Деца ще съдят Тръмп заради климатичните промени

Деца ще съдят Тръмп заради климатичните промени

© Fred Prouser, ReutersНовоизбраният президент Доналд Тръмп вероятно ще е обект на разследване по федерално съдебно дело още следващата година. Предмет на делото са промените в климата, а ищците – 21 деца, които настояват да им се гарантира, че имат право на годна за живеене среда.


От становище на федералния съдия от вчера, цитирано от американската телевизия CNN, става ясно, че федералното правителство няма да отхвърли дело на " децата на климата". Това означава, че то влиза във федералния съд в щата Орегон, вероятно през следващата година.


Децата и техните адвокати от Our Children's Trust първоначално са завели делото си срещу администрацията на президента Барак Обама. Но главният юрисконсулт Джулия Олсон обяснява пред CNN, че Тръмп автоматично ще се превърне в ответник, когато поеме поста на държавен глава на 20 януари 2017 г.
Децата-ищци са на възраст от 9 до 20 години и твърдят, че федералното правителство прави твърде малко, за да овладее опасното глобално затопляне, както и че реално допринася за климатичните промени чрез лизинг на федерално имущество за добив на изкопаеми горива.


Основната им идея е, че политиците не са успели да се справят с кризата с климата и затова съдът трябва да ги принуди да се задействат.


Адвокатът на "климатичните деца" припомня за заявките на Тръмп да прекрати редица от политиките на Обама свързани с битката срещу климатичните промени и да игнорира ангажиментите на Съединените щати по споразумението за климата от Париж. " Подобни стъпки ще бъдат катастрофални за страната ни. Тези действия ще поставят младите хора на Америка, както и бъдещите поколения, пред необратим и сериозен риск от най-опустошителните последици от глобалното затопляне," пише Олсон.


Деца ще съдят Тръмп заради климатичните промени

© Erik De Castro, Reuters


По думите й в момента от американските съдилища, които се позовават на конституцията, зависи "дали ще защитим нашето потомство." Инициативната група, завела делото, ще се опита да разреши казуса още преди Тръмп да встъпи в длъжност.


Децата на климата, които Олсон представлява, ще защитават конституционните си права на свобода и собственост, които са нарушени заради промените в климата, които заплашват да потопят крайбрежните градове, да задълбочат сушата и да доведат до масова смъртност.


Един от най-интересните им аргументи е, че когато става дума за глобалното затопляне децата по-губещи в сравнение с възрастните, защото се очаква да живеят по-дълго. В същото време децата не могат да гласуват и нямат глас при взимане на решения свързани с политиката за климата.


Делото се очаква да бъде още по-значимо с подсъдим новоизбраният президент Тръмп, който определи промените в климата като "измама". Той се закани да отмени редица въведени екологични регулации, да се откаже от споразумението за климата в Париж и да върне САЩ към ерата на изкопаемите горива, независимо от доказаните рискове за здравето на хората и вредата за природата.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на rahovec
  rahovec
  Рейтинг: 217 Неутрално

  По-скоро деца, чийто родители искат да изцоцат някой долар чрез тях. Тоя свят не спира да ме изумява

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5518 Неутрално

  Да дойдат в София, в Бургас и Стара Загора ! Пари ще направят само да не съди нашата Темида.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на hchinaski
  hchinaski
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хахахаххахахахах. Хахахахаххахахахахах. Хахахахаххахахахах.

  Новите леви не се свенят да използват деца за целите си. Това ми напомня на промитите 14-годишни скандинавски девойки, които членуват в организации за подкрепа на Палестина.

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8348 Неутрално

  Ще му стъжнят живота още преди да е встъпил в длъжност.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5518 Неутрално

  Гарантирано от БХ и приятели !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Еййй, Дневник, аман от вашите манипулативни, нямащи нищо общо с информацията заглавия.

 7. 7 Профил на hchinaski
  hchinaski
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Абе трябват ми пари, да взема и аз да осъдя Тръмп, че ме е обидил, само трябва да измисля как. Някое НПО да помогне?

 8. 8 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Оп-паа!! Ха Калинке да повторим, да фане по-добър дикиш!


  Те взеха приятели, кафе, добро настроение, и излязоха на Таймс-Скуеър. Да пожънат това, което се сее…

  Както ни учи историческият материализъм, глобалните процеси притежават твърде голяма инерция, за да могат да бъдат спрени едномоментно.

  Даже ако едно от многочислените покушения срещу Хитлер би било удачно, даже ако го бе сменил на поста лидер на Третият Райх някой друг (желаещи е имало много), общата идеология на нацизма от това не би се изменила, а милионите нацисти никъде не биха се дянали.

  Точно така и от това, че Хилари Клинтън загуби изборите и, след продължителни размисли и съмнения, призна Тръмпа за президент и го поздрави с победата, тези сили, които стоят зад нея, никъде не са изчезнали, а техните планове, стратегии и цели като цяло не са се изменили.

  Затова протестите против избрания Тръмп ще продължават и старателно подхранват. Впрочем, както и предсказахме.

  И вече момченца и момиченца с маргинален вид в намордници крачат по американските улици.

  И вече автобуси возят «протестиращите» до месторабота.

  И вече набират «майданарбайтери» в соцмрежите за участие в протести за 1500 долара на седмица.

  На практика изборите за президент на САЩ не решиха фундаменталните противоречия между спекулантите и производителите, между работническата класа, свръхбогатият «1%» и обслуживащите го «креакли», между транснационалистите/глобалистите и националните елити etc.

  Изборите нищо не решиха, те само оголиха съществуващите противоречия в цялата им грозота. И това, че Клинтън загуби изборите, още нищо не значи – ако е нужно, то стоящите зад нея сили и групировки ще вървят към бъдеща конфронтация вече без нея.

  За да се представя Тръмп глупак, тиран, насилник и сексист, (въобще, «злочинна влада») – бабушка Клинтън вече не е нужна. Достатъчно е самата идея за «боротба-та» против обозначеното «зло». А лице на протестите технолозите могат да направят когото е угодно – дори Мадона, дори Беладона.

  И даже ако на този етап протестите паднат на нула (бъдат подавени или просто лишени от финансиране), то при пръв удобен случай ще последват нови вълнения и изблици на насилие.

  Защото американските елити твърде дълго си придаваха вид, че в Съединените Щати всичко е наред, а всички проблеми се надприказваха или премълчаваха. И не получавайки нужното лечение, всички тези болячки (започвайки с деиндустриализацията и завършвайки с полицейският произвол) се натрупваха и раздуваха, превръщайки се от малки камъчета в плътна лавина, която днес вече безспорно доведе до фактически разкол на страната и я постави на ръба на гражданска война.

  Така че заемайте места в първите редове и слагайте коланите, всичко едва започва.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 9. 9 Профил на мой
  мой
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Сега вече използват и деца.

  Гнусно.

  KEEP CALM AND KOTOTAKOA
 10. 10 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 269 Неутрално

  дедо дьорд сорос има прекалено много пари за харчене за глупости... кога ли ще ритне камбаната това зло...

  reddit.com/r/The_Donald/
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5518 Неутрално

  До коментар [#4] от "Роси":

  той ли е виновен ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5518 Неутрално

  До коментар [#10] от "zzatke":

  Няма вечен живот. Освен това ФБР го е взело на мушка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1699 Неутрално
 14. 14 Профил на primerno
  primerno
  Рейтинг: 415 Неутрално
 15. 15 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#12] от "КМЕТ В СЯНКА":

  опасявам се, че този може и да живее вечно - нещо като кашчей бессмертный. предполагам, че пие кръвта на младенци (eкологично чисти мулти-култи мургавелчета), за дa се поддържа вечно млад...

  reddit.com/r/The_Donald/
 16. 16 Профил на pgm26565089
  pgm26565089
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Деца ще съдят Тръмп заради климатичните промени............
  Мойте деца дали да не осъдят Иван Костов и другите приватизацаджии за това,4е нямат закуска в гимназията и парното не работи?

 17. 17 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1380 Любопитно

  Една е от най-големите измами през последните десетилетия е, че климатичните промени ДОКАЗАНО са причинени от човешката дейност и ДОКАЗАНО ще се избегнат/силно ограничат, ако се похарчат едни трилиони.
  Това са ХИПОТЕЗИ, които още далеч не се признават единодушно от учените, но пък милиардите (все още не трилиони, колко жалко си вървят.
  Ами ако съдът отсъди срещу тях кво прайм?

  Знанието е сила, информацията - власт
 18. 18 Профил на markblog
  markblog
  Рейтинг: 231 Весело

  Ахахахахах аре стига с тия смешни статии

 19. 19 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#1] от "rahovec":

  Никъде не пише, че децата, камо ли родителите им са бенефициенти на каквато и да е сума, ако въобще съда им я присъди.

  По-лесно е обаче да пишем набързо, че да хванем плюсчетата, нали?
  http://www.ourchildrenstrust.org/federal-proceedings

 20. 20 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1450 Любопитно

  "...Децата и техните адвокати от Our Children's Trust първоначално са завели делото си срещу администрацията на президента Барак Обама..."

  Дневник, след като намирате за необходимо сега да ни информирате за тази глупост , съвсем логично възниква въпроса, защо не ни информирахте и при завеждането на делото? Защо този въпрос така внезапно събуди любопитството ви?

 21. 21 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#17] от "pag":

  Бих ти цъкал минуси до припадък, ти въобще не си у ред, бе мъжки.
  Я дай да видя източниците на твоята образованост и начетеност

 22. 22 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1380 Весело

  [quote#20:"zle_platen_trol"]защо не ни информирахте и при завеждането на делото? [/quote]

  Е хайде сега, нали не смятате сериозно, че целта на статията е да информира когото и да било за каквото и да било?

  Знанието е сила, информацията - власт
 23. 23 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1380 Весело

  [quote#21:"Over"]Бих ти цъкал минуси до припадък, ти въобще не си у ред, бе мъжки.
  Я дай да видя източниците на твоята образованост и начетеност[/quote]

  Цъкай ве, женски, обаче имаш право на един минус на пост.
  Като гледам сам си си цъкнал плюс, да не останеш капо, хахаха........

  Знанието е сила, информацията - власт
 24. 24 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  До коментар [#22] от "pag":

  Е как ? Дневник са, толкова обективни, особено когато отразяват изборите в САЩ.

 25. 25 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1815 Весело

  До коментар [#7] от "hchinaski":

  ти само кажи че искаш да го съдиш от "америка за България" БХК ще ти кажат за какво

  гошо
 26. 26 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Te тея непораснали деца не са ли по улиците на САЩ сега така или иначе?

  Безработни, нереализирани паупери, наплашени от клинично лъжливи и корумпирани медии, тип CNN, Deutsche Welle и The Guardian.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 27. 27 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 798 Неутрално

  [quote#19:"Over"]По-лесно е обаче да пишем набързо, че да хванем плюсчетата, нали?
  [/quote]

  Глупави, леви иницативи, използващи невиността на децата.

  А ти трябва да си голям шаран ако си мислиш, че някой не се възползва от това.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 28. 28 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 798 Неутрално

  [quote#21:"Over"]До коментар [#17] от "pag":

  Бих ти цъкал минуси до припадък, ти въобще не си у ред, бе мъжки.
  Я дай да видя източниците на твоята образованост и начетеност [/quote]

  Абсолютно прав е! Прави разлика между замърсяване И климатични промени.

  А ти си направи още 10 акаунта и цъкай минуси колкото си щеш.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 29. 29 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#27] от "puhpuhan4o":

  Всеки може да заведе дело срещу всеки, ако счита че има права (конституционни) които не се спазват.
  Теб кво ти дреме, пречи ли ти? Лично ли си засегнат, или обиден от едно дело, което сигурно няма да стигне доникъде.

 30. 30 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Аууу, за адвоПатки да одят бърже Килъри и Цури, и двете юристки, и двете се нуждаят от ново поприще, че останахА безработни.

 31. 31 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#23] от "pag":

  Нещо, информация, източници ще дадеш ли? Дай да ги видим.

 32. 32 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Затоплистите го удариха на Людмиложивковщина.

 33. 33 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  [quote#3:"hchinaski"]Новите леви не се свенят да използват деца за целите си.[/quote]

  А новите десни не се и замислят за бъдещето на своите и чуждите деца, което отдавна са поставили под огромен риск.

 34. 34 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 636 Любопитно

  деца на възраст от девет до двадесет години??!!
  В горната граница на възрастовия диапазон не са ли малко отхръкнали да им викат деца??

 35. 35 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#28] от "puhpuhan4o":

  Прав? как реши, какво четете двамата, бе мъжки? Дайде да ви видим линковете, или нмате такива. Мислиш ли, че ми дреме за минуси и плюсове, аз да не съм тук да трупам рейтинги. Ако сте обединени дай да видим къде е написано, че човешката дейност не е свързана с климатичните промени, на заседанието на компартията в Китай ли го четохте, къде?

 36. 36 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 798 Неутрално

  [quote#29:"Over"]Теб кво ти дреме, пречи ли ти? Лично ли си засегнат, или обиден от едно дело, което сигурно няма да стигне доникъде. [/quote]

  Лично ми дреме как "морални стожери" са всъщност лъжци и се крият зад невиността на децата. Гнусни сте, левите.

  И да, глобалните политики ме интересуват. Защо си пуснал 3 мнения досега, ако ти не си заинтересован? Аз съм, затова и пиша.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 37. 37 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Егати абсурдната дивотия. Деца съдят защото евентуално след 50 години нещо може да се случи и евентуално да бъдат засегнати, докъде го докара света.

 38. 38 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1153 Весело

  [quote#13:"chicago514"]Пресолихте манджата.[/quote]
  Утре ще четем статия как Тръмп яде деца на закуска... Дори когато не е много гладен Дежа вю. Борбата за грантовете е безмилостно жестока приятел

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 39. 39 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  Ъъъъ доколкото разбирам делото не е срещу Тръмп, както гръмко прокламира заглавието, а срещу американското правителство.

  Остава "загадка" какво прави името Тръмп. Впрочем, това май никаква загадка не е.

  Освен това ме интересува, могат ли малолетни да завеждат иск срещу някого? Не са ли родителите (или законните представители на децата) тези, които са завели иска?

  Аман от журналя дето се чудят как да създават от нищо някакво истерично нещо.

 40. 40 Профил на hchinaski
  hchinaski
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#20] от "zle_platen_trol":

  Абе хитри са от "Дневник", като видиш такова смешно заглавие, как да не кликнеш на статията и да не им направиш трафик. ))

 41. 41 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 537 Весело

  До коментар [#36] от "puhpuhan4o":

  Какви леви, бе пич? Дайте да ви видя източника, коментарите ги имате, а друго? Данни някакви? Дайте, нека да се посмея.

 42. 42 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  Нека го съдят...Доналд цял живот с това се занимава да се съди с един или друг и то доста успешно според статистиката на спечелените дела.

 43. 43 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 636 Любопитно

  Мен пък друго ми е много интересно-бе разни прогресивни и либерални милионери и и милиардери,дето най-много реват,как промените щели да потопят крайбрежията,а в същото време дават луди пари за имоти на самия бряг?

 44. 44 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 506 Неутрално

  дреме му на доналд кой ще го съди...той си се окопа в белия дом и са ще прави квото си иска

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 45. 45 Профил на bai_john_petrov
  bai_john_petrov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тия деца ако бяха родени в Китай, много ми е любопитно как щяха да протестират срещу безумно високите нива на замърсяване, буквалните епидемии от раково болни в близост до индустриалните райони, избиването на милиони живи организми с изхвърлянето на химикали в околната среда и т.н. Не е дошъл краят на света, нито на САЩ. А на децата да спрат да им промиват мозъците.

 46. 46 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  Честито да им е на американците! "Спасителят" им ще ги връща в миналото. Затова сигурно е толкова харесван и в Русия и в България от политици с комунистически уклон.
  А във филма "Преди потопа", Обама каза, че хора като Тръмп и да искат не могат да стоят отстрани на проблемите с промяната на климата.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 47. 47 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  прекрасна новина, значи Тръмп може да променя климата, не знаех че е чак толкоз напреднал

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 48. 48 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  [quote#35:"Over"]Ако сте обединени дай да видим къде е написано, че човешката дейност не е свързана с климатичните промени[/quote]
  чакай малко това е все едно да те накарам да доказваш че не си убил баба си, къде пише че не си я убил а, абе това левичарите наистина сте повредени, човешката дейност може и да е свързана с климатичните промени а може и да не е , сигурен съм че човешката дейност е довела до изчезването на динозаврите а

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 49. 49 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#43] от "eurogi":

  И аз това се чудя. Уж глобално затопляне, водещо до повишаване нивото на океаните, а пък голяма от затоплистите имат вили на морският бряг.Що така? Нали идва потопа?

 50. 50 Профил на tumbaka
  tumbaka
  Рейтинг: 220 Неутрално

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Да, защото заяви, че ще суспендира участието на САЩ в Парижкото споразумение.
  Плюс това ясно е заявявал, че глобалното затопляне е заговор на науката срещу перчема МУ.

 51. 51 Профил на _imir
  _imir
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Бе тоа Тръмп туитнАл нещо... "professional protesters"... Па язе още си се чудим каде зачезнАха некои знакови ора/никуви од форумо...

 52. 52 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  Не съм фен на Тръмп,не испаднах и в паника след избора му,но това е прекалено.А и коректния ответник биха били БРИКС и някои други държави от Третия свят,ВМФ на Русия трябва да се конституира отделно заради "Адмирал Кузнецов"

 53. 53 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  [quote#50:"tumbaka"]Плюс това ясно е заявявал, че глобалното затопляне е заговор на науката срещу перчема МУ.[/quote]
  Вече не се говори за глобалното затопляне,а за климатични промени.И влиянието на човека върху тях е спорно и учените не са единодушни

 54. 54 Профил на chugunitz
  chugunitz
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Либералите стигнаха до най-низкото стъпало на калните номера и перверзните занятия - използването на деца срещу опонента.
  Не е за чудене, че главният либерал - Хилъри - толкова беше шушу мушу със ИДИЛ, терористите също използват деца - за живи щитове и за деца войници.

 55. 55 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Всъщност "децата" съдят администрацията на Обама. Тръпм ще наследи това федерално съдебно дело!

  Хубаво! А ние в ЕС дали ще успеем да осъдим някое правителство за това, че внася терористи и застрашава националната сигурност и бъдещето на децата на Европа?

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 56. 56 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Дневник, с тези жълтурести заглавия подгонихте Шок, Блиц, Торнадо, Галерия, България днес, Брадва и др. подобни хартиени и онлайн парцали...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 57. 57 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1380 Весело

  [quote#35:"Over"]Дайде да ви видим линковете, или нмате такива. [/quote]

  Я се успокой малко, че ще получиш, кво беше там по Петър-Щурм-Мурм и пр. - "сърдечен удар"......
  Нямам абсолютно никакво намерение да доказвам по форумите каквото и да било на превъзбудени истерясали затоплисти, на които им липсват първите 7 години.
  Който иска да се ИНФОРМИРА - да чете сериозни научни издания, там хипотезите за климатичните промени далеч не са еднозначни и нито една не се смята за "доказана".
  Колкото до "линковете" - в нета има всякакви работи, но това изобщо не значи, че са верни........

  Знанието е сила, информацията - власт
 58. 58 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 217 Весело

  Не бойте се деца!
  Христо Смирненски

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 59. 59 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Не знам, дали това е правилният ход на еко-кукутата. Защото в съда ще трябва да докажат, по англосаксонската концепция beyond reasonable doubt, че всякакви промени в климата са резултат от човешка дейност.

  Засега, това в най-добрият случай е една (не)научна хипотеза.

 60. 60 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Чудя се защо публикуват подобни неща?
  В нета и в Света се случват постоянно някакви щури неща.
  Адвокати, подбрали дечица, важна тема - колко му е да се прочуят.
  Други вестници пущат мацки с цици и със или без гащи.
  Всеки влак си има пътници.
  А защо пък да не ги публикуват?
  Потрудили се хората, зарибили си там групичка от колкото там бройки, оценили си "редакционната политика" на толкова и толкова кинти, що пък да не кешират.
  Абсолютно тяхно право.
  тенкю вери мъч!
  Аз имам по-важни неща да правя в живота си и повече в това кофти място няма да влизам.
  Тия "климатични дечица" за мен са нещо като детска порнография.
  Навсякъде, я има в нета, но не си падам такива неща.
  Успех на форума!
  Чао...

 61. 61 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3057 Неутрално

  Какво очаквате да прочетете тук за Тръмп? Как да напишат, че Тръмп им разказа играта?Сега ще ви постна едно видео на феминистка в акция срещу Тръмп. И еколожка, разбира се.
  https://vid.me/VsWT

 62. 62 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  До коментар [#21] от "Over":

  Без предизвикателствата да е адресирано лично към мен и без да имам желание да се карам с някого, бих посочил някои факти.
  Земята многократно е минавала през топли и ледникови периоди. Жегата по време на динозаврите не е от безотговорно използване на дизелови автомобили.
  Ледниковите периоди не са резултат от древна ядрена катастрофа.
  Учените коментират, че това е възможно да се дължи на преминаването на Слънцето през по-плътни газови зони през различни периоди на галактическата година. Говори се и за сблъсък по-големички космически тела.
  Няма как обаче да усвоим едни пари при такива обяснения.

  Да бяха прибрали пластмасите поне или да бяха засадили дървета.

  Еретик
 63. 63 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2239 Любопитно

  [quote#29:"Over"]Всеки може да заведе дело срещу всеки, ако счита че има права (конституционни) които не се спазват.[/quote]
  От коя детска градина Ви изпущиха или някой тъп адвокат пише вместо Вас!?
  Явно, Вие за правен интерес както и ония печалбари-адвокат от Орегон не сте чували. Май и за клевета не сте чували? Още по-малко в нито една конституция не пише, че имате право на хилядолетно бъдеще.
  И въпросът не е какво счета всеки (идиот), а какво точно пише в конституцията и какви са доказателствата (конкретни щети), които са нарушили правото. Защото не всяко ръкомахане е опит някой да Ви климатично измени или е опит за убийство.
  Баси колко много последователи на Баце! Той плати ли ония 35 хил. лв. съдебни разноски за необоснованите си голи мераци? 200 хил. лв. за една обида и то когато с личното си участие е определил минималната издръжка на живота, който може да бъде засегнат от обида, на 1980 лв.!

 64. 64 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2239 Весело

  [quote#21:"Over"]Я дай да видя източниците на твоята образованост и начетеност [/quote]
  Най-простото, което може да Ви убеди, че СО2 се разтваря във водата, е да си купите лакмус от аптеката, дестилирана вода от някъде (сега продават дейонизирана вода за акумулатори) и да измерите рН на водата по обяд (най-висока температура) и през нощта (най-ниска температура и по-добра разтворимост на СО2 - по-червеничко на лакмуса).
  Друг експеримент е да си балбукате Кока-Кола - с тургане на електролит (захар, сол), с нагряване или с замръзване за да разберете условията, при които световния океан изпуска и поглъща СО2 в атмосферата. Количеството на СО2 в атмосферата е пряко пропорционално на водната площ на Земята и солите в океан (утаяват се като карбонатити. Ако не беше така, нямаше да има варовикови скали)

 65. 65 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 537 Весело

  До коментар [#63] от "wanderer":

  http://www.lindau-nobel.org/wp-content/uploads/2015/07/Mainau-Declaration-2015-EN.pdf

  До коментар [#62] от "Костадин Иванов":

  Противоположно на Вашите мнение, писмо от 26 носители на Нобелова награда. Но те бъркат, прави сте вие... изпращам го за да се посмеете.


 66. 66 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 708 Неутрално

  [quote#17:"pag"]Това са ХИПОТЕЗИ, които още далеч не се признават единодушно от учените[/quote]

  Не само, че все още далеч не се признават единодушно от учените, но, никога по принцип, няма да могат да бъдат окончателно признати, както пишат 11 световни академии на науките в обща декларация. Винаги разбирането ни за климата ще е подчинено на uncertainties.

  А това, да ползваш деца, за да си пробутваш измами в научната политика, граничи с насилие върху деца.

 67. 67 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Даже и децата намесиха, за да махат законно избран президент, това е престъпление. Много ще им е трудно да преглътнат горчивия хап, наречен Доналд Тръмп. Но цялата бяла работническа класа гласува за него и това няма как да го отрекат.

 68. 68 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#16:"iyu24493030"]Мойте деца дали да не осъдят Иван Костов и другите приватизацаджии[/quote]
  Както в статията е описано делото би преминало към мулигруповия дедо Цар а сега към комунистическата Мутра Боко.
  Побързай че скоро може да премине към следващата ДС/БКП номинация.
  Асистента им, отдавна им свърши работата и вече си изми ръцете.
  До коментар [#16] от "iyu24493030":

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK