"Зелена класна стая" отваря врати за ученици и младежи от Дунавския регион

"Зелена класна стая" отваря врати за ученици и младежи от Дунавския регион

© БДЗПОт началото на този месец в няколко защитени зони по река Дунав ученици, студенти и еколози работят по няколко природозащитни акции и обучения. Всички те влизат заедно в проекта "Зелена класна стая".


Основната идея на организаторите от Българското дружество за защита на птиците е пряко да ангажира младите в природозащитни дейности и инициативи. След подобни акции в сърцето на природата културата и знанието да я ценим и опазваме идва по естествен път.


Всички те ще обикалят и опознават в летните месеци природен парк "Персина", рибарници Хаджи Димитрово и защитена местност "Блато Кайкуша", за да се включат в практически обучения сред природата, както и в няколко директни природозащитни акции – почистване на каналите на блато Кайкуша, подобряване на платформите за световно застрашените къдроглави пеликани в "Персина", местообитанието на критично застрашеното растение и Балкански субендемит Български сърпец, както и условията за гнездене на защитени видове птици в рибарници Хаджи Димитрово, изработване и поставяне на изкуствени къщички за червеноноги ветрушки. И не само това...


През август ще има природозащитна бригада на територията на парк "Персина", където участниците ще бъдат въвлечени в редица интересни дейности, опазващи природата и богатото биоразнообразие на района.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK