха като "феномен"? Ха-ха-ха-ха... Требе да си кандидатствате за идиоти на планетата, просто уникален шанс имате!

 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  На кой му пука, важното е да не са къмпингуващи.

 48. 48 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#33:"Дедов'та Колюуа Унукя!"][/quote]

  Съсипаха я тая държава.😀😀😀

 49. 49 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  "Стефан Аврамов допълни, че пред разораното място има стари бунгала, които видимо се реновират, но няма информация дали заличаването на дюната има нещо общо с това."

  А бунгалата какво правят там, спомагат за формирането на дюната ли? Тези бунгала са там от незнайно кога. Преди не са ли пречели?

 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 792 Неутрално

  ГЕРБ се "грижи" за природата на България ! ЛИЦЕМЕРИ !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  или СВИНЕ !

 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  Ако имаше закони, "инвеститора" вече трябваше да е в панделата, с 6-цифрена глоба!
  Престъпна, селяндурска история!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 52. 52 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До 46

  Тройната коалиция бяха БСП-НДСВ-ДПС, а в тристранния съвет бяха Станишев, Симеон, Доган. Покрай далаверите от това време Станишев си навлече омразата на мнозинството българи.

  В момента е налице нов двустранен съвет - Борисов, Доган. Познайте кой ще си навлече омразата!

 53. 53 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Само при Бойко властите са неспособни да открият дирите на един багер. Тъй като нарушителите и управляващите са едни и същи.

 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  " Няколко часа по-късно на сайта на РИОСВ-Варна се появи съобщение, че по разпореждане на министъра на околната среда и водите Нено Димов експерти са извършили проверка. Установено било, че на плажната ивица, в района на местност "Бункера", на територия с приблизителна обща площ около 1.7 дка, има следи от преминаване на превозно средство и отъпкване на единична сухолюбива растителност.

  По време на проверката, на терен не е установена техника и извършване на дейности. Предприети били действия за изясняване на обстоятелствата, снети са координати на засегнатата територия и е поискана информация от Службата по геодезия, картография и кадастър, гр. Варна за наличие на дюни. За случая е уведомена Окръжна прокуратура гр. Варна и било информирано Министерството на туризма.'

  Близкият до силните на деня бързо е решил да се изнесе, след като е станало ясно, че е разкрит, но принципът : да тестваме докъде минава номера остава в пълна сила....Очаква се следващия тест от приятелите на властта !

 55. 55 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До 46Тройната коалиция бяха БСП-НДСВ-ДПС, а в тристранния съвет бяха Станишев, Симеон, Доган. Покрай далаверите от това време Станишев си навлече омразата на мнозинството българи.В момента е налице нов двустранен съвет - Борисов, Доган. Познайте кой ще си навлече омразата!
  —цитат от коментар 52 на historama


  Айде бе! Я виж кой гласува закона за амнистията, ммм? Точно така, амнистията, дето оправда всички престъпници, включително и дръгалефския. Май не бяха "Станишев, Симеон, Доган", а Станишев, Костов и Доган, а? Дори царя, когото всички дръгалефски комуня плюете, не беше толкова мръсен и непочтен като десебарската мафия, съсипала България!

 56. 56 Профил на tintiri
  tintiri
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#54] от "samoedin":

  Остави лакърдиите,коментирай фактологията-пост 29

 57. 57 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Весело

  До коментар [#29] от "tintiri":

  Тъпотии написани от идиоти и предназначени за идиоти!
  Значи значи щом зелените унищожават природата, би трябвало нено, цеко и багерите да я пазят...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 58. 58 Профил на tintiri
  tintiri
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#57] от "Рим":

  Дай по същество.Тези сателитни снимки радват ли те,искаш ли това да продължи?И аз харесвам дивите плажове и ги посещавам,но не разпъвам палатки и не обикалям с джип или каравана където си искам

 59. 59 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#29] от "tintiri":

  Големи глупости сте написали!!! Имало оътища на Камчиако пясъци заради кумпингуващите. Вие изобщо ходили ли сте там?!? Тези пътища са заради безоразборното монаване на джипове. Местните карат там мотори и джипове. Всякакви йора идват да си пробват 4х4-то. Кемпер на дюните НЕ може да влезе. Радко влизат и каравани.

 60. 60 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Аман от тъпите им дюни! Целият плаж беше обрасъл с тръни, репеи, бабини зъби и какви ли не още плевели - и извенъж дюни! Сега някой реши да го почисти и наскачаха всички зелени терористи.

 61. 61 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: 274 Весело

  Камчия е руска още от времето на Лужков ..., русофилистиците да се оправят. Имат си и Паметник на маршал Фьодор Толбухин ..., Ахахаха

  Russia delenda est
 62. 62 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 526 Неутрално

  На Камчия не управлява ли московския кмет?

 63. 63 Профил на kirka80286
  kirka80286
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#41] от "Reporter US":
  "обявиха обраслите с троскот пясъчни хълмове за "дюни""
  Пясъчен хълм е дефиницията за дюна бе, олигофрен!

  "Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 64. 64 Профил на tintiri
  tintiri
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#59] от "xox55541929":
  Снимките погледнахте ли?Първият джип беше с русенска регистрация.Нищо общо с местни хора.Беше на самата плажна ивица няколко дни.Съгласен съм,че дюните са изровени предимно от джипове,но това са джипове на плажуващи и къмпингуващи.
  Кемпери рядко се забелязват в района на дюните,но съм виждал

 65. 65 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Преди няколко дена бях на Камчия. Реката вместо да се влива направо в морето се движеше успоредно през плажната ивица. Буквално няамаше плаж.... всичко беше една огромна река!!! Имаше багери и копаеха за да може да се откони реката и да може да се "освободи" плажната ивица. Абсолютно подвеждащо заглавие и статия!!!!
  —цитат от коментар 24 на eqp21614052


  И аз бях там преди две седмици. Точно така е, при вливането на реката в морето е образувана малка пясъчна коса, която насочва мътната речна вода покрай плажа и цял километър от плажа е преграден от мътната речна вода, не е с морска вода. Поради пясъка образувал плитчина, лодки не могат да излязат от реката в морето.
  Не знам закона какво позволява, но тази малка пясъчна коса изглежда не е постоянно образувание и не виждам никаква ценност в нея. Аз бих позвплил да се прокопае и да се насочи речната вода перпендикулярно в морето, както и да се освободи изход за лодките да излизат в морето. Така и плажът ще е с морска вода за къпане, а не с мръсната и тинеста вода, дошла от много километри промишлено и битово замърсяване.

 66. 66 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Само при Бойко властите са неспособни да открият дирите на един багер. Тъй като нарушителите и управляващите са едни и същи.
  —цитат от коментар 53 на historama


  тоя път май Станка Шопова им плаща, половин рускиня

 67. 67 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Аман от тъпите им дюни! Целият плаж беше обрасъл с тръни, репеи, бабини зъби и какви ли не още плевели - и извенъж дюни! Сега някой реши да го почисти и наскачаха всички зелени терористи.
  —цитат от коментар 60 на georgi_ww


  В интерес на истината на Камчийския плаж дюни няма. Но тоя педераст е засегнал и коритото на реката, поне така съобщиха телевизиите, а това вече е сериозно. Надали някой ще праща там багер, ей така. Отделно че това е гранична зона, има и военни - как така никой нищо не е видял? (имам предвид военни и полиция)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK