Поморие категорично отхвърли Бургас - Александруполис

Близо 99% от общо гласувалите 23 431 души на референдум в Поморие се обявиха против изграждането на петролопровода Бургас - Александруполис. В допитването се включиха 60.16%от имащите право на глас в общината, които трябваше да отговорят на въпроса: "Одобрявате ли изграждането на петролопровода Бургас - Александруполис с трасе на тръбопровода и инсталации, разположени на територията на община Поморие?" Резултатите ще бъдат изпратени на областния управител на Бургас, Европейската комисия и проектната компания на съоръжението.


През миналата година в Бургас и Созопол бяха проведени подобни допитвания, но те успяха да прескочат 50% бариера за активност, за да бъдат признати от закона.


Референдумите за проекта "Бургас - Александруполис" досега говорят за това, че всяка важна тема за България може да бъде изкористена и представена по погрешен начин. Според него допитването в Поморие показва, че проектът е изключително важен, но въпреки това с него са направени необосновани политически спекулации на местно ниво.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK