Незаконния дърводобив и промените в Закона за горите дебатират политици и граждани

Незаконния дърводобив и промените в Закона за горите дебатират политици и граждани

© Юлия ЛазароваЩе спрат ли промените в Закона за горите незаконния дърводобив? На този въпрос ще търсят отговор заедно граждани, институции и политици на поредния дебат на платформата "Зелени закони" тази вечер.


Поводът са промените в Закона за горите, които предстоят да бъдат гласуван на второ четене през юни 2015 г. Заявените намерения на вносителите от Земеделското министерство са, че с нововъведенията ще се преустановят сериозните незаконни сечи и дърводобив в цялата страна.


Тази вечер (23 юни 2015 г., вторник) в двата часа между 16 до 18 ч. в Културен център "Г-8" участниците от различните партии, отговорните институции и граждански организации ще представят своите тези, очаквания и критики към поправките в закона. Целта на организаторите е да се стигне до ефективните мерки за спиране на незаконните сечи.
В дебата вече са заявили участие доц. Георги Костов - заместник-министър в Министерството по земеделие и храни; Румен Желев - народен представител от ПГ ГЕРБ; проф. Иван Станков - народен представител от ПГ АБВ и зам.-председател на Комисията по земеделие и храни в 43 НС; доц. Христо Михайлов - експерт и член на ИС на ПП АБВ; Димитър Делчев - народен представител от ПГ Реформаторски блок; представител от Изпълнителната агенция по горите и Петко Цветков, съпредседател на ПП "Зелените".


Тезите на организаторите от "Зелени закони" ще бъдат представени от експерта Тома Белев. Акценти в разговора ще са :
– кои са основните форми на бракониерство и най-често срещаните незаконни практики в горите;


– какви решения се предлагат от партиите, министерството, неправителствените организации и Изпълнителната агенция по горите;


– как могат гражданите да са активна страна в борбата с незаконните сечи.


Събитието ще се проведе в Културен център G8 на ул. "Гладстон" 8 и ще се излъчва на живо от радио Бинар.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK