Експерти ще представят идеите си за развитие на възобновяемата енергия в България

Експерти ще представят идеите си за развитие на възобновяемата енергия в България

© ИкономедиаЕксперти от досегашната държавна администрация, от електроразпределително дружество и от природозащитната общност ще разяснят политиките и плановете за развитие на енергия от възобновяеми източници (ВЕИ) днес от 16 ч. Уебинарът е насочен към бизнеса и е част от проекта "Натура 2000 - нови хоризонти" , а записването е отворено и днес оттук.


След кратки презентации експертите ще отговорят на въпросите на регистрираните участници. За представяния по темата екипът на "Икономедиа", партньор в проекта "Натура 2000 - нови хоризонти", е поканил трима експерти с различен профил.


Георги Стефанов бе през последните 7 месеца ръководител на политическия кабинет на вицепремиера по климатични политики. Анна Димитрова е ръководител на отдел "Енергийна политика, околна среда и иновации" на "EVN България". Петко Ковачев е независим експерт, работил в различни неправителствени организации (НПО) по проблеми, свързани с енергетиката, енергийните политики и връзката им с опазването на околната среда. Модератор на разговора ще е Вера Стаевска, журналист на "Дневник".


Повече за събитието и контекста на темата за възобновяемите енергийни източници при война на Русия срещу Украйна и засилени природозащитни амбиции на Европейския съюз можете да прочетете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK