Видео: Послание от Айфеловата кула

Видео: Послание от Айфеловата кула

© Francois Mori, Associated PressСтотици активисти се събраха непосредствено пред Айфеловата кула - при "Стената на мира", в Париж в неделя, за да отправят заедно послание към света. С телата си те пресъздадоха формата на символа на френската столица и изписаха "Бъдеще на 100% възобновяема енергия".


"Народите по света изискват край на климатичните промени" и "Решенията вече са тук и ни чакат" са посланията във видеото от мащабната акция, разпространено от международната природозащитна организация "Грийнпийс" във фейсбук.


И тази седмица в Париж продължават преговорите на международната конференция за климата. Големите надежди са срещата да приключи с подписването на договор, който да е обвързващ за всички участващи държави. Всяка страна трябва да поеме ангажименти за намаляване на изхвърляните във въздуха вредни емисии и за увеличаване дела на използваната възобновяема енергия.


 

A message from the Eiffel TowerHundreds of people just gathered at Paris’s 'Peace Wall' in front of the Eiffel Tower to send a message to the world. Art by John Quigley / Spectral Q
Posted by Greenpeace International on Sunday, 6 December 2015


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK