Кандидатът за екоминистър Силвия Бакърджиева: кариера в администрацията и съдружие с осъден за опит за кражба

Кандидатът за екоминистър Силвия Бакърджиева: кариера в администрацията и съдружие с осъден за опит за кражба


Силвия Бакърджиева, която във вторник беше предложена за министър на околната среда във втория проектокабинет на "Има такъв народ", не е широко известна. Професионалната ѝ биография е свързана основно с държавната администрация и Министерството на околната среда. Личната - с брак и съвместен бизнес с осъдения за опит за кражба, а вече условно освободен Живомир Бакърджиев.


Пред "Дневник" Бакърджиева, която е първият предложен екоминистър от партията на Слави Трифонов (при обявяването на предишния проектокабинет този пост липсваше), заяви, че приема номинацията си като оценка за професионалните си качества и смята да оправдае очакванията.


Юрист с фокус върху околната среда


Според автобиографията ѝ, представена в платформата LinkedIn, Силвия Бакърджиева е юрист с магистърска диплома от УНСС и следдипломна квалификация по право на Европейския съюз в Кингс Колидж (Лондон).
Първата заемана позиция, която е описала в мрежата, е като експерт в Дирекция "Здравеопазване на животните и безопасност на храните" в Министерство на земеделието и храните от 2008 - 2011 г. (края на управлението на Тройната коалиция и първият кабинет "Борисов").


В следващите години - с прекъсвания - е част от администрацията в Министерството на околната среда и водите. От 2011 г. до 2014 г. е правен експерт в Дирекция "Координация по въпросите на Европейския съюз и международно сътрудничество". През 2014 г. заминава за Брюксел като част от представителството на България на длъжност Секретар по "Климат и околна среда". От октомври 2018 г. се завръща в екоминистерството като главен експерт. Три месеца по-късно договорът ѝ е прекратен, а Бакърджиева отново заминава за Брюксел - този път като правен съветник по безопасност на храните към Европейската комисия.


Справка в регистрите на законодателната дейност показва, че е представлявала министерствата на храните и на околната среда при обсъждането на изменения в Закона за храните (през 2010г), на законопроект за ограничаване изменението на климата (през 2013 г.) и на наредба за биогоривата (през 2018 г.)


Съдружието с Живомир Бакърджиев


По време на кабинета "Борисов 3" - през януари 2019 г., Силвия Бакърджиева е назначена за правен експерт в Генерална дирекция "Здравеопазване и безопасност на храните" на Европейската комисия. Според профила ѝ в LinkedIn е останала на поста до август 2020 г. В публичното достъпните източници няма следа за работата ѝ в този период.


Също според посоченото от нея в LinkedIn в последната година Бакърджиева е била зам.-управител и правен експерт в "Органик Серт" ЕООД, като е напуснала дружеството съвсем наскоро - през юли 2021 г. Според Търговския регистър то е регистрирано в Шумен с основен предмет на дейност сертифициране на живи или непреработени земеделски продукти, преработени земеделски продукти, предназначени за храна, вино, фуражи, посевен и посадъчен материал и дрожди. В сайта на дружеството е посочено, че е акредитирано от Българска служба по акредитация на 30 ноември 2020 г. и регистрирано със заповед на министъра на земеделието, храните и горите от 5 май 2021 г.


Съдружник във фирмата от създаването ѝ през 2019 г. до януари 2021 г. е Живомир Тодоров Бакърджиев, сочи Търговският регистър. Името съвпада с това на член на престъпната група "Гастрольорите", осъден през февруари 2020 г. от Върховния касационен съд (ВКС) на четири години затвор ефективно за опит за обир в къща на бизнесмен в Св. Влас през 2012г. Групата е наречена така от полицията, според практиката на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов. При ареста от полицията съобщават, че Живомир Тодоров е бивша барета.


Проверка на "Дневник" показа, че единният граждански номер и инициалите на съдружника на Бакърджиева съвпадат с тези на лице, което се е намирало в затвора със същата присъда. Справка в информационната система на съда за делото, водено срещу групата на "Гастрольорите", показва, че в едно от разпорежданията, с което са били връщани различни вещи на осъдените, Силвия Бакърджиева е спомената като негова съпруга. В документа има детайлно изброен списък от вещи, които "да се върнат на Ж.Т.Б., съпругата му Силвия З. Бакърджиева или упълномощено от тях лице...".


Справка в Имотния регистър пък показва, че двамата фигурират като страни по договорна ипотека през 2012 г. Адресът на жилището в София съвпада с адреса, на който Бакърджиева регистрира по-късно едноличната си фирма. Данните и въпросът около тях бяха цитирани в четвъртък през деня от блога на Велислав Величков.


Справка в Имотния регистър, от която се вижда, че Силвия Бакърджиева и Живомир Бакърджиев фигурират като страни по договорна ипотека през 2012 г.

Справка в Имотния регистър, от която се вижда, че Силвия Бакърджиева и Живомир Бакърджиев фигурират като страни по договорна ипотека през 2012 г.


За да помогне на съпруга си


Публикация в "24 часа" цитира близки на Бакърджиева, според които причината да се откаже от успешната си кариера на висш европейски чиновник е лична. "Силвия дълго време живее в Брюксел далече от своето семейство. През последните месеци тя помага на своя съпруг, който има фирма за екоземеделие", посочва изданието. Бакърджиев има и собствена фирма за търговия - "Био евро трейд", която е регистрирана също през 2019 г. и пак в Шуменско - в село Драгоево, община Велики Преслав.


Бакърджиев влиза в затвора на 4 март 2020 г. и е там до 12 юли тази година. Тогава Софийският градски съд в състав с председател Руси Алексиев го освобождава. От определението на съда се разбира, че и прокурорът и представителят на затвора са били на мнение, че той се е поправил и може да не бъде в затвора в Казичене за оставащото време от година и пет месеца. Съдът приема, че е Бакърджиев е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание, както и че има данни, че се е поправил, не е нарушавал дисциплинатата, работил е и награждаван.


Пред съда е представено медицинско удостоверение, което установява заболяване в опорно-двигателната система, диагностицирано при постъпването му в затвора. Пред съда той казва:

"Искрено съжалявам за срама, който съм причинил на семейството си и за това, което съм извършил. Никога повече не бих си и помислил да извърша умишлено престъпление и ще съм Ви благодарен, ако ми дадете възможност да продължа живота си, да работя и да гледам семейството си", казва Бакърджиев.

Пред "Дневник" Силвия Бакърджиева каза, че ще се въздържи от коментар, но не отрече Живомир Бакърджиев да ѝ е съпруг. На въпрос дали данните за съпруга й няма да се отразят на кандидатурата ѝ за министър тя отговори:


За моите професионални качества трябва да бъда съдена от постиженията ми до момента


Силвия Бакърджиева

Попитана кога е била поканена за министър, отговори: "Достатъчно навреме",. Уточни, че няма да коментира първия проектокабинет на "Има такъв народ", представен ден след изборите на 11 юли, в който нямаше номиниран за поста на министър на екологията.


Бакърджиева заяви, че поканата за министър е дошла от "колеги, с които съм работила през годините", като не уточни поименно кои са. "Мисля, че са известни основните действащи лица", заяви Бакърджиева. Според нея те са оценили "високо моите професионални качества и аз смятам да оправдая очакванията към мен".


Прехвърляне на личната фирма на 27 юли


През ноември 2020 г. Бакърджиева създава едноличното дружество с ограничена отговорност "Де Юре Авис" за правни консултации "във връзка с тълкуване и прилагане на правото на Европейския съюз (ЕС) и на националното законодателство в областите климат, енергетика, околна среда, земеделие, здраве и потребители". На 27 юли 2021 г. - седмица преди името ѝ да бъде огласено сред кандидатите за министри, прехвърля своя дял от 1000 лв. и отговорността си на управител на дружеството на Здравко Тенчев Здравков. Данните за кореспонденция все още сочат към неин електронен адрес, а посочваният като неин личен адрес е този на фирмата.


Когато излиза от "Органик серт" през януари 2021 г., Живомир Бакърджиев прехвърля дяловете си на Надка Димчева Здравкова, която пък през юни ги прехвърля на Нели Павлова Борисова, която е основател на компанията заедно с Бакърджиев.


Не е известно дали Бакърджиева има роднинска връзка със Здравкови въпреки еднаквите фамилии и съвпадението с бащиното ѝ име. По непотвърдена информация това са нейните родители.


*статията е коригирана в 18:47 ч.

Ключови думи към статията:

Коментари (370)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  На Славун кадрите няма един без криминално минало. Е няма такава партия

 3. 3 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Айдееее - единия плагиат, другата жена на обирджия. Сега остава и някой убиец да окаже предложен за министър и цирка ще е пълен.

 4. 4 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Абе къде ги намират тия?! Дори калинките на ГЕРБ изглеждат по-адекватни в сравнение с тези..

  Freedom of speech
 5. 5 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 931 Весело

  ИТН = крадене пада голямо! ПОДМЯНА пълна

 6. 6 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 194 Неутрално

  Гарантирано от ГРОБ, опс имам предвид ИТН

 7. 7 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  "с брак и съвместен бизнес с осъдения за грабеж,
  а вече условно освободен Живомир Бакърджиев."

  Какъв може да е "съвместния бизнес" с осъден за грабеж?!?

 8. 8 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Трифонов от коя маала ги събра тия бре? 🤨🙄

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  В далечината ми мержелее бел жип с Баце вътре :)

 11. 11 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 931 Весело

  Джуджето ще държи ли реч в Парламента колко са курумпирани министирите на ИТН?

 12. 12 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  Еми от Библиотекарския какво да предложат. Агентите на ДС са вече на преклонна възраст, затова е редно да отворим банка кадри от престъпния свят. Тя и Росица Кирова имаше фирма с някакъв косовар, дето не му беше много лицеприятен бекграунда.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 13. 13 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Неутрално

  "Кандидатът за екоминистър Силвия Бакърджиева: кариера в администрацията и съдружие с осъден за грабеж"

  Втората част от това изречение направо "кърти"!"Банката кадри" на ИТН е под всякаква критика!

 14. 14 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  До коментар [#8] от "herbaltea":

  Ами Борисов ги събираше по кръстовищата,
  а Трифонов, изглежда - от бунищата.

 15. 15 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Неутрално

  До коментар [#2] от "doctor.no":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  "Банката кадри" на ИТН е под всякаква критика!

 16. 16 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 509 Неутрално

  На Славун кадрите няма един без криминално минало. Е няма такава партия
  —цитат от коментар 2 на doctor.no


  Няма и такива глупаци, които гласува за тая (хидро-) инженирана сбирщина.

  I had a dream, Joe
 17. 17 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 242 Неутрално
 18. 18 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  Под завивките ли гледаме вече Дневник !? Франчайза да си платите на Недялко Недялков!
  —цитат от коментар 1 на Dankol


  Не, досиетата гледат.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 19. 19 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Неутрално

  До коментар [#7] от "Боян Баянов":

  Явно може в България!Властта бъка от нагли, крадливи и неморални типове!

 20. 20 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Де го Христов да обясни, че всичко е наред?

 21. 21 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Мутреска! Кратка справка в нета е достатъчна!

  Не сме и очаквали повече от несбъдналата се мутра Слави-дългия!

 22. 22 Профил на Roni
  Roni
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#4] от "Petar Ivanov":

  Къде ги намират ли? Ами на кастингите ги намират, като Пацо Шноркела, хехехе

  ....OF
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 839 Гневно

  Работата е ясна. В България има умни хора, но никога няма да видите умен човек да се натиска за постове. Това е малоумно. Самата политическа "класа" низвергва честните хора. Такива не виреят там!

 25. 25 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2751 Весело

  хубу де, слави няма ли някакви там вътрешни ченгета да гледат за такива глупости. то било много лесно да излъжеш слави...

 26. 26 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  Г-н Трифонов се справя добре.
  Изпълни със съдържание израза "Събрани от кол и въже".
  Браво!

 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  " Професионалната ѝ биография е свързана основно с държавната администрация и Министерството на околната среда. Личната - с брак и съвместен бизнес с осъдения за грабеж, а вече условно освободен Живомир Бакърджиев."

  Наистина представителна извадка за добрите намерения на ИТН, на Слави и компания ! С такива като нея ще изчегъртаме, ама не мафията, а цялото ни общество !

 28. 28 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 931 Весело
 29. 29 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#4] от "Petar Ivanov":

  Калинки, взети директно от чалготеките, фитнес-залите и сергиите...

 30. 30 Профил на Дино Завров
  Дино Завров
  Рейтинг: 41 Неутрално

  До коментар [#3] от "potop":

  На кандидат-депутата им от Костинброд синът му е осъден на три инстанции за убийство, това брои ли се? :Д

 31. 31 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3357 Неутрално

  Аз отдавна съм го написал: Чалгарят няма никакъв ресурс за еднолично правителство. Отде да измъкне читави хора? А и как ще разбере, че са читави? Той да не е фокусник?
  А що за хора са тези, дето лекомислено се захващат да ръководят държава? За нормален гражданин това е равностойно на самоубийство.
  И последно как половин милион с лека ръка подариха държавата на ....чалгар. Те пък що за хора са? "Не сме народ а мърша!" продължава да вика от гроба дядо Славейков. Той горкият си мислеше, че като се образоват хората стават други. Как ли пък не? Тез като завършиха "престижни американски университети" какви станаха?

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1087 Любопитно

  Браво за статията! В последно време вадите толкова съдържателни материали, че спокойно могат да се ползват за златен стандарт в разследващата цурналистика! Истинско удоволствие е да се четат!


  По темата:
  Имаме напредък! Едно време биби си събираше екипа по крастовищата, но ИТН са подобрили тая практика, като набелязват кадрите си във времето за свиждане по затворите...

 34. 34 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#30] от "Дино Завров":

  🤣🤣🤣🤣
  Да го предложат за Президент

 35. 35 Профил на poly_na
  poly_na
  Рейтинг: 234 Весело


  Чалгарят направи кастинг, на него се явиха хора, които иначе не биха имали шанс никъде другаде. А той явно е тъп и наивен, лесно е да го излъжеш, щом тая шайка е пробила при него.

 36. 36 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3357 Неутрално

  За Чалгаря туй екологията е проста работа. Като нотната стълбица. Може да не я знае, но предполага каква е. Някой дали му е казал, че това министерство отговаря и за водите. А водата е едновременно най-простото и най-сложното нещо. Не е само за пиене, миене, пране и готвене.

 37. 37 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3357 Неутрално

  За Чалгаря туй екологията е проста работа. Като нотната стълбица. Може да не я знае, но предполага каква е. Някой дали му е казал, че това министерство отговаря и за водите. А водата е едновременно най-простото и най-сложното нещо. Не е само за пиене, миене, пране и готвене.

 38. 38 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 839 Гневно

  Чалгарят направи кастинг, на него се явиха хора, които иначе не биха имали шанс никъде другаде. А той явно е тъп и наивен, лесно е да го излъжеш, щом тая шайка е пробила при него.
  —цитат от коментар 35 на poly_na


  Тук не си права. Принципно мнението ти винаги почти се припокрива с моето (с малки изключения), но точно такива хора ни управляват от 30 годни!
  И да, нямаш право на избор! Ако ще и 1000000 партии да има на изборите!

 39. 39 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1006 Весело

  Има Такъв НОМЕР вече официално признават ,че такава държава НЕ съществува.В органите и Парламент ,и мин.съвет са всякакви организирани подготвяни мушенници.Да се готви съда и армията.
  Кочината е пробита от всякъде а аз си мислех едно време ,че падение като италианското да изберат Чичолина няма.Ама живота е този който казва ...и ето имало и по.
  При Чичолина поне всичко беше на показа а тук ...ей така тайни си пазим.
  Айде да излиза Путин на манежа и да се прегръщаме вече!Нали сме братя??

 40. 40 Профил на Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Рейтинг: 121 Неутрално

  В далечината ми мержелее бел жип с Баце вътре :)
  —цитат от коментар 10 на realguru


  На задната седалка да не е Тръмпи?

 41. 41 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1006 Весело

  Ахаха написъл съм го доста неграмотно ...но то май е заразно.ГАГАГахахахахахах на /развален български/

 42. 42 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  До коментар [#9] от "dejmos":

  При положение че е проверена от официални източници информация не е стил ПИК. Това че жената е била назначена, пратена като български представител в ЕС и повишена в шеф на отдел от правителство на ГЕРБ не я прави само по себе си лош човек, но си е нещо което имаме право да знаем.

  Основната опорка на ИТН е че за всеки като се разровиш ще намериш мръсотия. Може би е така, но не за всеки ще намериш че е женена за осъден професионален обирджия и че цялата й многогодишна кариера е свързана с политическата партия сочена уж за враг номер 1 на предлагащия я за министър. Може да е несправедливо за жената да я атакуваме така, може би има и добри качества, но решението да приеме номинацията все пак е било нейно и е било наивно да мисли че тези факти няма да излязат.

 43. 43 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  тая и за фирма Чистота не става

 44. 44 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 931 Весело  Има Такъв НОМЕР

  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣👌👌👌


  —цитат от коментар 39 на !D !калпав е новия вид Дневник!


 45. 45 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Весело

  До коментар [#32] от "Манчо":

  И то на еко министерство и вътрешни работи. Митницата могат да я подарят

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Ще е пълно безумие от страна на ДБ и Мая да подкрепят марионетките славови. Опитите да се симулира политика ще отвеят всичко положително, експертно и публично направено от служебните министри. За да се върнат герпъвите ''добри'' практики за грабеж, алчност, безнаказаност и арогантност.

 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  Слави затова ли искаше да ги огласи преди да се гласуват. Ето на за всеки излиза по нещо нелицеприятно.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Самият факт, че някой е отишъл при Чалгаря на кастинг за политик е достатъчно показателен.

 52. 52 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  До коментар [#22] от "Roni":

  Ами да, то що за хора биха отишли на кастинг за политици. А и когато насреща имате едно самовлюбено жури, което е дълбоко убедено в своята безпогрешност и че всеки могат за 3 минути да го преценят що за стока е и да не проверят нищо, ето го резултата.

  Не ме търсете преди обяд
 53. 53 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 931 Весело

  Да гледаме сега как Има Такъв Народ дето лъжеше че няма да управлява с ДПС и БСП и че са от протестите срещу мафията ще си гласува кабинет с ДПС и БСП
  Понеже ДПС и БСП нямат хора сложени да слугуват на мафията вътре ВСС
  ИТН ще прават реформа в правосъдието!!!! Това е подигравка! Цял свят казва на България че правосъдната система е мафия! Комунягите 1990 писаха Конституцията така за да гарантират мафия! 🤢🤢🤢🤢🤢🤢

 54. 54 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1859 Весело

  До коментар [#23] от "element 05":

  Така е , то да броиш делфини е почти като да обереш къща в Бургаско...

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  След такова разкритие за пореден път ми се налага да иитирам руската поговорка "Туда дуй, оттуда - хуй", преведена на английски в Уикипедия по следния благозвучен начин: "You blow in there and a cock comes out of there"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 57. 57 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1859 Весело

  До коментар [#31] от "Judjuk":

  Така е , бай Тошо имаше "средно", с диплома 3.83 и ни управлевА 35 г ...

 58. 58 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2977 Любопитно

  "Първата заемана позиция, която е описала в мрежата, е като експерт в Дирекция "Здравеопазване на животните и безопасност на храните" в Министерство на земеделието и храните от 2008 - 2011 г. (края на управлението на Тройната коалиция и първият кабинет "Борисов")."

  Път в кариерата и е дало ДПС което по това време управляваше министерството на земеделието. Освен съпруга с криминално минало сигурно има и други компромати с които ДПС да я държи под контрол!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Хммм, това дълбоко ровене е на път да постави нова, много неприятна традиция в българската политика. Да се рови до последно, да се търси и най-малкото, откровени глупости дори, само за да се окаля опонента. Очакват ни не само трудни, но и явно много л@йн.ни времена.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 61. 61 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 733 Весело

  Еми това са резултатие от "кастинга за политици"
  Авангардните подходи на Славчу ще ви излезнат през носа.

  Сега, тя собствено вина голяма няма, че мъжът и се е издънил и е крал.
  Но пък не е нормално да се пробва изобщо за министър при тези обстоятелства.
  Ако е толкова кадърна, както сама се хвали, да си гледа частния бизнес и няма да гладува.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 62. 62 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 931 Весело

  ВМРО си сложи членове на ВСС също. шкембаците ги няма сега, но слугуват на мафията! Те са си там!

 63. 63 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  Тия наистина са събирани от кол и въже...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Славчу няма ли вече да хвърли кърпата?

 65. 65 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 110 Неутрално

  "осъден за грабеж" - прекрасен избор за съветник в страната, в която грабежът е превърнат в смисъл и цел за съществуване на партиите! Трябва бързо да се навлиза в материята :)

 66. 66 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Работата стана баш като оная приказка за бардака и курвите.

 67. 67 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#48] от "yorddj":

  Пълното безумие е, че дълбоко компромемтирана личност, част от най-гнусното в политиката, каквато е Мая Манолова, е част от т.н. партии на промяната. Тази ако ще променя нещо, то няма да е за добро. След това безумие няма как друго безумие да впечатли.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 68. 68 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#63] от "Norman Granz":

  Джак Спароу във филма по качествени намираше в Порт Роял

 69. 69 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Тпичина калинка. Секретар по тва, директор на онова, местена от място на място, за да ѝ намерим място. И при Слави пак се намери местенце... Кво да ти кажа.

 70. 70 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 931 Весело

  Голата глава да вземе да си тури една перука че е много грозен !

 71. 71 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Това няма да е последния компромат срещу ИТН, те едва сега започват.

 72. 72 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Това няма да е последния компромат срещу ИТН, те едва сега започват.

 73. 73 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1216 Неутрално


  Рейтинг: 1013
  18:51, 05 авг 21
  Неутрално
  А някои се опитват да внушат,че не трябва лустрация,щото ДСарите вече нямали власт и не можели да вършат мръсотии.
  Но в наше време,ДС може:
  - Да принуди потърпевш от академично плагиатство "да си трае"
  -Да принуди самата Народна Библиотека да отнеме от фонда си задължително за съхранение издание...
  - Да убеди "бунтаря" Слави Трифонов да наложи за министър протеже на ДС.
  Та кой викаше ,че няма нужда от лустрация?

 74. 74 Профил на IMRO
  IMRO
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Абе да ни би Бойко да е купил Славчо да ни разиграва сценка, с която да ни покаже колко ще сме зле без него? Има някаква граница на глупостта и некомпетентността и тези я минаха. Да ги бяха събирали от улицата, по-адекватни хора щяха да намерят

 75. 75 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 657 Неутрално

  "Координация по въпросите на Европейския съюз и международно сътрудничество", ко речи, ко?!

 76. 76 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 839 Гневно

  Това няма да е последния компромат срещу ИТН, те едва сега започват.
  —цитат от коментар 72 на dlagnikov


  Компромат?! Издигаш някакви смотаняци и компромат. Нима не се повтаря всичко? Да се сетим за арни и Мариянчето, а?
  Всички в така наречената политическа класа са подобни. Чалгаря ако си мисли, че с някакъв кастинг ще подбере нормални хора се лъже дълбоко!
  Там,на тоя кастинг, са се явили точно плужеци!

 77. 77 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  Майко мила, те ги подвизите на съпругът, то все едно сценарий на Гай Ричи бе :))))
  https://trud.bg/обирджии-гастрольори-изпускат-50-000-лв-скрити-в-цвете-заковаха-ги-със-срс-и-ги-тикнаха-в-/

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 78. 78 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3357 Неутрално

  Чалгарят направи кастинг, на него се явиха хора, които иначе не биха имали шанс никъде другаде. А той явно е тъп и наивен, лесно е да го излъжеш, щом тая шайка е пробила при него.
  —цитат от коментар 35 на poly_na


  Ми не може да има две шайки в една и съща държава. Той явно си е присвоил парче от шайката Бокова. Това се нарича преливане на шайка.

 79. 79 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  "Кандидатът за екоминистър Силвия Бакърджиева: кариера в администрацията и съдружие с осъден за опит за кражба"

  Напълно подходяща за Министър на "Няма Такава Държава"!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  До коментар [#2] от "doctor.no":

  Кой е с криминално минало?

  Sic transit gloria mundi
 83. 83 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1029 Любопитно

  До коментар [#72] от "dlagnikov":


  Това няма да е последния компромат срещу ИТН, те едва сега започват.
  —цитат от коментар 72 на dlagnikov


  Като твърдя, че Учиндолския е Чалгар, това Компромат ли е?

 84. 84 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 681 Неутрално

  'Ми . . . така е като са се явявали на кастинг за "политици".
  Трябва да си особено голямо "перде" за да отидеш на такъв "кастинг" точно при Славчо. Това първо.
  Второ - на кастинга даваш някакво СиВи и декларираш пълно сходство с "политиките" на "Няма Такава Държава" (НТД), които "политики" не са известни дори и на Славчо. Готов си на всичко, само и само да станеш някакъв си.
  Трето - щом си готов да станеш "някакъв си", то ти си един никаквец . . . справка - продавачът на шнорхели.
  И последно - добре е да имаш "разнообразна" политическа биография, като кандидатите за МВР и МП, например. Това показва, че си "объл" камък, удобен за употреба.

 85. 85 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Абе къде ги намират тия?! Дори калинките на ГЕРБ изглеждат по-адекватни в сравнение с тези..
  —цитат от коментар 4 на Petar Ivanov


  Лозунга беше "да махнем калинките"... на тяхно място ще сложим срамните въшки!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 86. 86 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 483 Неутрално

  На Славун кадрите няма един без криминално минало. Е няма такава партия
  —цитат от коментар 2 на doctor.no


  Няма Такъв Народ!

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2020 Любопитно

  До коментар [#2] от "doctor.no":не че нещо ама джок полфрийман- изкормвача не стана ли лице на умнокрасивитета?
  —цитат от коментар 50 на Мултикултиджендър-Ариец


  И умнокрасивите са го номинирали за министър на правосъдието? Ти да видиш какви неща си узнал....

  Мараба, С-ДС доносници!
 89. 89 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2020 Любопитно

  Това няма да е последния компромат срещу ИТН, те едва сега започват.
  —цитат от коментар 72 на dlagnikov


  Само за протокола : фактите няма как да са "компромат".

  Мараба, С-ДС доносници!
 90. 90 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4497 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  В сооружие, другари ;)

  Келепир има в тея работи:
  Eкоминистърлогиите.

  EU фърга бол €вра.
  ИТН: Номинати за заплати.

  Блажат най-способни Те

  "Кандидатът за екоминистър Силвия Бакърджиева:
  кариера в администрацията и съдружие с осъден
  за опит за кражба"

 91. 91 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3357 Неутрално

  Хммм, това дълбоко ровене е на път да постави нова, много неприятна традиция в българската политика. Да се рови до последно, да се търси и най-малкото, откровени глупости дори, само за да се окаля опонента. Очакват ни не само трудни, но и явно много л@йн.ни времена.
  —цитат от коментар 60 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  На хората им писна да ги управляват крадци и мошеници. Трябва да се рови до последно. Плагиатстването е признак за нисък морал. Даваш ли си сметка министър с нисък морал на какво е способен? А министър-председател?

 92. 92 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#74] от "IMRO":

  "Абе да не би Бойко да е купил Славчо"

  Не! Кукловодът и на Бойко и на Славчо е един и същ! Намира се в сараите!

 93. 93 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  НА ПОВЪРХНОСТТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИЗЛИЗАТ САМО БОКЛУЦИТЕ, СЛЕД КОЕТО Е НЕЗБЕЖНОТО ПАДАНЕ НА ДЪНОТО И ОТТАМ Е ТАЗИ ТИНЯ!

 94. 94 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#26] от "Боян Баянов":
  "Г-н Трифонов се справя добре. Изпълни със съдържание израза "Събрани от кол и въже"."

  +++++++++++++++ . . . много на място казано!

 95. 95 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  До коментар [#32] от "Манчо":И кой го държи за топките, Муня? Влязъл в затвора, излежал присъдата си..Толко..Виж , един кандидат кмет верно го държаха с ени порно снимки на палавата му приятелка..
  —цитат от коментар 87 на Hristov


  2020г. осъден на 4г. ефективно за въоръжен грабеж и вече излязъл условно. Доста съмнително, първо леката присъда и второ - промяната от ефективно към условно .
  Вероятно са му приспаднали и годините ,докато е стоял в ареста .
  4г. е смешно малко за член на престъпна група, който с Глок на кръста, ползва специализирани взломни пособия и тършува по къщите .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#2] от "doctor.no":

  На Славун кадрите няма един без криминално минало. Е няма такава партия
  —цитат от коментар 2 на doctor.no


  Когато си магаре, в стадо магарета, можеш да попаднеш само на магаре!

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  Честно казано, опитът и е малко съмнителен, останалите неща е виждам драма. Била женена за осъден за кражба...ми първо осъден е и си изтърпява наказанието, тя не е осъдена. Знам че на повечето "праведници" тука това им е края на света, ама не е така, случва се и на общо взето свестни хора. Направила фирма, направила лошо няма, иска да си изкарва прехраната, после я прехвърлила на друг като я номинирали - пак нормално, така е по закон не може да има фирма докато е министър,нищо лошо. Не втълпявайте че едва ли не всеки, който се е опитал сам да си изкарва парите а не да чака на заплата, върши нещо нередно или някакви далавери

 100. 100 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 776 Разстроено

  Все не случваме на подходящи...
  Така е като си партия - еднодневка, появила се на гребена на недоволството, не предлагаща нищо основополагащо, не знаеща за какво са и къде са, не можеща да излъчи нищо подходящо, разчитаща на неориентираната общност.... По-добре сами да се откажат, защото са за никъде. И при това сами го знаят това.
  айде, да отиваме на следващите избори.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK