Студентски град, една идея по-чист

Студентски град, една идея по-чист

© Руси ГеоргиевАктивисти на студентското сдружение "ЕГО ПОЛИТИКО" почистиха в събота парка пред УНСС, спортни площадки и някои градинки в студентското градче. Инициативата беше част от кампанията "Идея за чиста София" на Столичната община.


В съобота сутрин времето беше идеално за излет или за... оборка. В продължение на няколкочаса десетина студенти от "ЕГО ПОЛИТИКО" събираха отпадъци с всякакви размери и цветове от парк "Мир и дружба" пред Университета за национално и световно стопанство (УНСС). След това ентусиастите изчистиха пространствата около тенис кортовете, футболното игрище и другите спортни площадки през зала "Бонсист". Студентите коментираха, че съоръженията се използват не само от техни колеги, но и от граждани от близките квартали. Затова е трябвало да се включат възможно по-голям брой хора.


В резултат от пролетното почистване бяха напълнени 15 чувала с всевъзможни боклуци – от излоации и тръби през маратонки и автомобилни тасове до стандартните бутилки от минерална вода. Накрая студентите се обадиха в общината, за да пратят оттам кола за сметоизвозване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK