Сдружение организира конкурс за журналисти, пишещи за опазване на природата

Сдружение организира конкурс за журналисти, пишещи за опазване на природата

© ''Зелени Балкани''До 1 ноември сдружение "Зелени Балкани" събира номинации за конкурс за "зелена" журналистика. Под името "Див кестен" конкурсът, който се провежда за първа година, ще отличи високи постижения в отразяването на актуални теми, свързани с природата в България и нейното опазване.


Всеки гражданин или журналист може да подаде номинации за журналисти с принос в отразяването на теми за природата, "Натура 2000", защитени видове и защитени територии чрез онлайн формуляр. Приз ще бъде присъден в няколко категории: печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия и блог.


Журналистите могат също да се кандидатират индивидуално със свои публикации, както и да бъдат номинирани от публиката. Всяка номинация е необходимо да включва кратко описание на предлагания за награда принос и защо той заслужават да бъдат отличен.
Предложените личности трябва да отговарят на няколко условия:
• Номинирани могат да бъдат всички журналисти на договорни отношения в някоя медия или на свободна практика. Изключение са всички журналисти публикували/разпространили материали чрез "Икономедиа", "Дарик радио", "Хоби тв", които са в партньорски отношения с организаторите на конкурса.
• От 01.11.2017 до 01.11.2020 трябва да са публикували, отпечатали или популяризирали свой материал на тема за природата, "Натура 2000", защитените видове и територии.
• Допускат се до 3 публикации във всяка категория от всеки един кандидат.


Повече информация четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK