Една година след ареста на Нено Димов - по-добре ли е природата днес

Една година след ареста на Нено Димов - по-добре ли е природата днес

© Велко АнгеловСмяната на министър не означава промяна, ако няма промяна в политиките и визията за управление на сектора. Понякога тя се случва и не заради създадени проблеми и лошо управление, а по някакви други причини. Примерът с бившия министър на околната среда и водите Нено Димов е точно такъв. Година след неговото показно отстраняване от постта - нито необходимостта от приложената мярка срещу него е доказана, нито опазването на околната среда и други ресорни проблеми са решени (но и профилът на наследника му - бивш ревизор без особени политически постижения Емил Димитров - не предполага това, а той често се оплаква, че иска да се откаже от поста).


Не просто оставка


След задържане пред телевизионните камери на 9 януари 2020г, три месеца в ареста и още половин година под домашен арест, от 9 септември, Нено Димов е освободен срещу подписка. Една година по-късно прокуратурата все още разследва повдигнатите обвинения и няма яснота кога и дали въобще ще бъде заведено дело.


Пресслужбата на специализираната прокуратура уточни за "Дневник", че обвинение е повдигнато само за безстопанственост заради водната криза в Перник, но разследването срещу Димов за концесията на ски зона "Банско" не е довело до обвинения. Дори и за отклоняването на вода от язовир "Студена" в условията на суша и последвалия 7-месечен режим на водата в областния град засега няма официално внесен в съда обвинителен акт.
Адвокатът на Димов Ина Лулчева, потърсена от "Дневник", заяви, че няма никакви новини и не очаква скорошно завършване на продължаващото вече година разследване, както и че няма информация за обвиненията, върху които прокуратурата работи.


Каква е равносметката след една от първите показни акции на главния прокурор Иван Гешев?


Три месеца арест биха могли да донесат удовлетворение на недоволните от управлението на Димов. Но три месеца арест без съдебно дело биха могли и да означават дело на Димов срещу прокуратурата по силата на Закона за отговорността на държавата и общините за вреди - и евентуално обезщетение след години заради необоснован арест, платено отново от гражданите, ощетени от политиката на бившия министър.


И под управлението на Гешев, прокуратурата показва, че не отговаря на въпроси и предоставя информация, когато бъде питана, а изпуска или разпространява информация, когато е удобно за нейните цели. Арестът на Димов е любим пример на главния прокурор когато трябва да отчита какво е свършил, за да твърди, че недосегаеми няма и това важи и за представители на властта. И досега не е официално изяснено знаел ли е премиерът Борисов за тази акция или не.


Година по-късно акцията може да бъде определена като прокурорски ПР.


Дали в дългосрочен план този показен арест бе добър за природата?


Недоволните от мандата на Димов като екоминистър приеха ареста и последвалата оставка като шанс за по-добро управление на ресурсите на околната среда и водите. Но наследникът на Нено Димов на поста Емил Димитров-Ревизоро беше номиниран от същата коалиционна сила ("Обединени патриоти"), без познания в областта на природните ресурси, но и с карт-бланш за евентуални промени.


Основните "грехове" на Димов към природата бяха свързвани с приоритизиране на бизнес интереси над изискванията за опазване на околната среда. Всъщност, и темите на прокурорските разследвания - казусите с безводието в Перник и разрастването на ски зона "Банско" извън определените ѝ граници в концесионния договор - са сред примерите за това приоритизиране.


Какво се случи с емблематичните казуси от наследството на Димов за една година:


- Пирин: Димов внесе скандалното решение на Министерския съвет да измени Плана за управление на националния парк Пирин извън редовната процедура по актуализация, която беше оспорвана в съда заради липса на екологична оценка. Впоследствие съдът се разпореди, че това постановление, предложено от Димов, е незаконно. Димов беше и инициатор на преговори за изменение на концесията за ски зона Банско, с които правителството да узакони нарушения на концесионера.


През февруари 2020г. новоназначеният министър Емил Димитров-Ревизоро заяви, че ще се заеме с казуса, като таксата за концесията на ски зоната в Банско трябва да се преизчисли, а договорът с концесионера "Юлен" ще се приведе в съответствие или ще се прекрати. И до днес няма министерско решение на разрастването на ски зоната извън концесионната площ. За сметка на това, съдът окончателно попари опитите за ново разрастване, което да бъде разрешено с промени в плана за управление на националния парк без екооценка с окончателно решение от 29 април 2020г.


- Витоша: В най-стария парк на Балканите продължава да има бизнес интереси, които искат да увеличат ски пистите в него, въпреки че и досега съществуващите не се стопанисват. Димов бе предложил изключване на територии от парка. През последната година въпреки нови искания за промяна на плана за управление на парка, експерти успяха да убедят властите, че сегашният план за управление не пречи за обновяването и поддържането на лифтовете и съоръженията за ски. Това всъщност е и изрично указано от чл. 66 и чл. 106 на настоящия план.


На цитираната среща по темата министър Димитров остави директорът на "Национална служба за защита на природата" Мирослав Калугеров да пледира за нуждата от отслабване на защитата на Витоша. След ясно заявената позиция от всички останали администрации за това, че планът на парка не пречи за обновяването на лифтовете, екоминистърът е дал знак на Калугеров да отстъпи и да приеме общото мнение.


- Кресна: с приемане на доклад по оценка на въздействието върху околната среда за магистрала "Струма", според който строежът може да мине през Кресненското дефиле, екоминистерството застрашава ключова защитена зона от "Натура 2000", рискува загуба на европейското финансиране за магистралата и забавя с още десетилетие проекта. Това беше казус, който Димов премълчаваше и който се задълбочи и при настоящия екоминистър Емил Димитров.


Екоминистерството мълчи по темата от 2017г. насам, когато прие екооценка, позволяваща частично трасето да премине през защитената зона - въпреки че еврофинансирането е дадено въз основа на екооценка от 2008г, изискваща автомагистралата да ползва тунел или обход извън нея. През 2020г. автомагистрала "Струма" за правителствената политика е единствено инфраструктурен казус в правомощията на Агенция "Пътна инфраструктура". При дебатите пред съвета на Конвенцията по биоразнообразието властта е представена от Малина Крумова от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, която пледира за магистрала през дефилето, въпреки европейските изисквания. Към момента държавата не е спряла увреждащия дефилето проект. Вече е избран и изпълнителят - обединение, в което влиза "Главболгарстрой".


- "Натура 2000" продължава да е под заплаха и след Нено Димов: Брюксел задълбочи критиките си по наказателните процедури за липса на ясни заповеди за опазване на над 200 от европейските защитени зони и за некачествени екооценки, които не отчитат кумулативния ефект от множество малки проекти в една и съща зона. И двете наказателни процедури текат от над две години и при липса на напредък на България се очакват дела в Съда на Европа.


През мандата на Емил Димитров досега бяха предприети опити за обявяване на защитните заповеди на част от зоните, но нямаше никакъв опит за подобряване на екооценките. И към момента малки строежи се отчитат като нямащи отрицателно въздействие върху природата, въпреки сътрупавнето на едно място на множество такива в защитени зони - както са например предстоящите 32 нови строежа в парк "Странджа" до Синеморец, от които към момента е започнат един, до вече изоставени по-ранни строежи.


- Законът за биологичното разнообразие: Промени, инициирани от Димов с цел отпадане на част от защитата за европейската мрежа в България бяха отново внесени в парламента, този път от наследника му Емил Димитров-Ревизоро. "Аз съм диалогичен, какъвто закон са ми дали, такъв ще изпълнявам," заявява Димитров по повод закона, като го мотивира с възможна наказателна процедура, каквато обаче няма.


След възражения от академични и граждански организации и улични протести в над 15 града, мнозинството спря разглеждането на проекта и обеща мораториум за строителството в зоните от "Натура 2000" край Черноморието. Това не означава, че проектът е окончателно оттеглен. А строителството край морето продължава, като вече достигна Природен парк "Странджа", който е и защитен - на хартия - от две едноименни зони от европейската мрежа "Натура 2000".


- Водната криза: Перник остана на воден режим до юли 2020г. Независимо от обвиненията срещу Димов и милионите, инвестирани в алтернативен водопровод към града. След това се оказа, че продължават проблемите в стопанисването на язовирите и ползването им за индустриални цели, въпреки недостига.


Въпреки ясните сигнали за засушаване и през 2020г. екоминистерството, ръководено от Димитров, не успя да спази изискването на закона за водите за приоритет на водата за граждани пред ползването за промишленост и напояване. Водни режими имаше освен в Перник и в Омуртаг, Шумен, великотърновско, благоевградски села от община Струмяни. Добруджанските земеделци пострадаха от лоша реколта заради липса на вода, а заплаха от воден режим бе обявена за областите на Бургас и Варна. Емил Димитров обвини за това министерството на земеделието и министерството на регионалното развитие, като променяше позициите си за това дали има криза или не след разговори с министър-председателя Борисов.


Смяната на Димов от Димитров показа, че политиката правителството (формално предоставена на "Обединените патриоти") продължава без категорични промени. Показната атака срещу Димов засега не е довела до дело, което да покаже независимост от властта и професионализъм на прокуратурата. Може би не особено оптимистични заключения за управлението на природата и за справедливостта на правораздаването.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  Ма той жив, ма!

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 2. 2 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  Ми и в оперетата не пускат без билет. Всеки сеир се плаща.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 3. 3 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  Харесва ми работата и прозрачността, която въведе Емил Димитров.

 4. 4 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  Ма той жив, ма!
  —цитат от коментар 1 на Един вампир броди из Европа


  Учудвам се от това съобщение, тъй като не си спомням да съм го писал -- поне днес. Освен това статията е от 9 януари, а коментарът -- от 4. Като че ли писах нещо подобно (игра с култовата реплика "Ма той умрял, ма!") по някакъв друг повеод.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 5. 5 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Ще видим ли накрая осъден прокурор, за задържане на български гражданинин “по грешка”!?

 6. 6 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5684 Любопитно

  И сега Перник на воден режим ли е?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 7. 7 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  Нено беше лобист на инвеститорски групировки с намерения да смучат от и за сметка на природата. По-добре е че го няма, макар и да не е достатъчно. Все пак на бъдещите екоминистри ще има една обица на ухото. Ама за да е тежка обицата, трябва и да го осъдят. Не че съм жесток и безмилостен, но природата е много скъпа за всички и трябва да я пазим.

 8. 8 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1285 Разстроено

  С тази салфетка ГешеФ опита да си поизлъска имиджа, не му се получи много, но салфетката вече е омазана и захвърлена "срещу подписка" в кошчето при другите боклуци, които се събраха след използването им от тримата Шишковци и новия им "инструмент".
  И този, като всички останали използвани и захвърлени, се е спотаил на дъното на кошчето за боклуци и не се обажда, защото "преклонената главичка остра сабя не я сече".
  Много тъжна история.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 9. 9 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3953 Неутрално

  "Пресслужбата на специализираната прокуратура уточни за "Дневник", че обвинение е повдигнато само за безстопанственост заради водната криза в Перник, но разследването срещу Димов за концесията на ски зона "Банско" не е довело до повдигане на обвинения. Дори и за отклоняването на вода от язовир "Студена" в условията на суша и последвалия 7-месечен режим на водата в областния град засега няма официално внесен в съда обвинителен акт."

  Още като го арестуваха писах , че за водната криза в Перник Димов, в сравнение с зам-министъра на Регионалното развитие Нанков е по-малко виновен, ако въобще е виновен, защото в НК има текст за виновност за безстопанственост само тогава , когато това е довело до щети на държавата , а водната криза в Перник довежда само до неудобства на гражданите , но не и до щети и загуби на държавата.
  Най-вероятно ще плащаме обезщетения на Нено Димов за незаконното му задържане под арест.

 10. 10 Профил на alien04
  alien04
  Рейтинг: 53 Неутрално

  То Димов си остави достоен наследник - шефа на Национална служба за защита на природата Мирослав Калугеров. С него прислугването на мутро-бизнесмените продължава с пълна сила и унищожаването на природата е в кърпа вързано. Докато обединените МАФИОТИ не бъдат изметени от МОСВ, нещата никога няма да се оправят!

 11. 11 Профил на inspektora
  inspektora
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Последните 2 години са едни от най-сухите от много време насам не само в България, но и в цяла Европа. Сигурно управляващите имат грехове, но да се приписват всички неволи на тях си е чиста проба пропаганда и то на елементарно ниво.
  За сравка - миналата зима в Москва почти не е валял сняг - нещо нечувано.
  В Германия горите са започнали да изсъхват и да умират, а основните им реки бяха толкова спаднали, че беше застрашено корабоплаването и т. н.

 12. 12 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Този беше един истински министър-лобист. Предполагам печели наградата за най-некадърен министър на околната среда досега в новата история на България за което.

 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7307 Неутрално

  А, ние сме свикнали, кой ти брои вече обещетенията.

 14. 14 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Една година след ...
  https://segabg.com/touche/tush-01-06-2021
  няма кой по-добре от Комарницки да го обрисува

 15. 15 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  От задържането на Нено Димов мина една година.

  От задържането на Николай Малинов - руския шпионин - година и четири месеца.

  От задържането на Иван Тодоров - терориста с пръскачките от "ТАД груп" - година и седем месеца.

  Обвинителни актове - няма.

  Дела - няма.

  Присъди - няма.

  Перушина чок, патица - йок.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 212 Неутрално

  Арестът на Нено Димов е един позор! Какво oбщо имат зелените хрантутниците и зелените бухалки с природата? Баш на тях отдавна мястото им е в ареста!

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4125 Любопитно

  Ще видим ли накрая осъден прокурор, за задържане на български гражданинин “по грешка”!?
  —цитат от коментар 5 на svoboden


  Както се казва: " Блаженни са вярващите"... Предполагам, че няма да доживеем такава радост. Единствената радост за народа е Гешев😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 20. 20 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Точно за случая и бръщолевенето на адвокат Лулчева отново ме убеждава ,че това е рекламен шум за Лулчева.Ако бяхме нормална африканска държава на тоя главата щеше да се търкаля при лъвовете.В Азия подобно и т.н. В Европа просто не би бил министър. Нагло и крадливо копеле.Бива го да измисля схеми за ограбване както на държавата,така и на народа.Сметта,боклука за този копелдак беше и е златна мина...който има бизнес знае за какво говоря.

 21. 21 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  Нено Димов, "министър на ВМРО от квотата на ДПС"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 22. 22 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 308 Разстроено

  Целта на ареста на Нено никога не е била свързана с опазване на природата

  Спечелихме битка, но не и войната!
 23. 23 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Неекологичният Нено е еднои мутроинтесчийско мекренце, но няма нужда от съд, да го пуснат да се разхоиди някпя вечер у Перник, там хората с винкело си знаят работата.

  За съжаление Язовиро не е много по-различен.

 24. 24 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  Целта на ареста на Нено никога не е била свързана с опазване на природата
  —цитат от коментар 22 на PisnaMi


  Нали беще цекоминистър.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 25. 25 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5213 Неутрално

  "Една година след ареста на Нено Димов - по-добре ли е природата днес"

  Природата си е същата, само има няколко човека доста по-богати

 26. 26 Профил на aloiziii_moro6ek
  aloiziii_moro6ek
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#10] от "alien04":

  Прочистването няма да стане нито толкова бързо, нито толкова лесно. На всички равнища в цялата система на МОСВ, ИАОС, РИОСВ, Басейнови дирекции, ДНП, ПУДООС и др. за последните над 10-на години повсеместно са назначени на всички отговорни позиции силно наши люде, вземащи решения! Без работеща независима правосъдна система цялата държавна администрация няма лесно да се отърве от обхваналата я като тумурно образование герберастка некадърност и крадливост. Лошото е, че в сектора Околна среда заради некомпетентните действия и нечувана корупция на чиновниците ще плащаме (и с пари, и със здраве) не само ние, но и идните поколения!

 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Любопитно

  До коментар [#7] от "Judjuk":

  "Все пак на бъдещите екоминистри ще има една обица на ухото. "

  Това по-долу дали е заради една обЕца на ухото:

  "През февруари 2020г. новоназначеният министър Емил Димитров-Ревизоро заяви, че ще се заеме с казуса, като таксата за концесията на ски зоната в Банско трябва да се преизчисли, а договорът с концесионера "Юлен" ще се приведе в съответствие или ще се прекрати. И до днес няма министерско решение на разрастването на ски зоната извън концесионната площ."

 28. 28 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  След година ще прочетем как Нено Димов осъдил прокуратурата, как са му изплатени 300-400 000 лв компенсации и това е!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Весело

  Нено Димов, "министър на ВМРО от квотата на ДПС"
  —цитат от коментар 21 на cinik


  Не така, колега! ВНРО са патрЕоти! Те са против ДПС! Но пък и двете партии се ръководят от агент на ДС!

 30. 30 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Министри си отиват системата остава.ПР на лавровия каскет опита и не стана. А горите намаляват

  SHADOWS of SOFIA
 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Гневно

  След година ще прочетем как Нено Димов осъдил прокуратурата, как са му изплатени 300-400 000 лв компенсации и това е!
  —цитат от коментар 28 на chichka


  Но пък Гешев продължава да бъде радост!

 32. 32 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нено е толкова нагъл престъпник, че чак ме е гнус като го срещна на улицата. Добре, че напоследък се изпокри гнидата крадлива...

 33. 33 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Как природата да е по-добре, като за болшинството от българите все още реката край селото е мястото, където се изхвърля боклукът, гората е само източник на дЪрва за Огрев, а морето става само за помийна яма, защото в него няма риба.

  А "еколог" се възприема като синоним на кучелюб.

  Решението е обучение сред по-младите, за да ценят природата, и санкции за по-възрасните нарушители. И да оценим, че природата ни е много разнообразна, имаме от всичко по малко, но това не означава, че това малко трябва да го презастроим с хотели, лифтове, пристанища, за да конкурираме Швейцария и Гърция едновременно.

 34. 34 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Една година след ареста на Нено Димов - по-добре ли е природата днес
  Колкото повече арестувани министри има, толкова по-добре за природата ще бъде.

 35. 35 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Весело

  Министърът бе арестуван.
  Друг ще го смени - и толкоз.
  Какво тук значи някаква си личност!

 36. 36 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Този случай ясно показва, че този прокурорски произвол трябва да се преустанови, като се отнемат правомощията на прокуратурата произволно да арестува, ей така щото някой си е наумил.
  Министър още повече не се арестува, защото е министър. Трябва да бъде неприкосновено лице.
  Необходими са законови поправки и в Закона за съд.власт и в НПК и НК (да се ограничат видовете престъпления). Да се ограничи възможността някой да бъде арестуван, без да е ясно дали е виновен. Това да важи от министер и до последния чер циганин също.

 37. 37 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  "Министър още повече не се арестува, защото е министър. Трябва да бъде неприкосновено лице."
  До коментар [#36] от "coffee.bean":

  Най-вече министрите са за арест. Обикновен гражданин за кво да го запреш! Дето пърди в парка?

 38. 38 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Весело

  До коментар [#8] от "BG Territory":

  Но тя е урок за други г?золизци, да знаят как ще им благодарят господарите им

 39. 39 Профил на Blaga Yankova
  Blaga Yankova
  Рейтинг: 255 Неутрално

  До коментар [#10] от "alien04":Прочистването няма да стане нито толкова бързо, нито толкова лесно. На всички равнища в цялата система на МОСВ, ИАОС, РИОСВ, Басейнови дирекции, ДНП, ПУДООС и др. за последните над 10-на години повсеместно са назначени на всички отговорни позиции силно наши люде, вземащи решения! Без работеща независима правосъдна система цялата държавна администрация няма лесно да се отърве от обхваналата я като тумурно образование герберастка некадърност и крадливост. Лошото е, че в сектора Околна среда заради некомпетентните действия и нечувана корупция на чиновниците ще плащаме (и с пари, и със здраве) не само ние, но и идните поколения!
  —цитат от коментар 26 на aloiziii_moro6ek


  Точно:Кьовеши го рече""изчистете си правосъдната система и тя ше изчисти останалото"По добър показател за верноста на тази препоръка отТОВА ЧЕ РУМЪНИЯ НИ ДРЪПНА В ПЪТИ НЯМА!!!!!!!Върховенството на ПРАВОТО Е УСЛОВИЕ БЕЗ КОЕТО НЕ МОЖЕ!

 40. 40 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 827 Неутрално

  По добре е, но трябва още!

 41. 41 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1607 Весело

  .......та , като чета новините , все ми се привиждат плуващи риби с глави и без останалото......

 42. 42 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  От задържането на Нено Димов мина една година. От задържането на Николай Малинов - руския шпионин - година и четири месеца. От задържането на Иван Тодоров - терориста с пръскачките от "ТАД груп" - година и седем месеца. Обвинителни актове - няма.Дела - няма.Присъди - няма.Перушина чок, патица - йок.
  —цитат от коментар 15 на Един препатил


  Забрави заловения терорист от Ислямска държава от спортното училище в Бургас, - основал спяща клетка в състав той, сестра му и майка му.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 43. 43 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Склонен съм да броя българските екологични организации за по-вредни от министъра.

 44. 44 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#3] от "atmanpg":

  Какво е въвел Емил Димитров?

 45. 45 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Водната криза се използва само за политически дивиденти. Герб биха си увеличили бая гласовете ако развалят договорите с Юлен и ВитошаСки, но от там се пълнят чекмеджетата и няма как...

  Емил Димитров само разваля авторитета на името... Заел се бил с казуса...Какво си се заел? Някакъв пе... Си сече, пали гора, чупи морени и само извива ръце със спиране на лифтове. Какво му е на драгалевския? Най-тихият и романтичен лифт символ на София с основен ремонт за 300 000лв!!!

  Един Българин
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на aresega
  aresega
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Без министри на ГРОБ е най-добре, докато тиква ги еее амиии сере.

 50. 50 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2924 Неутрално

  До коментар [#12] от "aussie":
  Предполагам печели наградата за най-некадърен министър на околната среда
  >>>> Може би. Засега виждам само следната награда, която е получил Ненов:
  "Носител е на Ордена на Кралство Швеция „Officer First Class“ (2000 г.) за принос в процеса на европейска интеграция на Република България."

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK