Архитектът на стъкления хотел на "Щастливеца" твърди, че няма вероятност да бъде построен

Визия на идейния проект

© VIP COMMUNICATION PR Agency

Визия на идейния проектНяма инвестиционно предложение за нов хотел на мястото на взривения преди години хотел "Щастливеца" в Природен парк "Витоша". Това съобщиха за "Дневник" от дирекцията на парка, както и авторът на отличения в архитектурен конкурс "Balkan Awards of Tourism Industry 2021" проект. След интерпретации на прессъобщението за проекта на пловдивския архитект Антония Христова в социалните мрежи граждани и организации изразиха безпокойство за мащабния комплекс с визия подобна на офис сграда.


Самата Христова, потърсена от "Дневник", заяви, че обича планината и е замислила проекта с много любов и желание той да се впише в плавните извивки на Витоша, както и прозрачното стъкло да позволи сливане с природата. Независимо от защитата на замисъла на проекта си тя потвърди, че той е само идейно проучване за целите на конкурса. Той не е съгласуван по никакъв начин със собственика на имота и единствено предлага вариант на строителство за конкретното строително петно при конкретните ограничения - определена етажност на сградата, никаква намеса и увреждане на дърветата и морените.


"Проектът е създаден с много любов към това уникално място, но той няма никаква вероятност да се осъществи и ми се иска да се съобщи на хората, за да не се притесняват. Дори собственикът да реши да строи, той ще си създаде свой проект", уточни Христова.
Бързо проучване показва, че подобни и дори още по-впечатляващи проекти за "Щастливеца" са печелили архитектурни конкурси и преди. За момента естетиката, отличавана от архитектурните журита, все още не е възприета в планинска сграда.


През 2015 г. студентски проект на планински хотел "Щастливеца" за "сграда с кристални форми, разположена сред характерните за района каменни реки", се класира като финалист и в международния конкурс ARCH2O Students Week

© http://www.kab-sofia.bg

През 2015 г. студентски проект на планински хотел "Щастливеца" за "сграда с кристални форми, разположена сред характерните за района каменни реки", се класира като финалист и в международния конкурс ARCH2O Students Week


Дирекцията на Природен парк "Витоша" също потвърди, че няма внесено инвестиционно намерение за строителство в имота на бившия хотел "Щастливеца". Предвид плана за управление на парка е възможно само осъвременяване на съществуващи сгради чрез текущи ремонти, но не и строителство на нови. Хотел "Щастливеца" обаче е взривен, така че в конкретния имот реконструкция не е възможна.
Останките от хотел "Щастливеца" се намират в близост до хижа "Алеко" и ски зоната. Той е работил между 60-те и 80-те години, но след ремонти и изоставяне през 90-те години сградата е взривена през 2007 г. Според данните в кадастралната карта настоящият собственик е "Алеко Щастливеца" ООД с управител Веселин Воденичаров, който е свързан с 32 фирми, регистрирани основно за дейности с недвижими имоти и строителство на автомагистрали.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  И кой точно е собственикът?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Да, ве, ние ядем доматите с колците. Някой ще инвестира сума ти средства и време, за да прави проект, който няма практическа стойност.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 3. 3 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 945 Весело

  И кой точно е собственикът?
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Георгиус Георгиу.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 4. 4 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Оставям настрана естетиката на тоя проект - голям хотел на това място ще се изплати тамън никога.

 5. 5 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Господи, какви безумия!

 6. 6 Профил на Plamenss
  Plamenss
  Рейтинг: 1224 Гневно

  Напомня на една подпорна стена която няма да е хотел по никакъв начин. Такива неща се случват само в страни от третия свят.

 7. 7 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Оставям настрана естетиката на тоя проект - голям хотел на това място ще се изплати тамън никога.
  —цитат от коментар 4 на jazzdevil


  Идеята не е да се изплати, а да изпере едни пари от нечии чекмеджета.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 8. 8 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#2] от "majorman":

  Никой не е инвестирал, първата картинка е от общ конкурс за архитектурна визия на туристически обекти и колежката се е направила на интересна.
  Втората картинка е от студентски проект, който що е награден, се чудя.

 9. 9 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  Ей, как добре се връзва това стъкло с планината...... ужас, луди хора. Сигурно излиза много евтино, иначе не виждам причина за тези безумия!

  Любовта ще спаси света!!!
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  ... Предвид плана за управление на парка е възможно само осъвременяване на съществуващи сгради чрез текущи ремонти, но не и строителство на нови. Хотел "Щастливеца" обаче е взривен ...

  Царе сме на такива изпълнения!
  Първо рушим, после се поставят някакви реално идиотски спрямо фактическото положение критерии, следствие от угаждане на някое кресливо малцинство, а след това се чешИм по рЕпите.

  Как да не рече човек: Българска работа!

 11. 11 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Оставям настрана естетиката на тоя проект - голям хотел на това място ще се изплати тамън никога.
  —цитат от коментар 4 на jazzdevil


  Ако има офисна и жилищна част (и търговски обекти на партера), ще се разпродаде веднага на двойни цени.

 12. 12 Профил на marianapopska
  marianapopska
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Всичко това показва, че за да се развива Витоша единственият проблем е недодяланият план за управление, който трябва да се промени. Зелените обаче отказват да има промяна и за това вместо да имаме ейтова хубаво нещо на снимката по-горе, имам един опожарен стар хотел. Хайде помислете следващият път като подкрепяте там Томабелевците и другите от кликата му, че имало чуден план за управление, който не трябвало да се пипа.

 13. 13 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Проектът е прекрасен. Няма да стане, поне не там или сега, но авторката заслужава своите 15 минути слава.

 14. 14 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Тази "архитектка" наясно ли е какво енергийно чудо ще трябва да се случва за да се отопли този хотел с тези стъклени фасади горе в планината? Че то няма толкова ток там, ще трябва нов кабел да се пуска това са мегавати мощност.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 15. 15 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  прилича на парник. сигурно от завитите с полиетилен парници за марули на баба й и е дошла идеята. А като падне градушка, какво става с джама?

 16. 16 Профил на boyan.sashev
  boyan.sashev
  Рейтинг: 16 Неутрално

  До коментар [#15] от "blondofil":
  Ти сериозно ли това питаш?!

  Иначе такава сграда, на такова място...трагедия

 17. 17 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  Т'ва му се вика опипване на почвата

 18. 18 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  Дори аз да нарисувам някаква изгъзица високо в планината, бих се въздържал от стъклопакет и оккаччени фасади.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 19. 19 Профил на ЗиленЗадколисенОлегархСпуредГусинДайнов
  ЗиленЗадколисенОлегархСпуредГусинДайнов
  Рейтинг: 271 Неутрално

  "...недодяланият план за управление, който трябва да се промени. Зелените обаче отказват да има промяна..."
  Извинявам се за невежеството Ви, но какво общо имат зелените (които и да са те) и Тома Белев с Юлен, с Георгиус Георгиу, с ПИБ или с Цеко Минев?
  Само това ми свържете моля, че нещо не мога да направя логическата връзка Тома Белев - концесионер.
  Поздрави от психото скоро Ви очакваме.

 20. 20 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  Веселин Воденичаров е и бивш член на Съвета на директорите и Изпълнителен директор на Дружеството "Автомагистрали Хемус" АД, което бе управлявано от Николай Ръжев (член на Съвета на директорите и Прокурист). Той е и собственик на капитала, а зад всичко стоят австрийски интереси и капитали. Но никой не желае да потърси отговорност от Веселин Воденичаров и Николай Ръжев. Живот в охолство, последни модели Мерцедес и друго подобни.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 21. 21 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Боже, що за преподаватели има във ВИАС?? От първи курс трябва да им промиват мозъците, че стила трябва да изхожда от околна среда. Може ли в планината да цопнеш стъкло. Както и в квартал или махала от преди 150 години да изакаш стъклен небостъргач. Такова безумие не съм виждал никъде другаде

 22. 22 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 6099 Неутрално

  Проектът на снимка 1 е визионерски и пасва много добре в околната среда!

  Но това българинът няма как да го усети, липсва му въображение и чувството му за красота е окастрено от планинските хотели от социализъмъ!

  А студентският проект е жива мъка, някакви кристали безразборно натикани един в друг!

  ДБ: Време е да спечелим България
 23. 23 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 728 Разстроено

  Хммм... през пролетта на 1969 г. бяхме за 2 седмици на „Щастливеца“ като свадбен подарък от родителите ни. Никога няма да забравя прекрасните вечери в ресторанта с жива музика и танци. Години наред след това се качвахме на сватбената дата за седмица на „Щастливеца.“
  За съжаление и утеха, сега остана само споменът.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  Има хора, които пишат това което знаят, аз съм от другите, тези които знаят това което пишат.
 24. 24 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 929 Неутрално

  "Прекрасен проект" 6 -8 етажа в планината ,отоплене ,отпадъци ,автомобили ,народ /без отношение към истинският,дивя живот на всчико що виреее в района.Светлино ,звуково и какво ли не замърсяване от ...
  ЕЕ да опуснала се е момата да се прави на архи, но не може да си архи на природата.
  Такива обекти трябва скромно да се сливат с величието пред което отивам да се преклоним. Иначе метро трамвай и цигарки, ром с кафета шоколадоизненади има колкото си щеш по центъра на големите градове.Тук в София ей го де е НДК и надолу по 'уникалния' кич от Фани може да се насладиш ...
  Няма да се ощастливи/осъществи ...о "Щастлива" СЛАВА на БОГА!
  /Щастливеца

 25. 25 Профил на akad.nedeltcev
  akad.nedeltcev
  Рейтинг: 302 Любопитно

  Дали въпросната дама някога е стъпвала на Витоша? И по специално на Алеко?

  По-добре един ден бик, отколкото една година вол.
 26. 26 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  Боже, що за преподаватели има във ВИАС?? От първи курс трябва да им промиват мозъците, че стила трябва да изхожда от околна среда. Може ли в планината да цопнеш стъкло. Както и в квартал или махала от преди 150 години да изакаш стъклен небостъргач. Такова безумие не съм виждал никъде другаде
  —цитат от коментар 21 на stanislavdi


  В Америка го правят значи е правилно

 27. 27 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Хората, които наистина имат отношение към планината, биха се присмели на този проект (идея за проект).

  И биха се ужасили, като осъзнаят, че нарисуваните на картинката 2 автомобил всъщност ще са 2х100 автомобила, а алеите ще са огромен паркинг в планината, с туристи, които се опитват да се промъкнат между автомобилите.

  А тази вертикална стъклена фасада няма да може дори да бъде монтирана, защото планинският вятър от 20-30 м/сек ще й види сметката още по време на монтажа.

  И както някой спомена по-горе, до този космически планински хотел ще трябва да се построи и ТЕЦ, за да го отоплява. За разлика от морските хотели, разходите за отопление на планинските хотели са огромни.

 28. 28 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Според бембените еколози е по-добре да стои едно разрушено петно, отколкото да се построи приятен хотел. В това отношение Витоша е много зле. Потъване потъване потъване...

 29. 29 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Спал съм там като ученик на седмично ски училище през ,
  80те. Вълшебни спомени.

 30. 30 Профил на Nickey Dickey
  Nickey Dickey
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Грандоманско и безсмислено. Няма никаква връзка с природата. Къде се учат(възпитават) българските архитекти??????

  Това е хотел в Патагония. Почти невидим от 500-600 метра

  https://www.google.com/url?sa=i&url=https://divisare.com/projects/319325-cazu-zegers-hotel-tierra-patagonia&psig=AOvVaw0hourPptqa7d-WhFuU8sQd&ust=1638283808583000&source=images&cd=vfe&ved=0CAsQjRxqFwoTCIijuYTpvfQCFQAAAAAdAAAAABAU

 31. 31 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 775 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":
  „И кой точно е собственикът?“

  Цеко Минетов

 32. 32 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  До коментар [#30] от "Nickey Dickey":

  Е за кво ще го строиш като не може да го покажеш на аркадашите си.

 33. 33 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Само на мен ли ми се струва че е взривена през годината, в която Боко хариза Витоша на Цеко? Проектът на картинката има много по-голяма площ от текущата.

  Един Българин
 34. 34 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 400 Весело

  Единствения проект за хотел на това място би минал само ако прилича на един огромен корояд, а отпред голям паметник на г-н Тома Белев.

 35. 35 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1332 Неутрално
 36. 36 Профил на atreu
  atreu
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Ама защо зелените пак вдигат шум до небето, като тва е само проект, който няма да се осъществява? Или им е скучно и трябва в нещо все да се рият и да недоволстват.

  Приказка без край
 37. 37 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  "...авторът на отличения в архитектурен конкурс "Balkan Awards of Tourism Industry 2021" проект. След интерпретации на прессъобщението за проекта на пловдивският архитект Антония Христова..."
  Чудя се трябва ли да му сложим пълен член, ако подлогът е от женски род?
  Ослепителният наивитет в "проекта" , поражда съмнение за наличие на инвестиционни намерения у инвеститора. Просто се е закачал с момичето.

 38. 38 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 400 Весело

  Ама защо зелените пак вдигат шум до небето, като тва е само проект, който няма да се осъществява? Или им е скучно и трябва в нещо все да се рият и да недоволстват.
  —цитат от коментар 36 на atreu


  Абе мани, те се бяха организирали за протест, милите! хахаха

 39. 39 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Собственик на 32 фирми? Строителство на автомагистрали? Още един, който си плаща комисионната, като пълни едно чекмедже на нощно шкафче...

 40. 40 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 612 Весело

  Не се притеснявайте за отоплението. Ще бъде геотермално от вулкана...

  Dum Spiro, Spero
 41. 41 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  От такива урбанизирани постройки, които не се вписват по никакъв начин в планината, няма смисъл.
  Интересно какво им пречеше "Щастливеца"?

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 42. 42 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 966 Неутрално

  До коментар [#2] от "majorman":

  точно ти ги ядеш доматите САМО ако с колчета ... така че не ни разсмивай ...Прочети статията отново и ще схванеш каква глупост си надраскал. Първичния ти инстинкт да се изакаш публично сработи...налЕ

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 43. 43 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Прилича на оранжерия.

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  А ако се построи само едната част. Касива е!

 45. 45 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Боже, що за преподаватели има във ВИАС?? От първи курс трябва да им промиват мозъците, че стила трябва да изхожда от околна среда. Може ли в планината да цопнеш стъкло. Както и в квартал или махала от преди 150 години да изакаш стъклен небостъргач. Такова безумие не съм виждал никъде другаде
  —цитат от коментар 21 на stanislavdi

  И аз бих наел това "талантливо" девойче!
  Не е от ВИАС, от новите, по-свободни дипломи е.
  https://www.marica.bg/imoti/edna-ot-nay-mladite-arhitektki-v-plovdiv-s-parvi-proekt-na-6 #lg=1&slide=0
  "Антония Христова създава първия си "обект", когато е на около 6 години "

 46. 46 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Участвал съм в ЛУСОЗНИЯТ и СКЪП ремонт-реконструкция на Хотел "Щастливеца" преди да го взривят БЕЗ да го използват!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 47. 47 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Участвал съм в ЛУСОЗНИЯТ и СКЪП ремонт-реконструкция на Хотел "Щастливеца" преди да го взривят БЕЗ да го използват!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 48. 48 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2736 Неутрално

  аяви, че обича планината и е замислила проекта с много любов и желание той да се впише в плавните извивки на Витоша, както и прозрачното стъкло да позволи сливане с природата.
  ___________________
  Да бе, сливане с природата? И къде има такова сливане? Цеко Минев ще отваря банков клон за плащане на карти за лифтовете, застраховки и ваучери за храна!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 49. 49 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 450 Весело

  Аз виждам две половини на капка вода, гора отразяваща се в стъклото и това отражение стздава илюзия, че няма сграда, ски шанца или ски писта, стъклото пропуска светлина и топлина във вътрешността.... опитайте да гледате по-далеч от носа си : )

 50. 50 Профил на Cheshire Cat
  Cheshire Cat
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Мафиотите се опитват в мътна вода риба да ловят.
  Докато хората се борят с вируси, спорят за ваксини и политика - някой иска да си построи хотелчето. Ей така, незабелязано.
  Дано никога не намерят инвеститор!
  Малко останаха местата, където можем да отидем на разходка сред природата. Да подишаме чист въздух безплатно. Няма да дадем Витоша на мутрите!

 51. 51 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  Всичките тия нещастници, не им ли дойде на ума, че най-оригинални ще са с нешо, стъпило на възприетия хижарски облик по земите ни. Алпийски стил , но побългарен, в положителен смисъл. Вземи го за основа и надгради с модерното. Не да рисуваш молове и марсиански бази по чукарите. Тъпаци.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 52. 52 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#45] от "crq18506084":

  На стената отзад се мъдри апликация тип Иеро Бош :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 53. 53 Профил на Сара
  Сара
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Сградата не се е самовзривила, а някой я взриви. Кой? Защо? Хотелът можеше да се ползва още дълги, дълги години. Кой отиде и го гръмна? Какво пищите за корупция, а къпалнята Мария Луиза все още стои като паметник, сградата на бившия Енергопроест също, знаковите къмпинги по северното черноморие са изкупени от някои си ни по предназначение и буренясват. Или борбата с корупцията е като борбата за светлото бъдеще и се използва само като лозенг на дирижирани протистчета?

 54. 54 Профил на Divaka
  Divaka
  Рейтинг: 269 Разстроено

  Не знам дали момичето е некадърно или журито, което е избрало този отвратителен проект... къде е вкуса и естетиката ? Какво стана с българите,.. защо на никой не му прави впечатление, че това е сграда закъсняла с поне 60г от световните тенденции?

  一期一会
 55. 55 Профил на Temenujka Madjarova
  Temenujka Madjarova
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Ясно бе синаправятеШЛ

  Ясно
  е,че безброй ,,експерти,,ще се изкажат ,за да направят на пух и прах проектите .В страната на победилата простотия винаги е така.Затова няма да има хотел,нито хижа,нито дори и барака.Ще спите под открито небе.И това ви е много!

 56. 56 Профил на Temenujka Madjarova
  Temenujka Madjarova
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Ясно бе синаправятеШЛ

  Ясно
  е,че безброй ,,експерти,,ще се изкажат ,за да направят на пух и прах проектите .В страната на победилата простотия винаги е така.Затова няма да има хотел,нито хижа,нито дори и барака.Ще спите под открито небе.И това ви е много!

 57. 57 Профил на Temenujka Madjarova
  Temenujka Madjarova
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Ясно бе синаправятеШЛ

  Ясно
  е,че безброй ,,експерти,,ще се изкажат ,за да направят на пух и прах проектите .В страната на победилата простотия винаги е така.Затова няма да има хотел,нито хижа,нито дори и барака.Ще спите под открито небе.И това ви е много!

 58. 58 Профил на Temenujka Madjarova
  Temenujka Madjarova
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Ясно бе синаправятеШЛ

  Ясно
  е,че безброй ,,експерти,,ще се изкажат ,за да направят на пух и прах проектите .В страната на победилата простотия винаги е така.Затова няма да има хотел,нито хижа,нито дори и барака.Ще спите под открито небе.И това ви е много!

 59. 59 Профил на Temenujka Madjarova
  Temenujka Madjarova
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Ясно бе синаправятеШЛ

  Ясно
  е,че безброй ,,експерти,,ще се изкажат ,за да направят на пух и прах проектите .В страната на победилата простотия винаги е така.Затова няма да има хотел,нито хижа,нито дори и барака.Ще спите под открито небе.И това ви е много!

 60. 60 Профил на Divaka
  Divaka
  Рейтинг: 269 Разстроено

  [quote#45:"crq18506084"][/quote]

  Хахах семейно промотиране е паднало.. кой ли е черпил журито хах

  一期一会
 61. 61 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Според бембените еколози е по-добре да стои едно разрушено петно, отколкото да се построи приятен хотел. В това отношение Витоша е много зле. Потъване потъване потъване...
  —цитат от коментар 28 на ozd05563707


  Ко биете минуси бе, идиоти! На Виотша цари ПЪЛЕН погром! Не е нормално в цяла скапана планина да има един хотел Морени и няколко умрели хижи! А там където може да се построи нещо, да не може да се строи, защото трябвало да се "реставрира". От години стоят едни огради и изглежда ужасно! А тия от Витоша ски трябва с камъни да ги изгонят, задето от ски курорт превърнаха пистите на Витоша в пустиня! Едно нещо не са направили от бай Тошо насам, само лапат и унищожават! Цялата инфрасруктура горе е на ниво "ела се пребий"! Едно време имаше влекове, лифтове навсякъде, за всички възрасти. И имаше къде да се спи нормално. Сега... мани мани. Град с с над милион жители и висока планина с всички условия за масов и ски туризъм, стои на ниво "разруха" заради еколозите и обратното на еколозите! Едните сакън, не ни пипайте тревите и изгнилите смърчове, другите "искаме да срутим всичко, и да сторим Люлин горе." Заради еколозите на Витоша всичко е шок и ужас - срутени дръвета, изгнили дървета, никой нищо не почиства, сакън то било диво. Какво му е дивота бе! Корояди навсякъде вървят от тая гнилоч и сухи дървета! Аман от на Тома Белев и Цеко Витоша Ски простотиите! Двете страни на монетата "разруха".

 62. 62 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Според бембените еколози е по-добре да стои едно разрушено петно, отколкото да се построи приятен хотел. В това отношение Витоша е много зле. Потъване потъване потъване...
  —цитат от коментар 28 на ozd05563707


  Ко биете минуси бе, идиоти! На Виотша цари ПЪЛЕН погром! Не е нормално в цяла скапана планина да има един хотел Морени и няколко умрели хижи! А там където може да се построи нещо, да не може да се строи, защото трябвало да се "реставрира". От години стоят едни огради и изглежда ужасно! А тия от Витоша ски трябва с камъни да ги изгонят, задето от ски курорт превърнаха пистите на Витоша в пустиня! Едно нещо не са направили от бай Тошо насам, само лапат и унищожават! Цялата инфрасруктура горе е на ниво "ела се пребий"! Едно време имаше влекове, лифтове навсякъде, за всички възрасти. И имаше къде да се спи нормално. Сега... мани мани. Град с с над милион жители и висока планина с всички условия за масов и ски туризъм, стои на ниво "разруха" заради еколозите и обратното на еколозите! Едните сакън, не ни пипайте тревите и изгнилите смърчове, другите "искаме да срутим всичко, и да сторим Люлин горе." Заради еколозите на Витоша всичко е шок и ужас - срутени дръвета, изгнили дървета, никой нищо не почиства, сакън то било диво. Какво му е дивота бе! Корояди навсякъде вървят от тая гнилоч и сухи дървета! Аман от на Тома Белев и Цеко Витоша Ски простотиите! Двете страни на монетата "разруха".

 63. 63 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Витоша е толкова зверски застроена, че никакви нови строежи.
  А специално около Алеко, трябва не хотел, а един десетина и повече етажен паркинг, че рейсовете не могат да се движат от паркираните коли.
  Кога най-после, ще се забрани през уикенда коли да се качват в планината, не както е сега между 11 и 14 часа, а между 8 и 16 зимата, (лятото може и в по-широк диапазон), а нарушителите не само да ги връщат, ами да им връчват прилични глоби?

 64. 64 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Витоша е толкова зверски застроена, че никакви нови строежи. А специално около Алеко, трябва не хотел, а един десетина и повече етажен паркинг, че рейсовете не могат да се движат от паркираните коли.Кога най-после, ще се забрани през уикенда коли да се качват в планината, не както е сега между 11 и 14 часа, а между 8 и 16 зимата, (лятото може и в по-широк диапазон), а нарушителите не само да ги връщат, ами да им връчват прилични глоби?
  —цитат от коментар 63 на tsvetko_51


  С какво е толкова презастроена!?!? С Драгалевкият манастир може би? И с какво да се качваме горе драги ми смеухурко? С една дневна надница с лифта, или за 2-3 часа с автобусите, дето ги няма? Паркинга е не лоша идея, но еколозите няма да разрешат....

 65. 65 Профил на buzanka
  buzanka
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Абе зелените май пак вдигнаха много шум за нищо....

  Обичам да слушам само себе си
 66. 66 Профил на aqua_blue
  aqua_blue
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Абе зелените май пак вдигнаха много шум за нищо....
  —цитат от коментар 65 на buzanka


  Нищо ново под слънцето. Те обикновено така правят създават шум за нищо като излязат от медийното полезрение хахха

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK