Царево избира строител за водния цикъл на Ахтопол

Община Царево обяви конкурс за пълен инженеринг на съоръжението

Обектът трябва да е завършен най-късно до две години

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА, СГ/ИИ

Обектът трябва да е завършен най-късно до две годиниОбщина Царево ще избира проектант и строител за водния цикъл (водопровод, канализация и пречиствателна станция) на Ахтопол, показва справка в регистъра за обществените поръчки. Възлагането на дейностите ще бъде направено след провеждане на открит конкурс, в който компаниите могат да се включат най-късно до 30 април. Предимство ще се дава на дружествата, предложили най-добра цена.


Процедурата е разделена на три самостоятелно обособени позиции - изработване на работен проект, строеж и доставка на машини и съоръжения, необходими за управлението на новите обекти. Гаранциите за участие в трите лота на поръчката са 4500 лв. за проектиране, 65 хил. лв. за строителство и 30 хил. лв. за доставка и монтаж на новото оборудване.


Проектът се финансира от оперативна програма "Околна среда", по която общината има одобрение. Разплащането с изпълнителя ще се извършва въз основа на подробна ведомост, проверени и приети анализни цени, двустранно подписан протокол за действително извършени работи и фактури. Плащанията ще се извършват след одобрение от възложителя в български левове чрез платежно нареждане. При липса на финансиране договорът ще се счита за прекратен, без която и да било от страните да претендира за заплащане на обезщетения според изискванията, заложени в обявата.
В изпълнението на проекта на водния цикъл са включени строежът и оборудването на пречиствателна станция за отпадните води на града, както и изграждането на тръбопровод до нея. Участниците в поръчката трябва да представят задължително удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя. Задължително условие е да имат разрешение за извършване на изискваните от поръчката строителни дейности.


Кандидатите за първата обособена позиция на конкурса трябва да са изпълнявали подобни поръчки през последните три години на обща стойност не по-малко от 1 млн. лв. Общият оборот на фирмата през същия период не може да е под 5 млн. лв. Освен това дружеството трябва да има сключена застраховка за професионална отговорност за минимум 300 хил. лв. За останалите позиции изискванията за общия оборот на компаниите са 30 млн. лв. и 40 млн. лв. съответно за изминалите три години.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK