Довечера пред парламента ще има нов протест срещу ограниченията на къмпингуването

Един от протестите от последните седмици срещу промените в закона, ограничаващи къмпингуването.

© Георги Кожухаров

Един от протестите от последните седмици срещу промените в закона, ограничаващи къмпингуването.С ново събитие тази вечер пред Народното събрание продължават протестите срещу ограниченията на къмпингуването (за подробности виж събитието във Фейсбук тук). Целта на организаторите е да призоват депутатите да уважат ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) и да не утвърждават въпреки него спорните промени с повторно гласуване в парламентарна зала. Ветото беше изненадващо разгледано в извънредна точка на непланирана дискусия на ресорната парламентарна комисия вчера, която с мнозинство отхвърли аргументите на държавния глава.


Предложенията за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие на правителството се дискутират в оспорван дебат от февруари насам. В протестите досега основните искания са както отпадане на забраните за свободно къмпингуване, така и разумни регулации и гарантирано устойчиво управление на туризъм близо до природата. Сред исканията е и създаване на превантивна устройствена защита за терените зад незастроените плажове и да не се допуска строителство по крайбрежната ивица.


Промените


Новите текстове в ЗУЧК, внесени по инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова, предвиждат в чл . 30 на закона глоби за коли и плажуващи върху дюни (освен ако не са ембрионални дюни, които са в процес на формиране). Новите глоби за автомобили и плажуващи на дюните, предложени от правителството и одобрени от Народното събрание, са за плажни принадлежности и за палатки от 500 до 1000 лв., а за автомобили - от 1000 до 3 хил. лв.
В същия законопроект депутатите се погрижиха и да осигурят свободния безплатен достъп до плажовете да важи не само за пешеходците, но и за автомобили. Това се случи, като по предложение на Валери Симеонов, Християн Митев и Георги Колев ("Обединени патриоти", партия НФСБ) в чл. 10 ал. 2 думата "пешеходен" се заличи с цел безплатният свободен достъп до морските плажове да бъде не само пешеходен, но и автомобилен.


Въпреки настояванията на граждани и неправителствени организации, че основното увреждане е от презастрояването на брега, нито един депутат не внесе предложение за нуждата защитените от "Натура 2000" дюни да бъдат пазени чрез глоби и от строежи.


В промените на закона между първо и второ четене председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов ("Обединени патриоти", партия ВМРО) внесе и предложение за още едно ограничение за къмпингуването чрез чл. 10а - то да се случва само в специално урегулирани за целта места. Това означава, че дори в собствения си имот гражданин не може да паркира кемпера си или да си разпъне навес, ако имотът не е регламентиран като специално място за къмпингуване. Същото важи и за паркинг, който не е регламентиран като "място за разполагане на кемпери и палатки". Глобите за разполагане на палатка или кемпер извън специално регулирано са от 1000 лв. до 3000 лв. За "устройване" на такива места извън реда, посочен от закона, се предвиждат глоби от 5000 до 10 000 лв.


Правилата за тези "специални" места, които към момента не съществуват, обаче се отлагат за формулиране в рамките на следващата година от бъдеща наредба по чл. 10а от ЗУЧК. С тази наредба се очаква 4 министерства - на околната среда, на туризма, на регионалното развитие и на земеделието, храните и горите - да определят цялата рамка за изискванията и създаване на специално регулирани места за къмпингуване, които да са единствените, където е разрешено да се разполагат каравани, кемпери и палатки.


Ветото


Именно тези текстове, забраняващи къмпингуване извън "специални", но несъществуващи места, предизвикаха и ветото на президента. То бе наложено върху изискванията палатки, кемпери или каравани да се разполагат само в специално регулирани места за целта (§ 2 на законопроекта, с който се променя чл.10а от ЗУЧК), както и върху глобите при лагеруване извън такива места (§ 9, или чл. 24в от ЗУЧК). Нуждата за отхвърляне на промените в ЗУЧК бе аргументирана с конституционните права на гражданите на чиста околна среда и задължението на държавата да се ангажира в осигуряването на опазването и възпроизводството на околната среда.


В мотивите на ветото беше посочено също, че "при липсата на яснота за капацитета на местата, разрешени за разполагане на палатки, кемпери или каравани, не може категорично да се твърди, че е намерена най-щадящата мярка за постигане на желания резултат - опазването и възпроизводството на околната среда. Налага се извод за несъразмерност между високите и строги санкции към гражданите и липсата на строгост към дължимата грижа от страна на държавата. Стандартите и нормативите все още не са установени, както повелява Конституцията (чл. 55), но високите глоби вече са разписани в закона".

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 651 Разстроено

  Дивото къмпингуване изкарва българите на протест.
  Арогантността на КОНПИ със замитането на корупцията не ни вълнува.

 2. 2 Профил на Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#1] от "Локомотив":

  И това е повод да започнем с бесенето на депутати.

  "Единственото хубаво нещо, което идва от изток, е слънцето." - финландска поговорка.
 3. 3 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2106 Весело

  До коментар [#1] от "Локомотив":

  Ама разбира се. Вероятно се досещаш, че въпросните протестиращи се интересуват само как да си паркират таралясника някъде до водата. Че играят димна завеса на КОНПИ е по съвместителство.

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  Време е хората да започнат действия за смяна на целия модел на ДПС, управляващ навсякъде в момента ! С тези управляващи не може да имаме нормално гражданско общество, а протестите, неодобрението и напрежението сред хората само ще растат с всеки изминал ден !

 5. 5 Профил на Dox
  Dox
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Локомотив":

  Ако къмпингуването е разрешено ще спестиш пари.
  Ако КОНПИ си свърши работата най-много да разбереш името на поредния корумпиран политик.
  Няма сравнение...

 6. 6 Профил на Dox
  Dox
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  Няма да се разрастват никакви протести,защото няма никакъв модел на ДПС и теме управляват никъде.Жертва си на внушения и фалшиви новини.
  В България има нормално действащо гражданско общество,което е достатъчно зряло вече след 30години на развитие и промени.

 7. 7 Профил на Dox
  Dox
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "Dox":
  *теме
  *те не

 8. 8 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Абе каква държава сме да ограничаваме дивото къмпингуване, а да не можем да ограничим дивото строителство!? Затова е протестът!

 9. 9 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  А не бе. Всеки битника инпосерко ще прави каквото си иска из природата и всички трябва да ръкопляскаме. Правят се къмпинги плащат си като за паркомясто дете в тоалетни и така.

 10. 10 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Къмпингуване с палатки - да. За палатките не трябва да има ограничения. Но за тези, които си поставят караваните на дюните и ги държат там цял сезон, би трябвало да се вземат някакви мерки. А строителството трябва да се забрани на 500 метра от плажната ивица. Достатъчно осраха черноморието ни.

 11. 11 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Надявам се повече разумни българи да излезем довечера и да покажем, че не сме съгласни с ограничаването на гражданските ни и конституционни права, за сметка на апетитите за строежи с мръсни пари на бандити и мутри!

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 12. 12 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 587 Весело

  Дано бързо гласуват забраните, че подчовеците са като скакалци и на джулая ще осе... всичко , както всяка година

 13. 13 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#1] от "Локомотив":

  Дивото къмпингуване изкарва само организирани.протестъри.Винги готови на повикване.А,за КОНПИ биха излезли само служители на Прокопиев.Излизайте-кой ви пречи?!Ама си кажете защо!

 14. 14 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#9] от "Да вярваме на истината":

  Точно в това е проблема, всеки с пари и връзки разрушава природата за сметка на нормалните граждани, които и се радват.
  А колкото до "посерковците", замисли се къде отиват твоите фекалии ако си да речем в Созопол, Царево, Ахтопол, Лозенец и още много други места по нашето черноморие!

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 15. 15 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#14] от "Clap":

  Да бе. И, защото обикновените хора много се радват на природата, затова всяка година чистим България и всяка година изхвърляме стотици тонове мизерия оставена по планини и морета именно от такива, много обичащи и много загрижени за природата хора.

 16. 16 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  До коментар [#8] от "Лео":

  И двете трябва да се ограничат.
  Общините трябва да създатат къмпинги, където на има удобства за къмпингуващите и те да покриват нуждите на почиващите. Това важи особено за Черноморието.
  Неограниченото къмпингуване води до замърсяване на природата, нещо което видях преди 2-3 години на Иракли. Множество коли и палтки по хълма, боклуци и смрад, изпражнения зад всеки храст.
  Що се касае до планините там би трябвало да има ако не къмпинги, то поне паркинги с контейнери, в които да се събира боклукът.

 17. 17 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  До коментар [#14] от "Clap":

  Отиват в пречиствателните станции, където направиха навред. А това, че искате да минете метър и да не плащате зелените талибани у да няма ред няма как да стане. Никъде няма такава свободния.

 18. 18 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#15] от "zle_platen_trol":

  За съжаление в България на повечето хора такава им е културата! Но не къмпингуващите оставят след себе си боклуци!
  Ти май падаш от друга планета, или наистина си зле подготвен трол. Не губи кураж, след още 10k поста ще получиш първия транш!

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 19. 19 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  НЕ НА ДИВОТО И НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО КЪМПИНГУВАНЕ !

  С ЖЕНА МИ УЧАСТВАМЕ В ДВИЖЕНИЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА МОРСКИ И РЕЧНИ БРЕГОВЕ .

  Събираме боклуците точно на такива пишман природолюбители. Имам хиляди снимки на речни и морски брегове, язовири , места за лагеруване и т.н., оцапани от къмпингували, рибари, ловджии, горски работници, секачи и прочие ! Най- противни и цапащи са рибарите !

  НИЕ сме за къмпингуване . риболов и лов САМО на строго определени места и драстично повишаване на глобите за замърсяване !


 20. 20 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Дано бързо гласуват забраните, че подчовеците са като скакалци и на джулая ще осе... всичко , както всяка година
  —цитат от коментар 12 на 001


  Протест - ДА ! Но без Мая Ма , пРезидента и проф. Друмева - няма да бъде ЕФИКАСЕН ! Да кажем ДА на ДИВОТО КЪМПИНГУВАНЕ ! Да кажем ДА на къмпингуването в Боянските сараи и в ДВОРОВЕТЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ "САРАИ " ! Иначе за каква ДЕМОКРАЦИЯ говорим ! Явно всички са изтрещели и им трябва един ТАТО да ги "вкара в пътя "!

 21. 21 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#14] от "Clap":

  По морето поне от 5 години има навсякъде пречиствателни станции.

 22. 22 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2881 Любопитно

  До коментар [#12] от "001":

  Кое е по-вредно? Няколко л@йна или един,бетоновоз?

 23. 23 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#18] от "Clap":

  Никак не съм учуден от доста...семплото мнение. Това ви е нивото. Обратно пропорционално на претенциите.

 24. 24 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#9] от "Да вярваме на истината":Точно в това е проблема, всеки с пари и връзки разрушава природата за сметка на нормалните граждани, които и се радват. А колкото до "посерковците", замисли се къде отиват твоите фекалии ако си да речем в Созопол, Царево, Ахтопол, Лозенец и още много други места по нашето черноморие!
  —цитат от коментар 14 на Clap


  Типичен пример за неразбиране !

  Битовите отадни води отиват в пречиствателни станции.

  Боклуците на пишман природолюбителите отиват в реките , язовирите и морето .

  Искам пак да подчертая, че за щастие в България се зароди значително екологично движение от доброволци, които напълно съзнателно, безплатно и организирано почистват брегове и местности. Правят хранилки за животни, трасират туристически и колоездачни маршрути и т.н.

  То има клон във всеки по- голям град , заинтересувайте се , включете се в ИСТИНСКОТО ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ, а не в протестите на пишман любителите , като тия на снимката !

 25. 25 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 587 Весело

  До коментар [#22] от "hodounski":

  Какви бетоновози, като хотелите ни са пълни на 80%
  В момента в Слънчака и Банско има празни апартаменти по 20 хиляди евро, а в София са по 100 хиляди евро подобни.
  Никой инвеститор, няма да бетонира, ако не може да продаде построеното.

  Утре и ромите ще излезат за протест и ще искат да си опънат катуна пред НДК

 26. 26 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2881 Неутрално

  До коментар [#25] от "001":

  Да ,празни са им хотелите ,но продължават да бетонират. Перат пари.

 27. 27 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  До коментар [#18] от "Clap":

  Ако не са къмпингуващите, тогава кой? Едва ли някой отвън идва нарочно да се из***е в храстите близо до палатките и колите им.

 28. 28 Профил на bobisf
  bobisf
  Рейтинг: 264 Неутрално

  оф, айде пак тия платени малоумници ще протестират.. Какво диво къмпингуване? Може ли всички нормални хора да ходят на хотел, да си плащат всичко, включително туристическа такса, а тия тъпанари да се правят на големи тарикати, да си опъват миризливите палатки и паркират счупените кемпери където им скимне и после аз да плащам за извозването на буклуците след тях? Аре стига глупости!

 29. 29 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2881 Неутрално

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":

  Зорът е за плащането. Мутрите искат всички да им плащат

 30. 30 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 844 Весело

  "Довечера пред парламента ще има нов протест срещу ограниченията на къмпингуването"? Така ли? Много важно!

 31. 31 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 587 Весело

  До коментар [#29] от "hodounski":

  А не бе , ще си опнеш караваната на плажа май месец и ще е махнеш октомври, ще правиш свинщини и няма да плащаш нищо...
  Малко били къмпингите...
  Ами малко са защото Ганьо не ходи , защото трябва на ден трябва да плаща по 20 лева за караваната си, а той е свикнал да му е без пари...
  Нашите зелени не са никакви зелени, ако ги преджобат тез от Орлов мост в повечето ще намерят трева и запалки

 32. 32 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  Време е хората да започнат действия за смяна на целия модел на ДПС, управляващ навсякъде в момента ! С тези управляващи не може да имаме нормално гражданско общество, а протестите, неодобрението и напрежението сред хората само ще растат с всеки изминал ден !
  —цитат от коментар 4 на samoedin


  Така е. Не се знае от кое протестче, искрата ще пламне и ще ни събере всички на жълтите павета!
  Позитанските остатъци обаче, да не се готвят за пиршество! Те са извън системата, извън страната и извън законите!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 33. 33 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Как протича една стандартна акция на нашето дружество?

  Например почистването на Камчийски пясъци- един уникален резерват , плажа на който хората наричат Лонг Бийч :

  Първо минава общинска полиция и глобява всички идиоти, спрели с ДЖИПКИТЕ СИ върху дюните и плажа , някои от тях запалили ОГЪН върху дюните, опънали палатки, навеси , паркирали каравани , изсипали всевъзможни бидони, туби, найлони, бутилки,пластмасови чаши и каквито боклуци се сетите още.

  Имам видео на един ИДИОТ , който си смени маслото на колата върху пясъка, докато дебелата му жена и дебели деца пекоха наденици на шиш .

  Щяло да попие в пясъка и нямало да с вижда ??!!

  След това групата ни тръгва от единия край във верига и събира в чували тонове боклук! Изнасяме го на страничен черен път и камион на местното кметство минава и събира чувалите . След нас не остава и хартийка .

  Това го практикуваме вече от години, на различни места в България, лятото по морето, останалото време по реки и язовири .

  Стигали сме до бой с идиоти, които след като ги глобят , се опитват да си го изкарат на нас ! на залива Вромос се образува един нелегален къмпинг всяко лято- невероятна мърсотия, която чистим всяка есен. Същото се отнася за всяко заливче и плаж по морето. Фичоза , край Галата , Варна, всяка есен прилича на сметище. Изключителните диви плажчета на юг от Синеморец до Резово- също ! Кара дере , където Станишев брат искаше да строи и слава Богу не успя- идете го вижте в края на лятото !
  Част от боклука го изхвърля морето, но голяма част е дело на пишман къмпингджии. Спират джипките на пясъка и вадят дисагите, накрая тръгват и оставят всичко! 34. 34 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#18] от "Clap":Ако не са къмпингуващите, тогава кой? Едва ли някой отвън идва нарочно да се из***е в храстите близо до палатките и колите им.
  —цитат от коментар 27 на pamela


  Биологичните отпадъци, хранителните отпадъци, хартията , картонът , дори фазерът и шпертплатът не са опасни- саморазпадат се след кратко време.

  Пластмасите, найлонът ,стъклото , металите остават за векове !

 35. 35 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#21] от "yanne":

  Разбира се, даже от 100 години има. На места като Бурджака или свети Тома има заустване. В Златни Пясъци и Несебър станцията прелива през лятото.
  Живейте си живота в заблуда, ваш избор!

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 36. 36 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#27] от "pamela":

  Според теб има ли разлика между къмпингуващи и рибари. А в културата дали е една и съща?

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 37. 37 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Защо срещу къмпингуването !?!!?!
  Да къмпингуваш означава да си в къмпинг !??!!?
  Ако си в палатка някъде - палаткуваш.
  Ако си с кемпер другаде - кемперуваш....

 38. 38 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#24] от "faeton.":

  Неразбирането май е за вас!
  Не разбирате, че ви се пробутва поредния лобистки закон с ограничаване на права за едни и безнаказаност за други.
  За пречиствателните станции си направете труда да ги проверите на 1 август.
  И как разбрахте, че не участвам в доброволчески акции или не съм участвал?

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 39. 39 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 555 Неутрално

  1979-та летувахме на к-г "Лес", голям къмпинг в дъбова гора между Младежкия център и Китен. Там служеше едно чиче, пенсиониран милиционер, нещо като поддръжка. Станахме приятели. Веднъж го возих до Приморско, беше оттам, и като карам между палатки и курортисти , той ми вика:
  -Каква е разликата от фашистко и сега...Тогаз, вика, шумкарите в гората на партизанлък, спят в землянки, а германците на меко в хотелите и баровете. Сега е същото. Германците пак са в хотелите, а българите се камузят/гъзят/ в палатки по поляните.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#24] от "faeton.":Неразбирането май е за вас! Не разбирате, че ви се пробутва поредния лобистки закон с ограничаване на права за едни и безнаказаност за други. За пречиствателните станции си направете труда да ги проверите на 1 август.И как разбрахте, че не участвам в доброволчески акции или не съм участвал?
  —цитат от коментар 38 на Clap


  С трол няма нужда да спорите, не се хабете! Особено пък комунисти1чески гербав трол - те тия не могат сами и обувките да си обуят, камо ли да дадат адекватен отговор в диалог! От тия и родителите им се срамуват.

 42. 42 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#27] от "pamela":Според теб има ли разлика между къмпингуващи и рибари. А в културата дали е една и съща?
  —цитат от коментар 36 на Clap


  Един рибар, опънал палатка за три дни край някой язовир, наизкарал маси, столове, барбекюта , бидони и туби, цапа почти колкото аналогичния свободно къмпингуващ. Еднакво вредни са !

  Ако не вярваш иди на язовир Доспат и виж.

 43. 43 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Любопитно

  Не мога да разбера защо искат да къмпингуват "диво" в България, след като могат да идат в Гърция или Хърватия?
  С толкова енергия за протест можеха да организират пет шест къмпинга, по всички изисквания.

  Доброто е заразно
 44. 44 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#13] от "yanne":

  Защо не ми обясниш кой ме организира да се прибера от чужбина? Интересно, кой ми плати да летя до България с двете си деца?
  Май някой друг тук е платен и организиран! Продали сте си душите!
  Излезте от България и погледайте отстрани за известно време, може и да се усетите!!!

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 45. 45 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Надявам се повече разумни българи да излезем довечера и да покажем, че не сме съгласни с ограничаването на гражданските ни и конституционни права, за сметка на апетитите за строежи с мръсни пари на бандити и мутри!
  —цитат от коментар 11 на Clap


  Объркал си се! Нямаш безгранични права!Никъде няма!

 46. 46 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#13] от "yanne":Защо не ми обясниш кой ме организира да се прибера от чужбина? Интересно, кой ми плати да летя до България с двете си деца?Май някой друг тук е платен и организиран! Продали сте си душите! Излезте от България и погледайте отстрани за известно време, може и да се усетите!!!
  —цитат от коментар 44 на Clap


  Айде пак. Ти в огледалото виждаш, че си красив и умен, щото си емигрант. А аз не те виждам въобще. Излизам от България на туризъм и то яко. И знам, че ако пръднеш накриво, ще плащаш глоба и няма да остане за билити за самолет!
  Желаем здраве!

 47. 47 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Защо наричаме безплатното ползване на чужди имоти и волната дефекация “диво къмпингуване”!?

 48. 48 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5497 Неутрално

  Една добра кауза...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  С тези рехави протести нищо няма да постигнат. Бойко отстъпва, когато много хора застанат на площада,

 50. 50 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 456 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":Няма да се разрастват никакви протести,защото няма никакъв модел на ДПС и теме управляват никъде.Жертва си на внушения и фалшиви новини.В България има нормално действащо гражданско общество,което е достатъчно зряло вече след 30години на развитие и промени.
  —цитат от коментар 6 на Dox


  За един прЕател питам:

  Може ли да съществува Гражданско общество съставено от СЕЛЯНДУРИ ?
  /риторичен/

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 51. 51 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Честито - още не са публикувани предишните промени в ЗУЧК , а Министерски съвет е депозирал 22 страници нови предложения - всички свързани с идеята как да дадем по-лесно и за дълго време плажовете на България на мутрите, този път и с парчета от Черно море, Всичко това е в нарушение на европейската директива за концесиите, при това Министерство на туризма си го признава.
  Събудете се, открадват Ви държавата и бъдещето. Време е цялата тази история с концесии, мутри, бетон, дрога и строителство на плажа и в морето да свърши. Време е!
  Днес, 27 юни от 18.30 пред Народното събрание!

  https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/157049/?fbclid=IwAR0VVzaAbGT_93pl2gkz4m3v3GGUQ3b2a4ncP2pDzgSabkQIDosHgB1jChQ

 52. 52 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Честито - още не са публикувани предишните промени в ЗУЧК , а Министерски съвет е депозирал 22 страници нови предложения - всички свързани с идеята как да дадем по-лесно и за дълго време плажовете на България на мутрите, този път и с парчета от Черно море, Всичко това е в нарушение на европейската директива за концесиите, при това Министерство на туризма си го признава. Събудете се, открадват Ви държавата и бъдещето. Време е цялата тази история с концесии, мутри, бетон, дрога и строителство на плажа и в морето да свърши. Време е!Днес, 27 юни от 18.30 пред Народното събрание!https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/157049/?fbclid=IwAR0VVzaAbGT_93pl2gkz4m3v3GGUQ3b2a4ncP2pDzgSabkQIDosHgB1jChQ
  —цитат от коментар 51 на SaveBG


  Сега ще се узаконяват заменките , направени още от Сакскобурготски и Станишев !

  Тогава те минаха БЕЗ НИКАКВИ ПРОТЕСТИ на природозащитници .

  Дори днешните протести са свикани заради ЗАБРАНАТА ЗА ДИВО КЪМПИНГУВАНЕ , а не заради законопроекта за промяна на ЗУЧК.

  Под друга статия писах за фалшивите природолюбители и техните фалшиви искания !

  На протест СРЕЩУ ПРЕДЛАГАНИТЕ ПРОМЕНИ В ЗУЧК И АЗ БИХ ОТИШЪЛ !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK