Пандемията върна равенството между половете 25 години назад

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Пандемията върна равенството между половете 25 години назадТази публикация е част от поредица на Mars, Inc. - един от най-големите производители на хранителни продукти в света. В нея ще представяме иновативни бизнес практики за устойчиво развитие в различни сфери.


Жените съставляват 51% от населението на света и допринасят с 28 трилиона долара за глобалния БВП. Представете си какво стои зад тези числа - жени на различна възраст, от различна раса, с различен социален статус, религия, националност. Всяка от тях има мечти, страхове, амбиции. Всяка от тях има правото да се развива, да разгръща потенциала си и да бъде равнопоставена. Пандемията върна с 25 години назад постигнатото по отношение на половото равенство. Oще преди кризата с COVID-19 ООН изчисли, че ще отнеме повече от век, за да се преодолеят различията по отношение на възможностите за различните полове. Това ли е светът, който искате за себе си и децата си?


Жените са тук, за да бъдат чути. Това е посланието, което отправя Mars, Inc. - един от най-големите производители на храни в света, чието портфолио включва марки като M&M's, Snickers, Twix, Orbit, Whiskas и Pedigree. Компанията наскоро представи #HereToBeHeard ("Тук си, за да бъдеш чута") - нова глобална кампания, която насърчава равенството между половете. Инициативата дава възможност на жените гласът им да бъде чут без значение от тяхната раса, възраст, сексуална ориентация, религия и здравословно състояние. Така Mars се стреми да изгради една по-приобщаваща и толерантна бизнес среда и да създаде свят, където дамите процъфтяват.
Кампанията е част от вече създадената програма на Mars - Full Potential, чиято цел е постигане на полово равенство сред сътрудниците и доставчиците на производителя и на пазара като цяло. В рамките на #HereToBeHeard жените от целия свят ще бъдат попитани: "Какво трябва да се промени, за да може повече жени да достигнат пълния си потенциал?". Те ще могат да изразят мненията си писмено или като запишат гласа си на специално създадена платформа.


Началният етап на #HeretoBeHeard ще продължи до март. По време на него ще се събират гледните точки на дамите, които в последствие ще бъдат анализирани от инициативата Oxford Future of Marketing Initiative (FOMI) в бизнес училището Saïd Business School на Оксфордския университет. Резултатите ще бъдат представени в изследване на Оксфорд това лято и ще дадат посока за действие на платформата Full Potential на Mars, включително и за политиките, които компанията може да реализира като част от ангажимента си за създаване на нови възможности за жените.


Инициативата #HeretoBeHeard ще бъда активно популяризирана от известни личности и инфлуенсъри, за да достигне до дами по целия свят. Групата от вдъхновяващи жени, които подкрепят каузата, включва носителката на Еми и ТВ звезда Тамира Маури-Хъсли и инфлуенсърките Попи Джейми, Хани Сидоу, Хелън Ву и Кели Джерарди. Като част от кампанията, те ще представят опита си и ще поканят дамите също да споделят мнението си.


Mars поставя многообразието и приобщаването в центъра на своя бизнес. През 2020 г. компанията представи програмата Full Potential, която има за цел да насърчи равенството между половете чрез поредица от действия. Производителят на храни постигна равнопоставеност между половете по отношение на заплащането в компанията, където работят 130 000 сътрудници, половината от които са жени. Mars отчита и 43% баланс между половете в лидерските екипи. Целта е да се достигне 100% баланс. Компанията разшири партньорството си с агенцията за хуманитарна помощ CARE, за да се засили ролята на 50 000 души от общностите за добив на какао, основната част от които са жени. За да елиминира половата дискриминация и стереотипите в рекламите си, Mars си сътрудничи с института Geena Davis и платформата UNStereotype Alliance.


Живеем в епохата на високите технологии, неограничените комуникации и изчезващите граници. В този контекст е повече от недопустимо гласът на някого на остава нечут. Равните възможности са пътят към просперитета. Тук сме, за да бъдем чути.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK