Строителният контрол: Хотелът ще закрие стъпаловидно брегозащитната стена в Алепу

Брегоукрепващото съоръжение.

© DronBurgas

Брегоукрепващото съоръжение.Проверката на ръководството на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), пратена от премиера Бойко Борисов, не е открила нарушения при строежа в местността Алепу край Созопол. Заключенията на проверяващите са, че съоръжението с паралелепипеди, приличащи на стаи, е "конструкция, играеща роля на брегоукрепване", а предвидените асансьорни шахти увеличават здравината. Това съобщи пред Нова телевизия шефът на ДНСК арх. Иван Несторов.


Предвиденото в бъдеще ваканционно селище е "в синхрон с общия устройствен план на община Созопол", каза Несторов. По думите му т. нар. клетки, които от гражданите се възприемат като бъдещи стаи, са замислени така от конструктора и не е работа на ДНСК да се намесва в проектирането. Службата обаче ще проследи дали предназначението им вбъдеще ще бъде сменено и няма да го позволи, увери той.


"Те са празни конструкции, съответният конструктор така е преценил. Има сигнатура, че те са неизползваеми. Тепърва ще се правят проверки след реализирането на обекта и ако се установи, че тези пространства са със сменено предназначение, няма да се направи приемателна комисия", каза строителният шеф.
Той добави, че "отпред ваканционното селище трябва да закрие със стъпаловидна конструкция тези пространства", а асансьорните шахти "ще обслужват нивата от морския бряг до височината на земната повърхност, където сега е пътят". "Те увеличават здравината на конструкцията", смята Несторов.


Шефът на ДНСК напомни, че през февруари 2019 г. е издадена заповед за спиране на строителните работи и на обекта не се работи, а съоръжението, което е обект от първа категория, е прието от комисия. В момента се извършвал мониторинг дали скелетната конструкция устоява на въздействието на земните маси. Самият ваканционен комплекс е от четвърта категория и строителството му, когато започне, ще се контролира от община Созопол.


"Предстои геодезично замерване, за да се прецени как вторият етап ще се реализира в поземления имот, за да се запази бреговата ивица, която е публична държавна собственост. Това ще бъде направено в близките дни", каза шефът на ДНСК. "Вторият етап ще започне, когато инвеститорът е готов и когато регионалната дирекция прегледа техническата документация за законосъобразност. Тогава районната дирекция за строителен контрол трябва да оттегли заповедта, която пречи да се строи", добави той.


Несторов съобщи, че Върховната административна прокуратура е поискала доклада на ДНСК и службата ще изчака нейното становище.

Коментари (115)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3895 Весело

  " Заключенията на проверяващите са, че съоръжението с паралелепипеди, приличащи на стаи, е "конструкция, играеща роля на брегоукрепване", а предвидените асансьорни шахти увеличават здравината. Това съобщи пред Нова телевизия шефът на ДНСК арх. Иван Несторов."

  Вчера се майтапех, че ще е брегоукрепително съоръжение за гости ! Е, подгрява обществото мнение да свикват с бъдещия ваканционен комплекс, който ще се появи.....

 2. 2 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Тези станаха съвсем нагли. Пращат държавния чиновник който трябва да ги контролира да лъже нагло материяла в очите. Какво укрепване е нужно там след като брегът в толкова полегат. В съседство се вижда че има постройки върху ската без да е укрепен. Целта е да се построи хотел до самия плаж това е ясно. Дойолкото си спомням имаше и огромен изкоп преди строежа което също подсказва че не е стена. А стена с кутийки и адансьорни шахти за по голяма здравина няма никъде по света и няма да има. На снимката се вижда че истинската стена е зад стаите.

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3476 Весело

  Това е най модерната подпорна стена в света със стаи,шахти за асансьори и стълбище между етажите.

 4. 4 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  Да бе, стъпаловидни? А покрива на стъпалата за какво е. Те от строителния контрол, би следвало да са строителни инженери и би трябвало да могат да обяснят, защо проектанта е избрал таквоа решение. Статическата схема трябва да е приложена към обяснителната записка.

 5. 5 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  Да бе, стъпаловидни? А покрива на стъпалата за какво е. Те от строителния контрол, би следвало да са строителни инженери и би трябвало да могат да обяснят, защо проектанта е избрал таквоа решение. Статическата схема трябва да е приложена към обяснителната записка.

 6. 6 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  не и липсва въображение на мафията. ДНСК разрешава укрепителна стена първа категория, община Созопол я разкрасява с ваканционно селище. всичко е точно

 7. 7 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  Няма как един инвеститор да плати толкова рушвети, че цялата държавна машина да го пази.
  Явно хотелът е на Борисов или Горанов.
  Просто е.

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4018 Неутрално

  Тия вече открито и нагло се подиграват с хората.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на kutlovchanin
  kutlovchanin
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Това нещо, каквото и да е, е безобразно грозно!!!

 10. 10 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 593 Неутрално

  хахахах, един мармот завива шоколада в станиол....хаххах. Наяма такава наглост - държавни служители да те гледат в лицето и да лъжат йато дърти ци......

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 11. 11 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  Мислех си, че друго ще кажат. Мислех че ще кажат, че стената е издигната и източно от стената е започнал да се строи хотелът. То защото всичко към морето е вече източно на стената. И може да се окаже, че стената е хем брегозащитна, хем стена на хотела.

 12. 12 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 199 Весело

  А, каква била работата - фасадата на хотела щяла да прикрива стаите на брегоукрепителното съоръжение, което е с асансьори и стълбища. Уф, за момент се притесних, че нещо е наред.

 13. 13 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3190 Неутрално

  Една обикновена стъпаловидна стена с пътеки за разходка, щеше да е по - успешна. Но, хотелът преди всичко. Защото, някой яко плаща на Тиквоний и шайката му. Хайде идиотиите пак да почиват на лайноморието.

 14. 14 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Следващият път тако ме спрат полицаи по тракия да карам с 200 ще им кажа, че нарушение няма, защото колата не е кола и само прилича на кола. Ако не вярват да питат Бойко Методиев Борисов!

  Евроатлантида
 15. 15 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Моля ?!
  Това е първото такова укрепително съоръжение с асансьорни шахти на само на Блаканския полуостров, но и в световен мащаб, което крепи една дюна, да не падне в морето, като че ли на нея има вековна културна и историческа ценност ...

  МАФИЯ !

 16. 16 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2666 Весело

  До коментар [#3] от "chicago514":

  А ти к'во искаш - подържащия стената персонал да спи във фургони ли? Друго си е да имат стаи, бар, ресторант, камериерки, сервитьорки, готвачи.

 17. 17 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2667 Неутрално

  До коментар [#7] от "yavooor":

  то по тая логиака, всичко в държавата е на Борисов, а преди това е било на Костов.
  Меди Доган и тй се вмъква май някак, нищо че не е бил премиер.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4018 Неутрално

  До коментар [#7] от "yavooor":

  “Явно хотелът е на Борисов или Горанов.”

  Или на някоя прокурорска балдъза...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на gil
  gil
  Рейтинг: 319 Неутрално

  А бе то всъщност това е името на хотела: Подпорната стена.

  А иначе при следваща проверка ще констатират, че за по-голяма здравина на стената, констръкторът е решил да опеат едно малко басейнче отпред, после че заради национално значение ще се нарапви експеримент дали могат хора да обитават свлачище и че държавата е на плюс от това, защото хората учатващи в експеримента ще си плащат ... като за хотел и ще влизат приходи от данъци в държавата ... или пък ще решат, че е много опасно за обитаване и само избрани ще имат право да посещават хотела .... нещо като за един друг частен плаж

  "Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг е посадил дърво"
 20. 20 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2667 Неутрално

  До коментар [#14] от "sa6":

  трябва да си извадиш документи от някоя служба, не става само с устна декларация

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 21. 21 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1556 Любопитно

  Строителният контрол, или който го командари, колко кешовица е прибрал, за да си върти опашката в угодия на хотелиерите. Щото тия неща не стават безплатно.

  мурзилка
 22. 22 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2667 Неутрално

  До коментар [#10] от "DS":

  че те това го правят постоянно, а най-добрите влизат в правителството :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8138 Неутрално

  Много странно изглежда тази защитна стена.

 24. 24 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Даа, герберите лъснаха като тиган на месечина. Някой е разрешил строеж на хотел на плажа , в дюните, под благовидния предлог, че трябвало да има брегоукрепителна стена.
  Дай сега да видим на кого е разрешено, да не е на туристическия бос, дето осигури средства за кассата и магазина на барселонската моделка. Баце сега може да прати и братчеда от Банкя, оня с тенис-клуба, да провЕри случая. Сигурен съм , че няма да открие нарушения.

 25. 25 Профил на neptun
  neptun
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Безспорно тази конструкция е много ефективна като подпорна стена. Очаквам да видя окончателния вариант, когато е зарита с почва и залесена. Залива ще изглежда чудесно.

 26. 26 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 1240 Неутрално
 27. 27 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Няма ли да е по-просто, ако просто се обяви кой е собственика на това копторче. Не е някоя офшорка, надявам се. И ще разберем какъв е зорът да се вика на "хотелчето" - "стеничка".

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 28. 28 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Строителният контрол, или който го командари, колко кешовица е прибрал, за да си върти опашката в угодия на хотелиерите. Щото тия неща не стават безплатно.
  —цитат от коментар 21 на Маршалов


  В случая за да треперят така тези мишоци не е било само поощрение. Хотела, пардон, "подпорната стена" я строи някой, който много ги страхува!

  Евроатлантида
 29. 29 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 2058 Весело

  Вчера предположих, че на калинките от ДНСК ще им се наложи да се разкъсат, за да удовлетворят и инвеститора, и Баце, но днес виждам, че явно интересите на строителите на ваканционно селище "Подпорна стена" уверено надделяват и Баце е отсвирен в девета глуха. 😆

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 30. 30 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2184 Неутрално


  "По думите му т. нар. клетки, които от гражданите се възприемат като бъдещи стаи, са замислени така от конструктора и не е работа на ДНСК да се намесва в проектирането. Службата обаче ще проследи дали предназначението им в бъдеще ще бъде сменено и няма да го позволи, увери той."
  "Те са празни конструкции, съответният конструктор така е преценил. Има сигнатура, че те са неизползваеми."
  "а асансьорните шахти "ще обслужват нивата от морския бряг до височината на земната повърхност, където сега е пътят""

  Интересно първо се казва, че тези "конструкции" ще са неизползваеми, а после че асансьорните шахти "ще обслужват нивата от морския бряг до височината на земната повърхност, където сега е пътят". Т. е. асансьорните шахти ще се използват, ще има асансьори, които ще работят.

 31. 31 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Никой не казва кой го строи, на кого е издадено строителното разрешение! Това би показало какво става. Частниците не укрепват свлачища от любов към природата.

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 32. 32 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Според ДНСК сигурно небостъргачът е колона която подпира небето да не падне...

 33. 33 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1853 Весело

  Моля ?!Това е първото такова укрепително съоръжение с асансьорни шахти на само на Блаканския полуостров, но и в световен мащаб, което крепи една дюна, да не падне в морето, като че ли на нея има вековна културна и историческа ценност ...МАФИЯ !
  —цитат от коментар 15 на Индиана


  Така е😀! Хитро измислено, умно направено, сега се очаква само да се следи, стриктно, тези "клетки" да не се ползват като хотелски стаи (след завършването им на стандарт "хотелска стая", разбира се😀)!

  И що ли имам чувството че за ползване на клетка като хотелска стая глобата е леФче на ден😀!!!

  Територия, ТЕРИТОРИЯ А НЕ ДЪРЖАВА!!!

  П.С. ДЕКА СИ БРЕ, АЛАРМСТУФЕ-РОТ, ДА МЕ СМЪМРИШ ОТЕ НАРИЧАМ БЪЛГАРИЯ-ТЕРИТОРИЯ?!? ДА ТЕ ПОДКОКОРОСАМ-ТЕРИТОРИЯ С БУЛГАРИСТАНСКИ МАФИОНЕРЧЕТА, ПОЛИТИКАНЧЕТА И КОРУМПИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ СЛУЖИТЕЛИ😀😀😀?!?


  До коментар [#15] от "Индиана":

  --------------

  До коментар [#3] от "chicago514":А ти к'во искаш - подържащия стената персонал да спи във фургони ли? Друго си е да имат стаи, бар, ресторант, камериерки, сервитьорки, готвачи.
  —цитат от коментар 16 на Deaddark


  Напълно логично обяснение😀😀😀😀😀!!!

  Баф' ма'а му, по нашенско като се строи подпорна стена над няк'ви размери има изискване за "естетичен външен вид"😀! Демек не мо'е един гол бетон да се вижда, трябва "облицовка" с камЪнЬе, и то не какви да са, а да са като околната среда, да не са в контраст...
  До коментар [#16] от "Deaddark":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 34. 34 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4063 Гневно

  Някой да слезе от високо и си прибере вересиите , които обиждат професията на инженери и архитекти ...може и на куп с останалите ! Тези истории край нямат......

 35. 35 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Абе на кого е този хотел, че толкова го пазят?!

 36. 36 Профил на nkpk
  nkpk
  Рейтинг: 95 Неутрално

  До коментар [#19] от "gil":

  Страхотно име 👍 Хотел "Подпорната стена" 😂

 37. 37 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 1468 Весело

  Тия трябва моментално да си скъсат дипломите, а "университета", който им ги е издал, да бъде взривен! Другия вариант е Нобел, понеже са открили нова физика!

 38. 38 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#14] от "sa6":

  Моята кола не е кола ми е улична лампа. Движи се, щото да е по-стабилна. Пък аз не съм шофьор, а инженер по поддръжката.

 39. 39 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#14] от "sa6":

  Полицаите са маша на мафията и ще те опаткат, щом не си от мафията. Просто е.

 40. 40 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  Герберастите могат да си позволят да се подиграват с българите защото имат много пари и вече не им пука от нищо. За съжаление и опозицията за нищо не става.

 41. 41 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Лъжите, цапането и мазането продължават без никакъв свян. Тези хора нямат спиране. Не ги слушайте! Трябва да приведат всичко както е било, трябва да бъдат изметени от там и да им бъде забранено да се занимават повече с такива дейности за вечни времена.

 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3341 Неутрално

  Каква е разликата

  https://www.stroiteli.bg/20-miliona-leva-za-ukrepvane-na-aleya-parva/

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1839 Неутрално
 44. 44 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1106 Неутрално
 45. 45 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 977 Неутрално

  И какво променя факта, че един подпорен хотел ще прикрие едни паралелепипеди, приличащи на стаи, които били видиш ли "конструкция, играеща роля на брегоукрепване", с предвидените асансьорни шахти и тераси за увеличение на здравината. Тея изродени подчовеци норамални ли са? Строи ли се баш на плажа? Унищожава ли се природа? Строи ли се в защитена местност? Хотелът свързан ли е с Цветелина Бориславова?
  Да гниете в ада крадливи паразити!!!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 660 Весело

  "предвидените асансьорни шахти увеличават здравината"

  Това напомня на вица, където Бай Ганьо казал на инженерите да надупчат крилата на самолета, за да спрат да се чупят, щото у нас тоалетната хартия никога не се къса, където е надупчена.... и тая работа така :D

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 48. 48 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 1026 Разстроено

  Асансьори укрепват брега !!! Баси мамата! Ужасявам се колко съм тъп. Чудя се как ще се конкурирам в днешния свят с толкова много умни хора, с такива авангардни съвременни идеи.

 49. 49 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  До коментар [#48] от "Smoke":

  "Асансьори укрепват брега !!! Баси мамата! Ужасявам се колко съм тъп. Чудя се как ще се конкурирам в днешния свят с толкова много умни хора, с такива авангардни съвременни идеи."

  Ако се плати съответна такса "ПОМАГАНЕ" те могат и Емпайър Стейт Билдинг да обявят за подпорна стена. Тука имаме такива таланти, каквито Америка и светът даже не са и сънували.

 50. 50 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2978 Весело

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Излезнаха ми сълзи от смях докато четях как асансьорните шахти са част от укрепването на брега.

  Brevity is the soul of wit
 51. 51 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2667 Неутрално

  Година по-късно,тва което се вижда в паралелепипедните клетки не са турисити а подвижен баласт за стабилизране на стената. Това долу не е рецепция, а интелигентен котнролен център за разпределяне на подвижният баласт.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4018 Неутрално

  До коментар [#50] от "padrino":

  Гешев замалко щял да се самосезира, ама тая сутрин му докладвали, че на дедо Гьоре Скрънджов от с. Слива бара му изчезнали 4 яйца и половин кило ЗАКОННА ракия от долапа, та отпрашил с кортежа да разследва на място...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на hifi_hifi
  hifi_hifi
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Ехааа, тия са направо за Нобелова награда.
  Може и ново направление в архитектурата да основат и да поканят японци и американци на специализация да ги обучават на нови иновативни методи за конструиране....

 54. 54 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  а предвидените асансьорни шахти увеличават здравината.
  _____________
  Абе време си е за въстание!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 55. 55 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2667 Неутрално

  До коментар [#46] от "moreee":

  че никой не е във властта за да прави нещо безплатно. защо всички се натискат за тази власт :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 56. 56 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2978 Весело

  До коментар [#50] от "padrino":Гешев замалко щял да се самосезира, ама тая сутрин му докладвали, че на дедо Гьоре Скрънджов от с. Слива бара му изчезнали 4 яйца и половин кило ЗАКОННА ракия от долапа, та отпрашил с кортежа да разследва на място...
  —цитат от коментар 52 на Norman Granz


  Не, не....не си разбрал, яйцата са били от един петел но две различни кокошки и затова вече има обвинение за сексуален тормоз към кокошката на Дедо Либен 😂😂😂😂😂😂😂😂

  Brevity is the soul of wit
 57. 57 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1809 Весело

  Според ДНСК сигурно небостъргачът е колона която подпира небето да не падне...
  —цитат от коментар 32 на Хи-хи


  но това е самата истина... всички видяхме че псалмите работят!!!

 58. 58 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  Знаете ли, че ако на тази брегозащитна стена се вдигнат още 4-5 етажа, тя не само ще укрепи свлачището, а ще пази брега от евентуално цунами. Така АЕЦ Козлодуй ще е защитена напълно, а не като японската Фукушима.
  А монтирането на подземни панорамни асансьори ще позволи изследване на недрата за полезни изкопаеми, вкаменелости и културни пластове по начин, за който на Жул Верн не му е достигнала фантазия.

 59. 59 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Мутрите вече дори не се прикриват а направо ни се изплюват в лицето.......или смятат скоро да се изнасят оттук или вече въобще не им пука от стадото.......!

 60. 60 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  Нали нямаше да има хотели, а само брегоукрепителни съоръжения? Лично го каза човек от организацията на строежа. Сега пък щяло да има. После ще решат и дискотека или ресторант да построят. И накрая някой ще качи още 5-6 етажа на съществуващата вече сграда, за да увеличи капацитета на легловата база. Този филм вече сме га гледали.

  #подкретебългарскоточерномориеипосететебетона

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 61. 61 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  Има вариант хотела да е на Путин, реакциите щяха да бъдат същите.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 62. 62 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Оня от ДНСК вчера се кълнеше че строителството било изцяло спряно, днес вика "всичко е наред". Случващото се показва само едно - Борисов вече не е фактор и властта му се изплъзва. Мутрите вече не го зачитат и си правят каквото си искат, а той няма сили и верни хора да се наложи. Случва се същото, като когато Илия Павлов каза на Луканов че "вече не кара влака".

  Евроатлантида
 63. 63 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Правят ви на маймуни?
  Гледат ви в очите и ви разказват за брегоукрепително съоръжение с асансьори и лоби бар?
  Ос*аха бреговата ивица така, както стада бизони не могат да се справят, но ви разказват, че това е от грижа за природата?
  Следващият път пак си ги изберете, а после, с възмущение из форуми и социални мрежи се чудете защо ви правят на маймуни.
  А те това правят вече 15(петнадесет) години, без спиране.
  Не са виновни те. Станишев е виновен, Орешарски и тройната, царят и Костов...
  И вие, дето си ги избирате, та да ви разказват за хотел - брегоукрепител. :)

  Ecrasez l’infâme
 64. 64 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2445 Неутрално

  Е как ще открие?

  https://www.facebook.com/bivolnews/posts/3192602260791534
  Биволъ: Буда пратил шефа на ДНСК да види какво се строи на Алепу. Този корупционер ли? Ахахахаххаха. Освен със сардоничен смях с какво друго да коментираме? Държавата е нацвъкана отгоре до долу с апартаментчици, като почнеш от баш барЦелончика от Банкя!
  https://bivol.bg/nestorov-sozopol-bdk.html

 65. 65 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1853 Весело

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂Излезнаха ми сълзи от смях докато четях как асансьорните шахти са част от укрепването на брега.
  —цитат от коментар 50 на padrino


  Виж, от чисто инженерна гледна точка асансьорните шахти укрепват сградите срещу т.н. "хоризонтални земетресения' (не съм сигурен че това е правилния термин, но те са тази "корава черупка"/"земетръсна шайба", които добявят устойчивост на сградите).

  ПАК, от инженерна гледна точка един бетонен паралелепипед е КРАТНО по устойчив на хоризонтални сили (свлачище) от колкото една бетонна стена с дебелина колкото две стени на този паралелопипед. Напречните стени правят тази устойчивост кратно по голяма.

  ОБАЧЕ това са приказки за детската градина-че се строи 4 етажна конструкция с паралелопипеди като предотвратяване на свлачище.

  Друг е въпросът че на съседните терени, където не е копано нищо, не личи да има опасност от свлачище. Собтвеникът на този терен го е разкопал по своя инициатива, земята там не е хлътнала заради....някое природно явление. А след като го разкопал почва да строи паралелопипеди за да укрепва устойчивостта на съседния терен (този навътре в сушата)?!?

  ТЕРИТОРИЯ!!!
  До коментар [#50] от "padrino":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 66. 66 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  Далаверата е станала когато експертната комисия към общината е одобрила проекта на подпорната стена-хотел. Сега сме свидетели на реализацията на този проект. Аз съм сигурен , че и свлачище не е имало. Обявено е такова , за да се разреши да се строи подпорната стена с добавка хотел на самия бряг на морето. Хитро замислено. Всичко е законно.

 67. 67 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2424 Неутрално

  е тоя чичо ли се беше оказал собственик на ефтинджос апартамент в созопол? и не бил намерил проблеми?

 68. 68 Профил на Модераторът е безполезник
  Модераторът е безполезник
  Рейтинг: 160 Неутрално

  Тия вече открито и нагло се подиграват с хората.
  —цитат от коментар 8 на Norman Granz


  Така е. За съжаление, същите "хора" вече са достатъчно облъчени, че за тях заплахата идва от Истанбулската конвенция, Стратегията за детето, НПО-тата, "ДъБъ" и Костов и всичко друго им е непонятно и/или безинтересно. От публичното пространство изчезнаха хората, които могат да идентифицират истинските безобразия. "Хората" вече са възпитани в примиерени, че "всички са маскари и че нищо няма да се промени, ми дай поне да наритаме джендърите и да няма мигранти". Тва е, в общи линии.

 69. 69 Профил на hashtag Нормална държава
  hashtag Нормална държава
  Рейтинг: 2432 Разстроено

  Смятай колко рушвет е имало за тоя "хотел"... с личната протекция на някой от високо.
  Ех, Бойко, ние сме си за бой, че не протестираме срещу гнусната ти пасмина...

 70. 70 Профил на Модераторът е безполезник
  Модераторът е безполезник
  Рейтинг: 160 Неутрално

  Интересно на какъв ли етап строителите възнамеряват да пуснат втория етап от плана, а именно "е, всъщност ще е хотел, кво толкоз". Може би когато пак има публично "тричане" на джендъри, та целокупен Ганьо да гледа в другата посока.

 71. 71 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Оставката на ББ е най-малкото, за да спрем падението на държавата ни. Защото след това има много неща да направим, за да стане България страната, която всички да сочат за най-добър пример в Европа. В момента сме точно на обратния полюс - най-лош пример в ЕС (по корупция, цени на енергии и още много други неща)....

 72. 72 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  До коментар [#68] от "Модераторът е безполезник":

  "Така е. За съжаление, същите "хора" вече са достатъчно облъчени, че за тях заплахата идва от Истанбулската конвенция, Стратегията за детето, НПО-тата, "ДъБъ" и Костов и всичко друго им е непонятно и/или безинтересно."

  Злините на този свят са много, а борбата с тях е вечна.

 73. 73 Профил на blurred
  blurred
  Рейтинг: 459 Любопитно

  А интересното е, че там продължава да се планира и НОВО строителство. Ето например една обява за парцелче отзад, за скромните 2.9 млн. ерво:
  https://cutt.ly/EyV01jF

  ...
 74. 74 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1000 Неутрално
 75. 75 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  това вече е принос към световната история-от днес вече и язовирните стени да ги правят с такава конструкция-като стаи и да има и асансьорни шахти за укрепване на стените-да могат да ги почистват по лесно отвътре да не хващат плесен.

 76. 76 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#9] от "kutlovchanin": да, гроздето е кисело ,
  красив строеж не съм видял до момента

  Тиква под наем.
 77. 77 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#14] от "sa6":
  то това хубаво, ама да не забравиш да се запишеш в герб иначе не вървиш

  Тиква под наем.
 78. 78 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Какво стана сега, единственият начин да се укрепват свлачища в тая държава е с частни хотели?

 79. 79 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#42] от "дерибеев":
  на различни групировки са, едната е на тимаджии , другата е на борисовите дружки

  Тиква под наем.
 80. 80 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4472 Неутрално

  "Заключенията на проверяващите са, че съоръжението с паралелепипеди, приличащи на стаи, е "конструкция, играеща роля на брегоукрепване", а предвидените асансьорни шахти увеличават здравината. Това съобщи пред Нова телевизия шефът на ДНСК арх. Иван Несторов."

  Това е "пълен съпорт" от ГЕРБ за някой наш човек!

  Дневник, едва ли е трудно да проверите на кого е издадено разрешението за строеж на хотел "Подпорна стена"?

 81. 81 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2219 Неутрално  Подпорната стена с държ. паре ли я дзидат?


 82. 82 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1261 Гневно

  Просто се подиграват с нас! Такава наглост дори комунистите от БСП не са си позволявали по време на управлението си! ОПГ ГЕРБ!

 83. 83 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  До коментар [#80] от "vassilun":

  Собственик (инвеститор) е "Главболгарстрой". ("Нашето момиче" Цветелина Бориславова).

 84. 84 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  "Те са празни конструкции, съответният конструктор така е преценил."

  Кой тоз конструтор бе?????!
  ДНСК е като котка, която на гръб не пада!
  Или далаверата е мащабна и има много замесени, вкл. на най-високо ниво.
  Интересно Дончев от кои е!???
  Сега е моментът Гешеф да покаже и докаже дали държи бухалка или е сам бухалка.

 85. 85 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4472 Весело

  До коментар [#80] от "vassilun":Собственик (инвеститор) е "Главболгарстрой". ("Нашето момиче" Цветелина Бориславова).
  —цитат от коментар 83 на murry


  Щом собственик е бившата на Баце, няма нарушение на закона!

  Тя е нещастна, защото за нея къща в БарЦелона няма! 😂🤣

 86. 86 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 242 Любопитно

  Какви местни данъци и такси ще се плаща за този комплекс ?
  Това е основен въпрос.
  Какви са условията за издаване на Разрешително за строеж ?
  Защо не се задават важните въпроси ?????

  Като брокер с опит, в Агенция за имоти Broker360, отговарям за обясняване на хора над 50, над 60 и над 70 годиди какво е Виртуален оглед, как се снима и как се разглежда. Всеки може да ме попита и ще получи ясен отговор, взависимост от годините, познанията си и техниката, с която разполага.
 87. 87 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Това си е чиста подигравка с материала в стил от върховете на комунизма “не гледай какво има там, слушай ме какво ти казвам, каквото кажа - това има там”

  В строителството има много видове укрепителни съоръжения, леки стени, тежки стени, но нито едно няма профила на жилищната сграда която строят в момента.

  http://mcadbg.com/wp-content/uploads/2018/09/Geo602.png

 88. 88 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4063 Неутрално

  Една конструкция се проектира съгласно изискванията на инвеститора.....проектантът е длъжен да подходи проектирайки , най-икономически изгодно , обяснявайки на инвеститора , на какви условия отговаря решението му за конструкцията.....( оставям настрана спазването на законодателството , тъй като в този случай е обидно да се говори по въпроса....)…..тук се оспорва конструкция , която се приема за подпорна стена от пледиращите в полза на инвеститора , но проектантът е длъжен да МУ ОБЯСНИ разликата между класическо решение за подпорна стена при брегоукрепителни мероприятия и тази , при която се търси симбиоза в конструктивното решение.....с 100% сигурност може да се каже , че НЯМА инженер , който да предложи подобно решение , поради редица условности - закон , пари , сложност да се отговори на всички изисквания ( без значителни свръх разходи...)…..отиваме при архитектът , човекът прави хотел , като НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРОЕКТА СИ , но също на 100% СЕ ОБЯСНИЛ на инвеститора с какво се заема.....после следва ролята на ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИ ИНСТИТУЦИИ......приемливо е , че или не разбират с какво се захващат или има елемент на корупционни отношения.....или е по причина на " партийното строителство " , което е в обсега и правомощията на самата власт и горе, и по места....За да не се досажда повече , прогнозирам , че за този хотел ИМА ЗНАЧИТЕЛНА ВЕРОЯТНОС ЕДИН ДЕН ДА СЕ ПОДХЛЪЗНЕ В МОРЕТО , ЗАЕДНО С ПОЛОЧАТА ПРЕД НЕГО , защото за да не се случи това , не анкери в или под нея , а цял стоманобетонен кей ще е необходим......Ще се разбере.

 89. 89 Профил на alexpetrov
  alexpetrov
  Рейтинг: 222 Неутрално

  НЕ БЕ чÈСТНО.
  Някой знае ли кой ги продава, с посредник ли са с брокер нещо.
  Искам и аз да си взема една кутийка при èрвения елит ептем ударим бившата на някой депутат

 90. 90 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  Щом Доган може да е хидроинженер, що пък хотелът да не е подпорна стена?

 91. 91 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Брутално красив хотел ще бъде - виждал съм 3Д проекта - найс!

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 92. 92 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4472 Гневно

  Щом Доган може да е хидроинженер, що пък хотелът да не е подпорна стена?
  —цитат от коментар 90 на Judjuk


  Ние сами сме си виновни! Докато не хванем сопите, няма да има оправия!

 93. 93 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Не помня подобна откровена гавра

 94. 94 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2667 Неутрално

  До коментар [#65] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  обикновено вместо хотелски стаи се укрепва с
  https://en.wikipedia.org/wiki/Buttress

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 95. 95 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 682 Неутрално

  40 години съм ръководил строителни обекти.
  Значи, все нещо разбирам от строителство.
  Това е откровена подигравка.
  Направо си трият пишоците около вратовете ни.

 96. 96 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  95 коментара и няма нито един глупак който да вярва,че това не е хотел , а някакво съоръжение което крепи някому дядовия.

 97. 97 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  До коментар [#42] от "дерибеев":

  Няма разлика (освен възпоменателните знаци). Явно сега това е новата мода за усвояване на брегови и плажни ивици под формата на „укрепителни” комплекси — любимите вратички в закона на отговорните общински и държавни органи.

 98. 98 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Естествено, че ни се подиграват, ама колко построени именно по този начин хотели сте виждали извън България. Аз се сещам за десетки и винаги са най-пълни, защото всеки иска да се буди на плажа и да има изглед към морето и то от първа линия. Но не си задава въпроса как е изгледали това място преди.

 99. 99 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  Ееееех Несторов, Несторов!!!
  Днес си пика на дипломата, колега! 'Ма и защо ли те зова "колега" . . . колегите ни обикновено са с мозък в главата! А ти, Несторов, си завря днес главата в гъза. Как успя да го направиш и за какво ти е на тези години - твоя си работа. За нищо не ставаш отсега нататък, Несторов!

 100. 100 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  Понеже гербаджийската шайка обича да национализира чужда собственост,след свалянето на шайката от власт,трябва да се национализират всички съмнително придобити имоти,както апартаментите на Цецо и Цецка така и направените незаконни постройки при тяхното управление.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK