Уебинар за химическите препарати в земеделието кани участници

Уебинар за химическите препарати в земеделието кани участници

© ИкономедиаНа 19 април от 17 ч. ще се проведе уебинарът "Химическите препарати в земеделието - значение за бизнеса и природата". Той е последният от серията дискусионни онлайн събития за бизнеса, които
се организират от "Икономедиа" АД като част от проекта "НАТУРА 2000 в България - Нови хоризонти", финансиран по програма LIFE на Европейския съюз.


На фокус: връзката между бизнеса и природата


Серията от 5 уебинара по проекта "НАТУРА 2000 в България - Нови хоризонти" и е насочена към бизнеси и предоставя практична информация за връзката между опазването на природа и тяхната работата. Предишните събития дискутираха темите за:
1. Правилата за развитие на бизнес в защитените зони от европейската мрежа "Натура 2000" и ползите за бизнеса от запазените природни ресурси на защитените зони
2. Ограничения, препоръки и европейски субсидии за фермерите със стопанства в защитените зони от "Натура 2000"
3. Европейската зелена сделка, представена от български евродепутати от различни политически формации
4. Енергията от възобновяемите източници в България.


Специфичните теми, които ще бъдат представени и дискутирани на 19 април с фирми, работещи в селското стопанство, са:

  • Видовете вредни пестициди и хербициди, правилата в България и други страни в Европейския съюз, ефекти на видовете препарати върху почвата, водата и живите организми - Светла Николова, сдружение "Агролинк";
  • Дивите опрашители, ефектът върху тях от химическите препарати и възможностите за интегрирана борба с вредителите в земеделието - Роман Рачков, Българска асоциация по биологична растителна защита.
Презентаторите в уебинара
Д-р инж. Светла Николова е един от пионерите в България за популяризиране на биопроизводството, опазване на агро-биоразнообразието, старите сортове семена, намаляване използването на химикалите и опасните нови технологии в аграрната индустрия. Основава заедно със съмишленици Сдружение АГРОЛИНК през 1999 и ръководи фирма в областта на биопроизводството от 2008 г. Автор на книги и публикации както в научни издания, така и в медии за широката публика.


Роман Рачков е част от авторския екип на информационната платформа "Климатека". Той е агроном, специалист по тропично и субтропично земеделие, дългогодишен експерт по интегрирана и биологична растителна защита. Председател е на Българската асоциация по биологична растителна защита, има интереси в областта на инвазивните видове насекоми в Европа.


Изпратена е официална покана и до Министерството на земеделието с молба за представяне на темата в уебинара и от официален представител на ресорната институция.


За да се включат в уебинара на 19 април, участниците е нужно да подадат заявка тук. Създадена е и възможност за предварително задаване на въпроси до експертите от заинтересованите участници чрез онлайн формуляр, за да могат презентаторите да проучат и представят в уебинара и конкретни казуси от интерес за участниците.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK