Покана за представяне на предложения за проекти за мобилност във висшето образование

Покана за представяне на предложения за проекти за мобилност във висшето образование

© ЕЕА GrantsФонд за стипендии на Европейското икономическо пространство предоставя финансиране за дейности в областта по мярка  "Проекти за мобилност във висшето образование пролетен/летен семестър на 2014/2015 академична година".


Общ бюджет: 124 860 евро.


Размер на безвъзмездната помощ: Стипендия/грант до 5300 евро.
Проектите в приоритетни области трябва да имат директно въздействие върху подобряването на социално-икономическото включване на граждани от групи в неравностойно положение, включително от ромски произход, чрез средствата на образованието, обучението и научните изследвания.


Мярка "Проекти за мобилност във висшето образование" е създадена за студенти, вкл. специализанти и докторанти, академичен, изследователски и административен персонал от висши училища и научни организации от България и страните донори, желаещи да участват в индивидуален академичен/научен обмен (мобилност).


Кой може да кандидатства:


Студенти, докторанти и специализанти − български граждани или граждани на други държави - членки на ЕС, които се обучават в акредитирани български висши училища или официално признати научни организации и кандидатстват за индивидуална стипендия за мобилност с цел обучение в официално призната/акредитирано висше училище или научна организация от страните от ЕИП ЕАСТ.


Студенти, докторанти и специализанти − граждани на Норвегия, Исландия или Лихтенщайн, които се обучават в акредитирани висши училища или официално признати научни организации в страните от ЕИП ЕАСТ и кандидатстват за индивидуална стипендия за мобилност с цел обучение в официално призната/акредитирано висше училище или научна организация от България.


Преди участието в конкурса всички кандидати задължително трябва да се запознаят с документите и указанията за участие в дейностите на Финансовия механизъм на ЕИП, публикувани на www.eeagrants.org, включително Регламента за изпълнение на Финансовия механизъм на ЕИП.


Краен срок за кандидатстване: 30.12.2014 г.


Линк за допълнителна информация

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK