Бразилия ще намали вредните си емисии с 37 % до 2025 г.

Бразилия ще намали вредните си емисии с 37 % до 2025 г.

© Ueslei Marcelino, ReutersБразилия ще намали до 2025 г. с 37 % отделяните в атмосферата от предприятията вредни вещества в сравнение с равнището им от 2005 г. Това заяви бразилският президент Дилма Русеф, цитирана от световните агенции, по време на Срещата на върха за устойчиво развитие преди заседанието на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.


Русеф подчерта, че по този начин Бразилия ще даде своя принос в програмата за борба с глобалните климатични промени на Организацията на обединените нации.


Страната си е поставила за цел да намали вредните емисии с 43% до 2030 г., добави бразилската президентка.
Бразилия възнамерява да постигне тази цел чрез увеличаване на възобновяемите източници на енергия, включително слънчевата, вятърната и биомасата, както и като продължи борбата с обезлесяването в района на Амазонка, уточнява АП.


По данни на Института за световни ресурси вредните емисии в Бразилия са намалели с около 36% между 2005 г. и 2011 г. главно благодарение на усилията за ограничаване на обезлесяването.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK