Ново регионално депо заработи в Плевен

Ново регионално депо заработи в Плевен

© МОСВНово регионално депо е открито днес в Плевен. То ще обслужва 186 000 души от шест общини – Плевен, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Гулянци, Искър и Пордим. Стойността на проекта е 28,07 млн.лв., съобщават на фейсбук страницата си Министерство на околната среда и водите.


В тази връзка ще бъдат закрити шест регионални депа.


"Благодаря на досегашния екип на общината за успешния финал в срок на този важен и тежък проект. Искам да ви уверя, че както и досега, както МОСВ, така и правителството, ще продължим да инвестираме в Северозападния регион. Чакат ни нови задачи, сред които мащабния проект за ВиК цикъла," заяви министър Ивелина Вссилева по време на откриването на депото.


По Оперативна програма "Околна среда" в област Плевен има 19 проекта на обща стойност 220 млн. лв. Вече са изградени пречиствателни станции в Червен бряг и Кнежа, положени са 63 км ВиК мрежа, доставени са 40 тролейбуса.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK