Безплатен пункт събира опасни отпадъци в "Нови Искър" и "Кремиковци"

Безплатен пункт събира опасни отпадъци в "Нови Искър" и "Кремиковци"

© Георги КожухаровМобилен събирателен пункт за опасни отпадъци ще бъде разположен в районите "Нови Искър" и "Кремиковци" и ще работи днес (петък) от 8.30 ч. до 15.30 ч., съобщават от Столичната община.


Безплатно ще се приемат живак и живаксъдържащи уреди – живачни термометри, прекъсвачи и други о ттози сорт; лакове и бояджийски материали; домакински препарати и химикали; мастила и замърсени опаковки; фармацевтични продукти – лекарства с изтекъл срок на годност.


От 8.30 до 11.30 ч. днес пунктът ще бъде разположен в гр. Нови Искър, ул. "Искърско дефиле" 123, пред районна администрация "Нови Искър".
От 12.30 до 15.30 ч. днес пунктът ще бъде в кв. "Челопечене", ул. "Ангел Маджаров" на площада срещу кметството, пред паметника.


0700 11 750 е универсалният телефонен номер за запитвания и заявки.


Системата за събиране на опасни отпадъци от домакинствата е съвместна акция на Столичната община и "БалБок Инженеринг" АД от началото на 2012 година.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK