Отговорни по природа

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Отговорни по природа


С убедеността, че действията носят промяната, Kaufland непрестанно разработва проекти с конкретен принос в полза на обществото и опазването на околната среда. Цялостната си политика за устойчиво развитие компанията допълва с отговорното производство на собствените си текстилни марки. В последната година Kaufland представи широк асортимент собствен текстил за цялото семейство, сред който Kuniboo - дрехи за най-малките, Hip&Hopps за деца на възраст между 6 и 12 години, дамската колекция Oyanda и мъжката Townland. За да гарантира високото качество на собствения си текстил, за производството му Kaufland използва органичен памук. Стремежът на компанията към социално отговорно производство се гарантира и чрез Глобалния стандарт за органичен текстил (GOTS)*. Разработен от водещи международни организации, той следи цялата производствена верига от полето до гардероба, а именно – от отглеждането на памука до крайния продукт.


Един продукт може да носи "GOTS органичен" етикет само ако е произведен от 95% естествено отгледани органични влакна, а за да притежава печата "GOTS %", се изискват поне 70%.




Памукът за собствените марки текстил на Kaufland се култивира органично, което означава, че се поддържа ниска консумация на вода и се преработва без използването на вредни за околната среда химикали – без изкуствени торове, химически дефолианти и хлор.


Сертификатът GOTS е част от серия мерки в стратегията за устойчив текстил на Kaufland. Като компания с отговорно и последователно отношение към обществото и околната среда Kaufland се включи в глобалната кампания Greenpeace – Detox на международната организация Greenpeace, с която подкрепя избягването на опасни химикали и спазването на важните екологични и социални стандарти на производствените условия. В допълнение, Kaufland сертифицира собствения си текстил и по стандарти като kotex** и преобразува опаковките на собствените си текстилни продукти от пластмаса в картон.


Чрез цялостната си серия от действия Kaufland се стреми да подобрява качеството на живот и като доказва, че доброто качество може да е на достъпна цена.


*Стандартът GOTS (Глобалният стандарт за органичен текстил) e световно признат стандарт, който гарантира устойчиво производство на текстил – от добива на биологично произведени естествени суровини, през екологично и социално отговорно производство, до прозрачното обозначаване.


** Стандарт Ökotex 100: Глобален стандарт за независимо тестване и сертифициране на текстилни продукти, който гарантира, че всички части на артикула отговарят на изискванията и критериите, които са поставени: текстил, копчета, етикети, използвани цветове, конци, ципове.

Коментари (1)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  Не знаех, че в Кауфлапд има нещо от памук!!

  Веднъж разгледах брошурата на Лидъл, където пишеше " с високо съдържание на памук" - без да се уточнява колко е то, на някаква тениска!


  Не знам нашето законодателство и конкретно Наредбата за етикетиране, как разрешава подобно нещо.

  Любовта ще спаси света!!!




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK