Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на инж. Филип
  *****
  Неутрално

  Като гледам снимките - май всяка година организират такива кланета, само дето не разбирам защо са им толкова много китове.

 2. 2 Профил на rodoskia drebosyk
  *****
  Неутрално

  Примитивно и безсмислено жестоко.
  Пък ако ще да е и обичай на 1000 години. Може би точно заради това де...

 3. 3 Профил на jumanji
  *****
  Неутрално
 4. 4 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Тия пък к'ви комплекси избиват...

 5. 5 Профил на Европеец
  *****
  Гневно

  Браво на Евросъюза - това клане го считат за традиция, а на бай Иван от село му забраняват да вари ракия, и 100 хил.изисквания за животновъдството ни. Да им пратим поздравителна картичка

 6. 6 Профил на посейдон
  *****
  Неутрално

  где е барджит бардо да ги напляска? да ги докарат тез делфини при мечката малина!

 7. 7 Профил на посейдон
  *****
  Неутрално

  где е барджит бардо да ги напляска? да ги докарат тез делфини при мечката малина!

 8. 8 Профил на MX
  *****
  Неутрално

  Коментиращите май не са чували понятието кланница и това колко милиона крави, прасета и т.н. се колят месечно и годишно. Или то е друго - трябва да се яде. Ами тия доколкото разбирам и те за ядене мислят, не си правят трофеи.

 9. 9 Профил на мотокарист
  *****
  Неутрално

  учаквам да кажат че мотокара е бъл.производство и пак да има бъл.следа. те това е димокрацията

 10. 10 Профил на ((((
  *****
  Неутрално
 11. 11 Профил на antlaz
  *****
  Весело

  Какво пък толкова се потресохте?? Примитивно, как е възможно та и комплексари ги изкарахме хората. Идете в едно нищо и никакво градче като например Стралджа на 25ти Декември. Сигурен съм че ще има повече заклани прасета отколкото китове тук . А после нагъваме пържоли на корем! Така че не припадайте от възмущение моля ви.

 12. 12 Профил на Байрям
  *****
  Неутрално

  В България за Коледа се колят над 500 000 прасета, а за Гергьовден около 700 000 агнета.
  За тези хора китовета са техните прасета и агнета.

 13. 13 Профил на Изядоха Уили
  *****
  Неутрално

  То и хора се колят за щчло и нещчло. Ама е малко гадно баш кит да заколиш. Прасетата и кравите се отглеждат точно с цел колене. Рибите, които са по-дребни са тъпиа, ама китовете. Те са си красиви, умни животинки, които не се отглеждат с цел клане.

  Освен това, все пак и животинката чуства, кат я колиш. Поне го направи нормално. Не кат оня олигофрен на снимката там мае ножа из водата. Ебати, работата да ходят да ловят акули тези смотаняци.

 14. 14 Профил на разумен
  *****
  Неутрално

  тук работата е друга.тези животни са диви и рядко разпространени,някой застрашени ... по този начин се променя цялата морска екосистема в района - тази година 30,другата година 30....1000 години средно по 200бр. да кажем.... /става дума за традиционният им улов/ смятаяйте.
  същата работа,но в глобален мащаб и бройки с още нули след цифрата е и с леопарди,лъвове,тигри,рисое,пуми,акули,др китове,бизони,вълци,лисици,мечки,бели мечки,тюлени ...

 15. 15 Профил на селянин
  *****
  Неутрално

  като гледам прасета, им купужам храна. това е лесна работа: като свърши храната обявявам екологична акция и коля общата стока. все пак тоз добитък е на океана, т.е. обща стока.

 16. 16 Профил на Касапа
  *****
  Неутрално

  Зя тях може за нас не може тва ЕС бетер СССР

 17. 17 Профил на kuku
  *****
  Неутрално

  mrasnizi - i posle se chudjat zasto njakoi kato mu pristraka i hodi i garmi s patlaka!!! Ami to e dostatachno dve sabi i da vleze v detska gradina, posle ne mi se misli... Ugas, tova e choveshkata zivilizacija

 18. 18 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  А някой твърдеше, че коленето на прасета било варварско и не хуманно.

  www.economistbg.com/
 19. 19 Профил на qwerty
  *****
  Неутрално

  Да убиваш за удоволствие винаги е престъпление, а те правят точно това заради "обичая" им. Кравите и прасетата се гледат и убиват за храна.

 20. 20 Профил на Кусто
  *****
  Неутрално

  Разбира се, че е точно така (№2) – тъпо, примитивно и безсмислено.
  Ако е разбираемо за обичай на примитивните викинги отпреди стотици години години, то сега е просто потрисащо. Тогава простият викинг едва ли е осъзнавал какво същество е кита, но днес?! Да напомня , че не са риби, а бозайници и, при това страшно интелигентни и чувствителни. Как днес един уж нормално осъзнаващ се човек ще нагази във водата и ще коли като обезумял едни доверчиви, напълно миролюбиви и абсолютно безобидни същества. То си е почти като да заколиш по същия начин човек. Ако хората са венецът на природата (с всички условности на този епитет) на сушата, то делфините и китовете са венецът на природата в океана.
  И така като гледам - вторият по-си-заслужава титлата.

 21. 21 Профил на човекоядец
  *****
  Неутрално

  Ние да не сме по-хуманни? Колко намаля дивеча последните години в нашите гори? От тези китове има 700-750 000 екземпляра. Миграционният им път минава покрай Фарьорите. Откриват ги от самолети ,после пращат кораби да ги натикат в някой тесен залив и там ги насичат. Преди десетилетия са убивани отделни животни ,а сега цели стада. В резултат от замърсяването на Атлантическия океан на тези китове им намалява оплодителната способност. Не можем да твърдим ,че фарьорците са лоши хора ,подобно отношение към животните е характерно за целия свят.

 22. 22 Профил на bozho
  bozho
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кусто много добре го е написал.
  Много учени считат китовете за разумен вид.
  А да изтребваш братя по разум си е...човешка дивотия.
  А се мислим за "цивилизовани"

 23. 23 Профил на Bruno Dante
  *****
  Неутрално

  много гадна гледка,подобна на тези които видях в един документален филм за това как се превозват и после колят крави във иужна швеция.варварско и трудно за разбиране поведение на индивиди жизеести във цивилизвани държави.
  аз не съм вегетарянец но мойята дъщеря както много нейни съученици е за което ги поздрявявам.аз лично съм ял китово месо и мога да ви кажа че е много вкусно,приятеля койтоп ме почерпи е професионален рибар в Норвегия а някой от тях имат разресение да убиват тиулени които им влизат в мрежите за сиомга.за съжаление понякога убиват и китове макар че в Норвегия това е забранено.пържолите от кит приличат на говежди пържоли но са много по вкусни.моят приятел първо ме излъга че това са говежди пържоли и добре си хапнахме с солидно количество аквавит и калвадос,но полсе като разбрах какво съм ял ми стана много неприятно,имах чувството че съм канибал и това чувство не ме напуска и досега.ако купувам консерви риба тон винаги копувам такива на които е обозначено че са ловене с мрежи спецялни ,и не са засегнати делфините..колкот и да е смесно това е така и съм готов да пластам по 2,50€ за кутийка но знам че моите пари не отиват на вятъра или по точно казано само в тоалетната канализация .купувам вина от иужна африка или банани и цитрусови плодове от иужна америка само ако е обозначено че част от парите отиват за подобряване условият на трудетщите се в плантацията хора,купувам по скъпи еко плодове и зеленчуци и се надявам моите пари да отиват където трябва.
  за китовете какво да кажа ..не мога да оправдая японците и датчаните или норвежците които парадират че улова на китове е подконтрол и няма опастност за изчезването им,даже така се подържала добра популация..ебати олигофрените...но какво друго мога да направя освен и аз да стана вегетарянец понеже въпроса наиста е принципен..каква е разликата между китовете ,кравите,агнетата и прасетата..неможе да се оправдаваме само с това че имаме традиция и че само в месото има така нужните амино киселини и протеини.ние сме просто варвари.

 24. 24 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Те хубаво са наследници на викингите, с обичаи на 1000 години, но екосистемата на океаните и моретата със сигурност днес не е такава, каквато е била преди 1000 години. Рибната популация е застрашена - от промишлен риболов, отрови, които се изхвърлят във водите. Изчезнат ли рибите, и хората сме след тях. Просто водата няма да преработва слънчевата светлина и парниковите газове така, както го е правила до момента. Всичко в природата е навързано.

  Ловът за удоволствие, който се контролира със закон, е едно, бракониерството - друго, а това - едва ли може да се опише. Сравнението с домашните животни е неуместно. Напротив, вече се правят рибни ферми, за да се съхрани популацията на тези животинки.

 25. 25 Профил на Zashto ne?
  *****
  Неутрално

  Нека доидат да си спазят обичая в нашето Народно Събрание! Има и охранени тюлени, и говеда, но всички са свине! Да си поиграят с тях трябва ВИКИНГИТЕ!!!

 26. 26 Профил на Землян
  *****
  Неутрално

  Отношение към животните по света
  http://video.google.com/videoplay?docid=-6176563723666627529  Масово избиване на китове и делфини в Европа.
  http://vbox7.com/play:0898366e

 27. 27 Профил на Червения бутон
  *****
  Неутрално

  Цунами ли? Земетресения ли? Да идват вогоните и да ни разчистят от безмисленото ни живуркане всичкото маймун.

 28. 28 Профил на WhatTheFuck
  *****
  Неутрално

  ... И децата им стоят и гледат кървавата локва и как онзи боклук с въжето на петата снимка излиза с усмивка на уста...

  Кога ще започнем традиция да избиваме по същия начин нашите мили политици, олигарси и мафиоти ??? А са казали нещо от Европа, а сме ги забили с "Традиция от седмица насам, sorry !"

 29. 29 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Хората сме на върха на хранителната пирамида и трябва да се изхранваме. Там се яде основно месо от черен делфин ,риба и овце. Стига ривахте ,от праисторически времена убиваме животни ,но вече сме 6.5 млрд. и това става в по-големи мащаби. Не само на китовета ,а на повечето животински видове съдбата е такава. Всяка година убиваме към 300 млн. диви животни ,от тях 100 млн в САЩ. За всяко животинче ли да роня сълзи. И тук до 65-та ловяхме черноморски делфин в големи количества ,но днес почти не остана.

 30. 30 Профил на heat
  *****
  Неутрално

  Шибани изродиииии! Как може да убивате животните! Всички убиици, прерязани през кръста и набити на куки!

 31. 31 Профил на 111
  *****
  Неутрално

  Работа за Гоце!
  Защо зе чудим че има земетресения ? Та как природата /господ/да търпи 7млд изроди?

 32. 32 Профил на zh_shangova
  zh_shangova
  Рейтинг: Неутрално

  Мммм...А дали е вкусно? Огладнях....

 33. 33 Профил на vescool
  *****
  Неутрално

  Няма ли някаква фондациа да ги осади тез изроди. Къде е Европа? ЕС спители господа?

 34. 34 Профил на отврат
  *****
  Неутрално

  и канибалите имат хилядолетна традиция -трябва ли да им се разрешава да ядат хора

 35. 35 Профил на johnatan-livingston
  johnatan-livingston
  Рейтинг: 778 Неутрално

  гадове недни. поне по хуманен начин да го правят.

  Smile and the world smiles with you.Fart and you stand alone.
 36. 36 Профил на Боко
  *****
  Неутрално

  абе лесно ви е да си коментирате тук дето каквото посееш поникне, храна в изобилие. Фарьорските острови са на хиляди километри на север, в ужасен климат, абсолютно НИЩО не расте там, освен мъх и трева - никакви житни, никакви дървета, зеленчуци, нищо. Само овце можеш да завъдиш. Храната им е главно каквото успеят да хванат от морето - всичко друго трябва да си внасят.

  И още нещо, не са в ЕС, така че не знам какво намесвате европейския съюз тука.

 37. 37 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Боко, Фарьорските острови са датска територия. Дания е в ЕС. Но явно са ги оставили да си правят каквото намерят за добре.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 38. 38 Профил на инж. Филип
  *****
  Неутрално

  След като изчетох всички коментари, стигнах до извода че Фарьовските острови никога няма да се класират на европейско.

 39. 39 Профил на викинги?
  *****
  Неутрално
 40. 40 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Хриси ,Фарьорските острови и Гренландия са датски ,но извън ЕС. А защо да им забраняват да ловят китове? На континента се убива дивеч. Дивите прасета са по-интелигентни от морските бозайници ,противно на това ,което смятате? Месото във вашата чиния откъде идва. Влизали ли сте в кланница? Виждали ли сте умираща сърничка застреляна от ловец? Не сте ,но бихте хапнали...

 41. 41 Профил на Една Жена
  *****
  Неутрално

  "гадове недни. поне по хуманен начин да го правят. " Аз не мисля, че има нещо хуманно в убиването (на животни, хора), но както гласи една поговорка "Свят Като Цвят" - хора всякакви!

 42. 42 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Жено ,тоя начин на лов верно е малко нехуманен. Преди да ги заколят ,повечето черни делфини получават инфаркт от преживения стрес. На арабите им се струва гадно ,че ядем пържоли ,на нас ни се струва гадно ,че онея ядат делфини ,индийците недоумяват как ния ядем говеждо ,ние се възмущаваме ,че тайландци ядат хлебарки и змии. По-горе правилно беше отбелязано ,че там нищо не вирее... само каквото си хванеш от морето... Гордите фарьорци си държат на традициите и няма да се откажат... И кучетата са симпатични животни ,а лошите корейци ги дерат живи.

 43. 43 Профил на lyuboZAR
  lyuboZAR
  Рейтинг: 418 Гневно

  разликата между избиването на диви животни и домашни - е, че в първия случай се посяга върху баланса на цяла екосистема... просто няма как да сравнявате тюлени и китове с прасета и говеда...

  here be dragons...
 44. 44 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Поздрави на всички възмутени, ако са вегетарианци. В противен случай, позицията им е много лицемерна. Това, че ние обикновено не виждаме как бива убито едно животно, не значи, че да ядеш каквото и да е месо е по-хуманно.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 45. 45 Профил на Bruno Dante
  *****
  Неутрално

  аз не съм вегетариянец макар че зеленчуци консумирам в доста по големи количества от колбаси примерно или по друг наин казано моето хранене е с предимо растителна а не с предимно месна храна и не трябва да ме обвиняваш затова това че на времето на една риболовно сесия примерно на фиорда около лаксвел един приятел ми предложи порция пържоли от токъ що убит кит...за мен това бяха говежди пръжоли но в последствие ми се ••• майката след като въпросният приятел сподели истината.наистина тези пържоли немога да ги забравя не заради прекрасната природа в северна Норвегия не и поради факта че бяха изключително вкусни а поради факта че ми стана много гадно след като разбрах техният произход.но по твойта логика това че аз консумирам месо те отвращава едва ли не ..ми то и лъвовете и леопардите и вълците всички хищни животни па даже и растения се хранят с месо това не ни прави по лоши от вас вегетарянците нали?въпроса е принципен и аз ги разбирам не само на този отдалечен остров но и тези от Чукотка или Камчатка които също набиват яко китово месо.сложно е ..един колега по горе написа много добре по тоя повод не искам да гоповтарям но примерно рязаните карабини не вкусват свинско и чаршафите кравешко океи.така е .нямаме друг шанс освен да отпием по едно питиеи да си кажем наздраве.

 46. 46 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  аз се цудиа каде бил гнилоца на дания а тои на фариорските острови
  дано им стигне месото на отбора по футбол на фариорските острови за следващите клалификации за европеиско пьрвенство в полша и украина

 47. 47 Профил на ivanchoLA
  *****
  Гневно
 48. 48 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  До Бруно Данте,
  Не съм вегетарианец, но и не се тюхкам "как може?", когато разбера, че някой друг яде месо. От морална гледна точка няма разлика между кит и теле.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 49. 49 Профил на Bruno Dante до Анонимен
  *****
  Неутрално

  еми нали и аз това казвам няма разлика и можеби и за това сме хомо сапиенс а не ресус макакус или някое паякообазно просто човешкият организъм се уждае от молекули които се съдържат само в неговите себе подобни затова и сме обречени на загиване но друг начин просто няма..ако пре ледниковият период нашите прадеди са набивали мъхове и ланска буковина сега нямаше да си комуникираме в този форум..така е прав си но so what ...cheers

 50. 50 Профил на западняк
  *****
  Неутрално

  Преди да учите датчаните колко кита могат да убиват (годишно, без последствие за популациите), вижте се вие откъде идвате (от Кенефа)

 51. 51 Профил на западняк
  *****
  Неутрално

  Хахаха, хората от Дания биват поучавани от хората от Кенефа, дали и колко кита можели да убиват, хахаха!!

 52. 52 Профил на zhanich
  *****
  Гневно

  само знам 4е вси4ки вие сте е едни тапанари и ни6то друго на вас не ви пука 4е това е жива ду6и4ка и на тези които ги обиват кравожадни копелета... това се отнася и за вас """"" българите """""""

 53. 53 Профил на zhanich
  *****
  Гневно
 54. 54 Профил на Хм
  *****
  Неутрално

  Нека не забравяме че природата е поставила човека на върха на хранителната верига и еволюцията го е направила хищник.
  Нима вълците, лъвовете или кой да е друг хищник са виновни за това което са?

 55. 55 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 726 Гневно

  Ще се самоунищожим постепенно. От лакомия..

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 56. 56 Профил на вегетарианец
  *****
  Неутрално

  това за клането, "ужъсссс, неам думи и варварщина", ниво на съзнание дет се казва......! А до месоядците: 1. След като човек е такъв "еволюирал хищник, връх на хранит. верига", и какво там още..., защо устройството на храносмилат. му система не е на хищник, а най-се доближава на плодоядно жив?! 2. Стига с тия, че в месото има нещо дето организма на човек не можел без него. Това дори и науката вече го отрича (изключая "образовани представители" на месопроизводителни предприятия). Образовайте се малко бе хора, прочетете нещо по-читаво, не само учебници отпреди 30 г......!

 57. 57 Профил на :)
  *****
  Неутрално

  ами погледнато реално за мкдонлатдц също умират животни а за луканка също аз съм убивал и прасе и агне и пиле тикога не ми е било приятно но месото си е хубаво нещо но виж това не е пиле или прасе па и хич не ми се вярвя това да го правят за храна че то само единия кит е 5-6 тона мамка му съвсем спокоино могат да оцелеят и без това тва верно си е варварство аиде да го убиеш за храна съгласен съм ама да претрепеш животно толкова огромно и толкова разумно само зада мухаш 2 седмици в годината китово месо да ти ебем и ЕС!!

 58. 58 Профил на до вегетарианец
  *****
  Неутрално

  много сме далеч от плодоядните храносмилатената ни система е като на всеядно животно мечки прасета и т.н нашите роднини маимуните сушо ловуват поне 1 седмично и то други маимуни дори катеричките ядат малки пиленца и насекоми месото наистина ама наистина има казват се 'незаменими амино киселини' и е много добур источник на протеини дори сум гледал клип в които елени ядат някакви патки ли бяха гларуси ли и аз се втрещих .Верно е и съм много съгласен че и това което правим повечето без месо на масата е много кофти аз ям месо 2 пъти седмично ама тва с китовете е отврат верно то тва е месото на един малък град за една година че и повече тва си е варварство

 59. 59 Профил на RedZax
  *****
  Неутрално

  Незаменимите аминокиселини се наричат незаменими, защото организмът не може да си ги произведе сам, а не защото си ги набавяме с месо. Може и по-друг начин! Аз вече 9 години съм
  вегетарианец - като гледъм жив и здрав съм
  А най-болните хора сигурно са монасите в Шао Лин, на които още от деца им е забранено да хапват мръвка

 60. 60 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До Западняк

  Кенефът на Европа не е географско място. То е място в съзнанието и душите, начин на мислене и възприятие, система от ценности. Като гледам диваците от снимките, май те са си точно от кенефа.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 61. 61 Профил на до до
  *****
  Неутрално

  "батко", не ми говори за тези "незаменими" аминокиселини, не с тия клишета и прочие моля. Да минем по тая схема: нека някой месояд, колкото години е ял месце, поне половината от тях (или поне 2-3) да изкара без месце и после вече, от опит да говори, а не от прочетено моля....А има и друго, на човек не може да се гледа само, от биологична гледна точка, като на животно, не ми говорете че сега действа закона на джунглата по отношение на храната поне.....

 62. 62 Профил на вегетарианец
  *****
  Неутрално

  това предното "до до " е от мен, а за китовете: това е част от лицемерието на ЕС. Къде им е хуманизма, или права на животните, всичко отстъпва на архаични традиции, прилагани без оглед на съвременните реалности , добро беше 1 предно изказване, преди години състоянието на животните в глобален план е било съвсем различно....

 63. 63 Профил на johnatan-livingston
  johnatan-livingston
  Рейтинг: 778 Неутрално

  по-горе някой беше пуснал един линк... гледах го и се потресох до дъното на душата си.

  http://isawearthlings.com - документален филм с ужасяващи кадри. показва колко ниско може да стигне човешкото достойнсвто и унижение... макар, че според мен то не познава дъно... и не става дума за или против яденето на месо, става дума за отношене и уважение. като вид с повече интелект и развитие, човека е длъжен да показва и двете

  Smile and the world smiles with you.Fart and you stand alone.
 64. 64 Профил на bug_me_not
  bug_me_not
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Стига сте писали за лицемерието на ЕС, направете си първо една справка къде са тия острови. Те не са част от ЕС, а са автономни със зависимост от Норвегия.

 65. 66 Профил на EL TURCO
  *****
  Разстроено

  Тези не са хора. Горките китове!

 66. 67 Профил на trakiec
  trakiec
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#1] от "инж. Филип":

  Прасе уа, прасе , мъ плуа
  То у нашту селу прасеттъ цял ляту у барта ся криът, ама там уда няма сам кал. То аку имъши уда, ут барта по Марицтъ, у Бялто мори щяа да плуат, мъ нямъ.
  Па у тия ора там уда имъ и яги прасеттъ там у удата ги колат - ем да нсъ калът.

  Fiat voluntas Dei.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.