За превишения на реките предупреждават от екоминистерството

За превишения на реките предупреждават от екоминистерството

© Анелия НиколоваЗа повишения на речните нива и валежи в Западна и Централна България през целия уикенд и понеделник предупреждават от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.


В събота, валежи ще има главно в Западна и Централна България. Очакваните количества ще са от 5 до15 л/кв.м. като в отделни райони са възможни и по-големи количества.


В неделя и понеделник валежите ще са повече в Западна и Централна България, между 10 и 20 л/кв.м на денонощие, локално дори повече.
През изминалото денонощие (от 8 часа на 24.09 до 8 часа на 25.09) нивата на наблюдаваните реки в по-голямата част от страната са се повишили незначително.


В по-голямата част от страната те са около праговете за средни и ниски води. Нивата на реките в долното течение на р. Провадийска (Черноморски басейн) и в средното течение на р. Марица (Източнобеломорски басейн) са около праговете за високи води.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK