"За Витоша": "Витоша ски" продължава да изнудва държавата

"За Витоша": "Витоша ски" продължава да изнудва държавата

© Георги КожухаровСлед като "Витоша ски" заплаши, че ски сезон 2012/2013 г. може и да няма, граждани настояха кметът на столицата и общинският съвет бързо да реагират и предупредиха, че отново ще излязат да протестират, ако това не се случи.


Гражданското сдружение "За Витоша" разпространи позицията си, с която настоява за още по-бързи, категорични и недвусмислени отговори от властите в столицата. "Ако общината продължава да мълчи, "Витоша ски" все така ще заблуждава и изнудва държавата и гражданите. При това положение ще бъдем принудени отново да защитаваме правата си чрез уличен натиск", предупреждават от сдружението след пресконференцията на собственика на лифтовете в понеделник.


"За Витоша" се организира във фейсбук заради спорните поправки, готвени в Закона за горите, и последвалите протести. Сдружението сега напомни отново за осем въпроса по проблемите с "Витоша ски", които преди седмица зададе на столичния кмет и общината в официално писмо.
От ръководството на фирмата - собственик на лифтовете, заявиха преди ден, че няма да наемат и да поддържат пистите, ако държавата не ги категоризира и не ги обяви на търг.


Категоризацията на пистите е задача на собствениците на съоръженията към пистите, а не на държавата, напомнят от "За Витоша". Собственикът трябва да подаде документи до Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и да плати такса за категоризацията. В България нито една писта не е категоризирана, защото това не е задължително изискване.


"Витоша ски" отново скриха информация с висок обществен интерес за гражданите на София, посочват от гражданската група, като напомнят, че фирмата пак не даде отговор на въпросите кои са собствениците на дружеството и не пое гаранции за осигуряване на следващия ски сезон на Витоша. "За пореден път не беше представен техническият проект на фирмата за ски зона на Витоша. Не беше даден отчет за печалбата на дружеството от съоръженията и за икономическата му състоятелност в полза на обществото", посочват още от "За Витоша" и задават отново писмено въпросите си към "Витоша ски":


1. Кой е собственик на "Витоша ски" и защо се крие от обществото?


2. Кога са поискали категоризация на пистите от МИЕТ и ако досега не са направили това, защо не са го направили?


3. Защо твърдят, че текстът за учредяване правото на строеж не ги касае и не им пречи, а оспорват 20-годишния срок за право на строеж?


4. Кога най-после ще покажат пред медиите и гражданите техническия проект, който предлагат за ПП "Витоша", и защо крият цената му?


5. Каква е печалбата на "Витоша ски" от всяка една продадена карта?


6. В какъв размер е платеният от тях данък печалба и платените местни данъци и такси за четирите години, в които са собственици на съоръженията на Витоша (от 2008 г. до днес)?


7. Как ще гарантират постоянна и безопасна работа на съоръженията (включително подмяната им с нови), на които са собственик, и нормалното провеждане на следващия ски сезон на Витоша като цяло?


8. Как ще компенсират столичани за пропуснатите ползи от несъстоялия се ски сезон?

Ключови думи към статията:

Коментари (197)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Май не витоша ски изнудва държавата а държавата допусна грешка като се подведе по екоактивистите !!!

 2. 2 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Доста подвеждаща статия,но от нея ясно се вижда целта ''уличен натиск'' същия натиск който възпрепятства развитието на витоша

 3. 3 Профил на Костянуга
  Костянуга
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ехо
  Къде е държавата това е явна форма на изнудване и поставяне на заложници в лицето на обикновения човек. Б.Б. да се спомни "концисионерите на чистотата" в София ???

 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2467 Любопитно

  И още един въпрос :има ли право общината да иска спазване на договора и евентуално развалянето му.

 5. 5 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1074 Любопитно

  До коментар [#1] от "srebroliubec":

  Цеко, ти ли си бе?

  "Сребролюбец" много ти отива!

  Ако не си Цеко, то явно теб не те вълнува кой е собственик на "Витоша ски". Ако пък знаеш кой е, кажи ни.

  TAKE THE RED PILL!
 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2467 Гневно

  До коментар [#2] от "srebroliubec":

  Какво значи развитие на Витоша? Да я застроиш и усе-еш като черноморието?

 7. 7 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 612 Гневно

  Общината спешно да наеме екип от световно признати одитори за управление на подобни паркове и ски зони като Витоша. Първата задача - изгонете нищоправещата фирма Витоша ски от Витоша. Те не са там за да изнудват, затварят и обясняват как нищо няма да правят. Да се махат и да се обяви нов конкурс, по възможност да дойде чужд оператор, каквито оператори има стотици по алпийските страни! А БФСки да отговори първо за това колко скиори има, каква подготовка е осигурила, къде и за колко!

 8. 8 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Гневно

  До кога, така наречената държава, ще търпи Цеко и сие. В същност те се подиграват с всички нас. Отнемете им лиценза, каквото и да струва това, и да приключим веднъж завинаги с тази мутренска фирма.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 9. 9 Профил на dragalevski
  dragalevski
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Една голяма гьостерица им трябва на "Витоша ски"! Както и на тези некадърни престъпници, които са подписали приватизационния договор без гарантиране на изпълнението му от страна на тази фирма.

 10. 10 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#6] от "hodounski":

  Развитие значи проект заемащ по-малко от 1% от парка и даващ възможност на хиляди да са сред природата и да спортуват,а не с незаконен протест да искаш законови поправки !!!

 11. 11 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Което е типично за екоталибаните...

 12. 12 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Докато не му разрешът на Цеко да строи безразборно комплексчета на Алеко и по пистите - няма да миряса. Без безразборни строежи инвестицията не се връзва - ама никак!

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 13. 13 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 648 Любопитно

  [quote#2:"srebroliubec"]същия натиск който възпрепятства развитието на витоша [/quote]

  Имаш предвид развитието на "Витоша ски"?

 14. 14 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Кой да им отнеме лиценза?Тиквата,която се поцелува с варненския магарешки и чупи кръст на тимаджиите?

 15. 15 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1772 Весело

  "Категоризацията на пистите е задача на собствениците на съоръженията към пистите, а не на държавата, напомнят от "За Витоша"."

  Брех, много умни тия еко-зелки. Интерено! как ще е задача на собствениците на съоръжения към пистите, след като писти няма!?))))

 16. 16 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Защо не се скрият тези от "За Витоша"??? Точно те са виновни, за да няма ски сезон тази година. Много странно ми намирисва тази работа. Вчера от Витоша ски обявиха, че общината трябва да се погрижи за пистите и, че те пускат собствените си лифтове. Обаче нападението е най-добрата защита както се казва. Псевдоеколозите усетиха, че са се оляли и, че са провалили сезона и сега атакуват. Само ч, че скиорите добре разбраха кой е виновен!

 17. 17 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Време е управляващите да приемат законодателни промени (може и в ЗЗД), с които да се приеме императивна норма за разваляне на договора без право на обжалване в случай, че страна по договора не изпълнява повече от 25% от задълженията си по договора (финансово изражение, строително-ремонтни работи, технически съоръжения, технически параметри и др.)

 18. 18 Профил на army
  army
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#12] от "mastikata":

  Кое е безразборно бе пич? Човека иска да оправи Витоша, а в момента се бори с мръсотията на Тома Белев, който с години го е трупал!!

 19. 19 Профил на Mit Ko Nan
  Mit Ko Nan
  Рейтинг: 392 Неутрално

  АКО ВИТОША СКИ НЕ СА СОБСТВЕНИЦИ НА ЗЕМЯТА ПОД СКИ ПИСТИТЕ - ТО РЕЗОННИЯТ ВЪПРОС Е КОИ Е.
  АКО Е ДЪРЖАВАТА - ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА.
  АКО Е ОБЩИНАТА - ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА.
  НО ЩОМ СА ИМ ОТДАВАНИ ПОД НАЕМ ПИСТИТЕ ДО МИНАЛАТА ГОДИНА СЛЕДВА ЧЕ ВИТОША СКИ НЕ Е СОБСТВЕНИК НА ПИСТИТЕ.

  Аз Съм
 20. 20 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 980 Гневно

  долу ръцете от Витоша.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Срещу кого ще протестирате, откаченяци? Срещу себе си ли? затова, че вие сте виновни за създалото се положение. Кой ли седи зад вас и ви финансира ми е чудно? Създадохте напрежение и сега пак излизате на псевдо еко протести. Какво искате точно не ми е ясно, след като направихте така, че пистите да станат ливадки и да няма кой да се грижи за тях. Май трябва да вземат пари от вас, че да ни компенсират, че няма ски сезон. Нали се тупахте в гърдите, че вие ще се грижите за пистите и лифтовете. Смешници!

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 23. 23 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 980 Неутрално

  До коментар [#18] от "army":

  каква мръсотия???
  мръсотията е от богатите в южните квартали на София

 24. 24 Профил на cahdar
  cahdar
  Рейтинг: 381 Гневно

  До кога ще продължава това изнудване, подбуждано от клика наричаща се "Еколози", начело с Тома Белев и сие?! Мисля, че е време някои органи в държавата, да се сезират! Безумието на неинформираните и, онези които търсят лични облаги под прикритието на Еко-манифести е време да спре! Има обявени подробни проекти, в които не става въпрос, ама за никакви комплексчета на Витоша и това бе казано нееднократно! С това си поведение псевдо еколозите унищожават не само вече създаденото, но и възможността Витоша да е наистина място за отдих и спорт.

 25. 25 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#3] от "gerdjik":

  Къде е държавата и общината, когато сме подложени на грозен еко рекет?????

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 26. 26 Профил на army
  army
  Рейтинг: 535 Неутрално

  И това малумно изказване от статията:

  "След като "Витоша ски" заплаши, че ски сезон 2012/2013 г. може и да няма". Не са заплашили, а го казват според новите закони, които се приеха от зелените. Не изпочавайте нещата!!

 27. 27 Профил на stefanos
  stefanos
  Рейтинг: 221 Неутрално

  не разбирам до кога вие господа еколози ще излизате с подобни твърдения, ще сипете злоба и обиди под всяка статия в Дневник, поправихте закона, какво още искате...на последния въпрос си отговорето вие, отговорът всички други го знаят, останалите ви въпроси са си жива провокация, ясно е ,че някой пак ви е подшушнал какво да питате и евентуално да викате на Орлов.

 28. 28 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 980 Любопитно

  До коментар [#10] от "srebroliubec":

  и къде е тоя прослут проект да го видим всички?

 29. 29 Профил на army
  army
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#23] от "Eisbär":

  Която се трупа с годините!! Не може ли да прочетеш да видиш статии и снимки... и какви южни квартали???

 30. 30 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 488 Неутрално

  долен ,гнусен цинизъм е управляващите в лицето на миро айриша и бб, вежди рашидов и др.да разясняват ,колко са загрижени за децата на София, колко им е болно ,че дечицата няма къде да спортуват и единствено превръщането на Витоша в Лас Вегас и Дисни ленд едновременно ще направи възможен ски-спорта.Вероятно безплатен и задължителен.Смех!а в същото време из деските площадки и жалките свободни спортни съоръжения се развъждат безпризорни кучета и е разрешено свободното паркиране.

  Витоша и природата въобще нямат нужда от развитие ,а от съхранение.обратното на застрояване и комерсиализаране.

 31. 31 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 808 Неутрално

  ""Витоша ски" все така ще заблуждава и изнудва държавата и гражданите. При това положение ще бъдем принудени отново да защитаваме правата си чрез уличен натиск"

  а уличният натиск не е ли изнудване на шайка нагли зелени, това че 200-300 човека не са съгласни не означава че цялата държава трябва да се съобразява с тях

  twitter.com/voxybg
 32. 32 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1048 Гневно

  До коментар [#1] от "srebroliubec":

  А ти кого се опитваш да подведеш ?
  Айде отговори на осемте въпроса в статията.

  Дори и Витоша ски са написали на сайта си, че проблема е в липсата на устройствен план за Витоша. Но чудничко защо виждат решението на проблема, не чрез приемането на устройствения план, а чрез създаването на дупки в закона за горите, през които да заобиколят неговата липса.

  Това са Витоша ски - алчни некадърници.

  ДОЛУ ВИТОША СКИ от ВИТОША !!!

 33. 33 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#19:"dnp_m"]АКО Е ДЪРЖАВАТА - ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА[/quote]
  Чети не само "Винету"! Незнанието на закона не оневинява!
  Искане за категоризиране на пистите се подава от собственика на съоръжението, което ги обслужва, а не от собственика на имота съгласно чл.7 от Наредбата за категоризиране на ски пистите

  "Чл. 7. (1) Лицето, което ще предоставя туристически услуги на територията на ски писта и което е собственик на прилежащото към туристическия обект съоръжение или са му предоставени права за ползване върху прилежащото съоръжение, или упълномощено от него лице подава заявление до министъра на икономиката, енергетиката и туризма за категоризиране или за промяна на категорията на ски писта. Заявлението се подава по образец съгласно приложение № 2."

 34. 34 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  [quote#8:"grand funk railroad"]Отнемете им лиценза, каквото и да струва това, и да приключим веднъж завинаги с тази мутренска фирма. [/quote]
  Едва ли 6те стане... Тази мутренска фирма си има протекции и "свои хора" на всички нива!
  Иначе това безобразие не би било търпяно.
  Наглостта на кликата около Цеко е безмерна, те разбират само от груба административна репресия, ама няма кой да я наложи!
  Сега се опитват със "селски" номерца, изнудване, оф6орки и други трикове, всеки може да види за какви "инвеститори" става дума и как искат да прилапат Вито6а (като Пирин!)

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 35. 35 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1772 Весело

  Витоша Ски не са собственици, а концесионери. След края на концесията някой ще се намъкне на готово, без да е платил и стотинка за категоризация. Зеле-ните, смешни сте.

 36. 36 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1615 Любопитно

  [quote#16:"moti"]Само ч, че скиорите добре разбраха кой е виновен! [/quote]
  Веселба... Скиорите наистина са напълно наясно с подвизите на Цековата клика. И желанието и да опоска и бетонира всичко каквото може, да препере мутренските пари...
  За това хората (скиори) вече масово ходят да си правят кефа в Австрия, Италия... Цени сравними, качество - много по-добро.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 37. 37 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 980 Неутрално

  До коментар [#29] от "army":

  бях на Витоша в неделя.
  Пеша.
  Мрасотията започва и свършва с края на крайните квартали на София.

 38. 38 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#35] от "Роси Кирилова":

  между смешните зелени е и Маги Малеева!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#18] от "army":

  Ами погледни "безразборно" - дефиниция в речника. Означава че "Витоша ски" има намерение да строи хотели и комплекси с апартаменти за продажба по планината и по този начин да удари джакпота. Лифтовете и пистите са твърде маргинална и ниско доходна дейност сами по себе си ако не е съчетана с мащабни инвестиции и продажби на недвижимости - справка Банско. И това последното ще прецака Витоша безвъзвратно! НЕ ИСКАМ НОВО БАНСКО НАД СОФИЯ. Искам си планината във вида в който е - ни повече ни по-малко.

  Имам къде да карам ски - Витоша не е на Цеко и не смятам че е подходящия човек който да "оправи" планината. Примери за "оправени" курорти много в последните 10 години. НЕ Благодаря!

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 41. 41 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#40] от "mastikata":
  В Банско в момента всеки втори хотел е обявен за продан! Явно Цеко е закъсал а парите и се опитва отчаяно да намери някакво "кранче" за финансова помощ чрез ходатайство от герберите..Ама нещо не му се "отваря" парашутът последно време..очаква го фалит и затвор, ако продължи да се инати..гаранция.

 42. 42 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  [quote#26:"army"] Не са заплашили, а го казват според новите закони, които се приеха от зелените. Не изпочавайте нещата!!
  [/quote]
  Момент, не знаех Зелените да са представени в Парламента, да имат мнозинство и да могат да гласуват и приемат закони.
  Кой изопачава, а?

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 43. 43 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#31] от "voxy":

  хи-хи!шайка зелени!Малиии, направо са за разстрел тия опасни за държавата зелени!И какви ползи имат само ,ако прецакат любимия ви патрон и го лишат от възможност за печалби!
  Нямам идея с кво ви плащат ,ама явно ви подбират по интелект!
  Всички са лоши и не разбират човеколюбието на Цеко и бодрата подкрепа от страна на силно загриженото правителство.Добри са само бизнесмените със съмнително минало!

 44. 44 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#16] от "moti":

  Е ако ти си разбрал добре, кой е виновен, явно не си скиор

  Цеко просто е обърнал държавата на бащиния. Преди няколко месеца просто и открито заяви, че НС трябва да му гласува закон какъвто на него му е удобен. И го постигна. Добре, че на хората им светна и го спряха. Сега пак се прави на тарикат и се опитва да изнудва....

  По добре още един сезон без ски на Витоша, отколкото следващите 30 години Витоша да е узурпирана от Цеко. Когато нещата загрубеят достатъчно, може и на някой да му просветне, че дая далавера с продажбата на съораженията е изцяло в ущърб на обществото и да се тръгне към разваляне на сделката.

  На Витоша трябва да се забрани достъпа на частни автомобили и да се пуснат само рейсчета на градски транспорт и въжения лифт на Симеоново. Това предполага един модерен курорт. Ама за целта лифта не трябваше да се продава на Цеко, а общината трябваше да си го стопанисва. Щеше да изкара достатъчно пари от него, ако забрани достъпа на частни автомобили.

 45. 45 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 754 Весело

  Нали Фъндъкова се беше скарала на собствениците на лифта, какво стана сега? Герб, нещо зависи ли в тази държава от вас въобще?

 46. 46 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#26:"army"]Не са заплашили, а го казват според новите закони, които се приеха от зелените.[/quote]

  Няма никаква причина да се иска промяна на предназначението на земята за СЪЩЕСТВУВАЩИ писти. Промяната е задължителна за строителството на НОВИ писти! Закон за горите, чл. 73. (1) Промяна на предназначението на поземлени имоти в горски територии се допуска за:
  ..7. изграждане на ски писти."
  Боже, тези хора нямат пари да си наемат добри юристи, тръгнали да "инвестират"!

 47. 47 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#36] от "B52":

  ще бетонира тиквата ти хахаха, Цеко иска да прави пари от туризъм, а как се правят пари ако прецакаш пейзажа с бетон? аре мисли малко че и той няма интерес от това бетониране което постоянно изтъквате. Човека иска да си оправи пистите, само че като си концесионер как да си хвърляш парите без да си сигурен че утре пак ще си ти, естествен тази зелена соц младеж мрази капиталистите, нищо че благодарение на тях държавата върви

  twitter.com/voxybg
 48. 48 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 514 Гневно

  Според някои хора развитието на Витоша явно се състои в изсичане на горите за правене на писти, където им скимне, бетониране и затрояване на негодните за писти площи, поставяне на бариери и плащане на всеки километър и др. такива мерки.
  След което се сблъскваме с феномена Банско - хотел върху хотел, тълпи от народ, а извън зимния сезон - пустош. И като завали един по-силен дъжд хотелите и градът са залети от кални реки.
  Умници, идете в Алпите - немски, френски, швейцарски, австрийски - и вижте как и къде хората са направили писти, влекове, лифтове и как ги поддържат. Достъпът до пистите е свободен, за лифтовете се плаща, но пък какви лифтове. Планината е на държавата, а концесионерите строят САМО СЛЕД ОДОБРЕНИЕ на специална комисия. Поддръжката е за тяхна сметка. У нас картите за ски влекове са по-скъпи отколкото в много европейски държави!
  И да не забравяме, че в тези държави писти се правят по голите скатове над 2000-2200 метра.

 49. 49 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#28] от "Eisbär":

  ти да не си сляп?

 50. 50 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#35] от "Роси Кирилова":

  Айде да се информираме малко. Специално в случая, Витоша ски СА СОБСТВЕНИЦИ. Това е част от далаверата в случая, успяха да купят съораженията, а не както е в Банско на концесия.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#48] от "joe_dan
  До коментар [#48] от "joe_danby":

  Ало популиста,не бъркай ски зоната на баснко с града !!! Юлен ли е отговорнатА Институция за безразборното строене на хотели? Или общината ама вие едно си знаете едно си дрънкате. И наистина отиди в чужбина та се образовай.

 53. 53 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#51] от "B52":

  това не са екопротести а платени протести на незачитани от обществото неудачници !!! Криещи се зад справедлива кауза която омаскаряват !!!

 54. 54 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1615 Весело

  [quote#47:"voxy"]ще бетонира тиквата ти хахаха, Цеко иска да прави пари от туризъм, а как се правят пари ако прецакаш пейзажа с бетон? аре мисли малко че и той няма интерес от това бетониране което постоянно изтъквате[/quote]
  Седни си, 2! Аз (вероятно за разлика от теб) съм ходил по планините и с раница на гръб и имам отлични спомени от Пирин и еБанско преди да се развихри мутренската вакханалия. Та явно има хора които не желаят това да се случи за ПОРЕДЕН път. Кофти нали... Мутренска мъка за хора които хабер си нямат от устойчив туризъм, ами се опитват да преперат едни кинти зад паравана на един "сезон" от 2-3 месеца.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 55. 55 Профил на ddm2010
  ddm2010
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#30] от "ana_ni":

  Ауу сакън! А ти, уважаема, ко си го забоцкала тоз гнусен уред, продукт на долната комерсиализацията и прогреса- компютъра, че и на вс отгоре в Интернет!!! Я марш да предеш на бостана, като не караш ски и да не се обаждаш толкоз плитко анти

 56. 56 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  [quote#53:"srebroliubec"]това не са екопротести а платени протести на незачитани от обществото неудачници !!! [/quote]
  Добре де, кой дава парите?
  [quote#53:"srebroliubec"]Криещи се зад справедлива кауза която омаскаряват !!! [/quote]
  Прави впечатлението присъствието Ви тук по Форума единствено при теми свързани с Цеко. Каква е ставката?
  И не разбрах какво "омаскаряват" протестите, моля за обяснение?

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 57. 57 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 980 Неутрално

  До коментар [#49] от "srebroliubec":

  Сляп?
  Не. Доказано.
  За какво?
  За бетон ли? Не благодаря.

 58. 58 Профил на ddm2010
  ddm2010
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#52] от "srebroliubec":

  тъмбс ъп

 59. 59 Профил на Пак съм аз
  Пак съм аз
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Тия вече ми омръзнаха. Витоша ски да си представи проекта за Витоша, Фандъкова да свика референдум, да го одобряваме или отхвърлим и да се приключва.

  lara_croft, но ме бамнаха.
 60. 60 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#55] от "ddm2010":

  карам ски от преди да проходя и точно на Витоша.
  ски -сезона е от декември до края на април в най-добрия случай, като точно на Витоша времето се бъгва за минути и може с дни да не работят лифтове и влекове заради силен вятър, гъста мъгла или снеговалеж, буря,рязко понижаване на температурите.През цялата година Витоша се посещава от туристи - всякакви.Те са много повече от скиорите и сноубордистите.
  Не е нормално разумен индивид да желае Витоша да се превърне в луна-парк.
  Сегашните ски -писти са си екстра - и Лалето и Стената , е верно - не са за кръчмарски туристи - от колата в кръчмата!
  Твоя патрон иска да изкарва пари от Витоша, а без превръщането и в търговски център това няма как да стане.

 61. 61 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 648 Неутрално

  След като тези "инвеститори" бетонираха Черноморието ни с мръсни пари сега искат да посегнат и на планините ни. Защо не се вземе моделът от другите страни където наистина е развит туризмът? Толкова е простичко - регионите в които има условия за туризъм получават известна автономност, всички данъци и такси остават на място и се инвестират на място, строг регламент за строителството, тоест хотели не по-високи от 3-4 етажа. Истински и реални помощи от държавата за местните хора и общини, които да развиват семейни хотели, а постъпленията от писти

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на Пак съм аз
  Пак съм аз
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ама страшни въпроси задават тия лекета:

  1. Кой е собственик на "Витоша ски" и защо се крие от обществото?

  4. Кога най-после ще покажат пред медиите и гражданите техническия проект, който предлагат за ПП "Витоша", и защо крият цената му?

  5. Каква е печалбата на "Витоша ски" от всяка една продадена карта?

  6. В какъв размер е платеният от тях данък печалба и платените местни данъци и такси за четирите години, в които са собственици на съоръженията на Витоша (от 2008 г. до днес)?
  ------------------------------------

  Едно време и мутрите така - влизат в кафенето и почват да разпитват - точно същите въпроси задаваха

  lara_croft, но ме бамнаха.
 64. 64 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Че "Витоша ски" изнудват нас и държавата е ясно. Аз питам, къде е държавата или общината в случая? Защо договорите с "Витоша ски" позволяват изнудване? Защо дуржават или общината не си търсят правата?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 65. 65 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1772 Любопитно

  [quote#59:"Не мразѝ България щото не гласува за Костов"] Фандъкова да свика референдум, да го одобряваме или отхвърлим и да се приключва. [/quote]
  Няма да се учудя ако тя прибегне и до този евтин пи ар, с парите за който могат да се откупят обратно лифтовете.

 66. 66 Профил на cockmeat
  cockmeat
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Лошо няма, тъкмо планината може да почне да се въстановява от негативните следи от човешката дейност.

  Политиците и памперсите трябва да се сменят често поради една и съща причина!
 67. 67 Профил на Пак съм аз
  Пак съм аз
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#64] от "led_zep.23":

  При Витоша Ски, кой ги знае какви игри играят, но поне имат формално оправдание - Ние имаме желание, но закона такъв какъвто е ни пречи.

  А какво да кажем за басейна “Мария Луиза” харизан на ВИС2 и препродаен на Вълка. Колко сезона вече не работи? Сигурно станаха над 10 години.

  --------------------------------------------------
  Грешки на прехода - още 20 години и нещата ще се опавят

  lara_croft, но ме бамнаха.
 68. 68 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 488 Неутрално

  http://www.skiingwithchildren.co.uk/bansko.jpg

  Красотата Банско, над Банско... Това ли намирате за естетично?! Така ли искате да изглежда Витоша след 1-2 години, или по-малко?

 69. 69 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Това си е Рекет срещу Държавата и следва да бъде приет като Тероризъм, както и последствията срещу рекетьорите, да бъдат от същото естество - обвинение в Терор към гражданите на същата Държава.

 70. 70 Профил на Пак съм аз
  Пак съм аз
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#65] от "Роси Кирилова":

  Па ако смяташ че с 1-2 милиона могат да се откупят лифтовете, да си ги купя аз.

  lara_croft, но ме бамнаха.
 71. 71 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Любопитно

  9.Кой подписа договора за концесия..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 72. 72 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#31:"voxy"]а уличният натиск не е ли изнудване на шайка нагли зелени, това че 200-300 човека не са съгласни не означава че цялата държава трябва да се съобразява с тях[/quote]

  Не, не е изнудване, а граждански протест. Не, на са „шайка нагли зелени“, а са хора с различни интереси и виждания, но недоволни от това, което става. Не, несъгласните не са 200-300 човека, а много повече. И да, когато държавата (или тези, които действат от името на държавата) сгази лука и хората не искат повече да търпят, държавата ще не ще, ще се съобразява с тях. Май от това ви боли, а? Даже в случая май не става дума само и единствено за „Витоша ски“, а за това, че в България става (и ще става) все по-трудно да се въртят далавери и манипулира обществото.

 73. 73 Профил на Пак съм аз
  Пак съм аз
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ето ти красота:
  http://www.viatravelbg.com/images/pictures/resort135.jpg

  Местоположение: Тиролски Алпи в близост до Швейцарската граница, на около 100 км от Инсбрук
  Надморска височина на курорта: 1400 м.
  Най-висок лифт на 2870 м.
  Писти: 200 км.
  Общо писти: 53 бр. (11 за напреднали, 33 със средна трудност, 9 за начинаещи)
  Лифтове: 42 бр. + 2 кабинкови
  Атракции: закрит басейн, сауна, солариум, покрити тенис кортове, ледена пързалка, боулинг, барове, дискотеки.
  Днес Ишгл се смята за един от водещите центрове за зимен спорт в Европа. Курортът е разположен в долината Пацнаун, в югозападната част на федерална провинция Тирол. Сред безспорните му предимства са отлично подготвените алпийски ски-трасета и прекрасно развитата инфраструктура. Освен това Ишгл граничи със Силврета, голям австрийски ски-район, включващ 320 км обработени писти и 78 влека, както и швейцарския курорт Самнаун.

  -----------------------------------

  А дали е случайно, че всички природозащитни организации в България се спонсорират от австрийски швейцарски фондации. Как мислите?

  lara_croft, но ме бамнаха.
 74. 74 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Гледах пресконференцията на "Витоша ски" по Канал 3.
  Безпристрастно мога да кажа,че Витоша ски са прави. 1.Витоша ски е собственик само и единствено на съоръженията /лифтовете/ и нищо друго. 2. Пистите са публична държавна собственост. Които на всичко отгоре се водят пасища.Никой не може да задължи Витоша ски да ги наема,обработва и прочие.Те казаха,че ще си пускат лифтовете и толкоз.3. Общината няма нищо общо с тази работа.4. Ако искате писти, държавата трябва да ги обособи като такива, да промени предназначението и да обяви търг.Който иска да участвува.
  С една дума екоидиотите го начукаха на софиянци. Приятно каране по Банско, Боровец, Пампорово и Алпите.
  И още нещо екоидиотите да вървят на Орлов мост да протестират против референдума на Гея за Белене.

 75. 75 Профил на army
  army
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#37] от "Eisbär":

  А Витоша от къде започва според теб?

 76. 76
  ****

  Този коментар е изтрит, защото съдържа информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции, предвиждащ глоби за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея.

 77. 77 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  [quote#39:"B52"]И се пробвай със свободните си съчинения след като даде6 смислен отговор на >50% от 8-те въпроса, които са написани, черно на бяло. [/quote]
  По повод съчиненията, на този смислен въпрос няма да се намери адвокат, който да успее да го защити в съда.

  8. Как ще компенсират столичани за пропуснатите ползи от несъстоялия се ски сезон?

 78. 78 Профил на Пак съм аз
  Пак съм аз
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#72:"a.sensible"]Даже в случая май не става дума само и единствено за „Витоша ски“, а за това, че в България става (и ще става) все по-трудно да се въртят далавери и манипулира обществото. [/quote]

  Много се лъжеш. Нищо не се е променило. Продължават да ни водят за носа.

  Тоя път т.н. еколози успяха, защото случайно интересите им съвпаднаха с тези на част от олигарсите, които при това правителство са изпаднали в немилост(разбира се за сметка на други). И тези олигарси си пуснаха платените медийни манипулатори в общественото пространство. Така т.н. еколози получиха неочаквана подкрепа и успяха.

  lara_croft, но ме бамнаха.
 79. 79 Профил на army
  army
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#42] от "B52":

  Не е задължително зелените да са в парламента, за да изопачават информацията!

 80. 80 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  [quote#50:"niakoi_si"]Айде да се информираме малко. Специално в случая, Витоша ски СА СОБСТВЕНИЦИ.[/quote]
  Дали са собственици или концесионери е формалност, след като срокът на правото за строеж изтича по договор след 20 години, а категоризацията на пистата е безсрочна.

 81. 81 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#44] от "niakoi_si":

  Напротив! Скиорка съм и то от много дълги години. Опитай се да вникнеш в същността на нещата, а не да повтаряш като папагал чудо-недочуто. Знаеш ли, че законът за горите, приет под искане на такави като теб е един от най-несправедливите закони в България? Дали ти е ясно, че той дава възможност за пряка приватизация? И може би някои с много парички използва псевдозелените, за да си подготви почвата и после да купи планината, за която така плачете.
  Не Цеко е врагът тук. Сега точто това дружество "За Витоша", маже нещата. Може да си говорим емоционално или да се обиждаме, но фактите са си факти. Законът направи така, че пистите да се превърнат в пасища. Сега Държавата трябва направи така, че да закони нещата. За какво изнудване говориш? За това, че утре Витоша ски ПУСКА лифтовете? Какво искаш - да ти дадат безплатна карта за 10 години напред? Кой изнудва, ако не псевдоеколозите. Тези, които затриха ски сезона.
  И за какви 30 години говориш, когато Законът определе срок от 20 години? Ей такива като тебе само плюят и пишат без да знаят истинските факти. Жалко, че по-глупавите ви вярват.

 82. 82 Профил на army
  army
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#46] от "focusnik":

  А ти прочете ли заглавието на главата, която ми цитираш всезнайко??

 83. 83 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#80] от "Роси Кирилова":

  Собственици са на железата. Казаха ще ги поддържаме. Днес вървят, утре се чупят. Друг ден ще вървят.
  На Витоша писти няма . Има пасища. Собственост на държавата. Тя да си прави писти,да отчуждава или да прави каквото си иска.Витоша ски каза лифтовете ще вървят докато вървят. Екоидиотите да ги наемат тези писти.

 84. 84 Профил на Ognyan Gerassimov
  Ognyan Gerassimov
  Рейтинг: 609 Неутрално

  "След като "Витоша ски" заплаши, че ски сезон 2012/2013 г. може и да няма, "
  Аре стига с тия Витоша ски. Да по-добре да няма и без друго на техен лифт няма да се кача откъде да съм сигурен че няма да се повреди. Голям праз като няма сезон на Витоша даже по-добре да няма ще ходим в Австрия ...

 85. 85 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#73] от "Не мразѝ България щото не гласува за Костов":

  За това ли става въпрос?
  http://www.wallpaperstravel.com/wallpapers/ischgl-ski-resort-1600x1200.jpg
  Много гора ще да е изсечена....

 86. 86 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 980 Неутрално

  До коментар [#75] от "army":

  да не предлагаш да бутнем къщичките на новобогаташите и да изчистим изцяло Витоша

 87. 87 Профил на Пак съм аз
  Пак съм аз
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Аз не съм скиор. Планинарка съм и си пазя колената за ходене, а не за глупавото връткане на лифта, на пистата, на лифта, на пистата...

  Обаче ако на цената на 50-100 декара гора може да се осигури работа на 500 човека пряко заети в ски-инфраструктурата и още 5000 - заети в хотели, боулинг-зали, масажисти в сауни, готвачи, сервитьори, таксиметрови шофьори....та това е повече персонал от закритото Кремиковци, съм ЗА Витоша ски

  lara_croft, но ме бамнаха.
 88. 88 Профил на army
  army
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#86] от "Eisbär":

  Ххаахахахахх, взимам багера и идвам...

 89. 89 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 488 Неутрално

  таксиметрови шофьори?!?!?!?!?!

  Да се не начудиш на тъпите гърци, как не допускат превозно средство в планината Олимп! Че и хотели не са сетили да направят, да предлагат ядене, пиене и масажи! Колко пари щяха да изкарват, а?!

 90. 90 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 528 Гневно

  До коментар [#48] от "joe_danby":

  Как се ядосвам като прочета такива коментари! За какво бетониране става въпрос? Дали изобщо прочете проектът на Витоша ски. Еее, ама повтаряте като папагали. Витоша ски си има проект! Може да се прочете от всички, както аз съм го прочела. И там на ясен български пише, за залесяването, за опазването на околната среда. Обаче няма, няма кой да прочете. Не виждам някой да е обърнал внимание на фактите. Говори ми за Швейцария или Франция. Обаче там никъде няма да видиш тълпа еколози, които са ПРОТИВ новите лифтове.

 91. 91 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#67] от "Не мразѝ България щото не гласува за Костов":
  [quote#67:"Не мразѝ България щото не гласува за Костов"]Грешки на прехода - още 20 години и нещата ще се опавят [/quote]
  Сами няма да се оправят. От нас зависи да натискаме управляващите и да мислим като гласуваме.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 92. 92 Профил на Пак съм аз
  Пак съм аз
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#85] от "veragena":

  Еми, както виждаш на твоята снимка се вижда едно дърво и половина. Ако смяташ че е естествено така - много се лъжеш.

  Между другото точно по този начин е изглеждала и Витоша преди сто години. Но за разлика от голеемите природозащитници от Австрия и Швейцария сме я залесили.

  lara_croft, но ме бамнаха.
 93. 93 Профил на Пак съм аз
  Пак съм аз
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#89:"veragena"]тъпите гърци[/quote]

  Ха,ха - ти ходила ли си на Олимп. Това е нещо като каменна кариера. В Гърция пистите са на Боздаг и около Флорина и Мецово. Но са слаба работа. Къс сезон, къси писти. А пък и гърците наистина са тъпи. Не ми ги давай за пример

  lara_croft, но ме бамнаха.
 94. 94 Профил на damian
  damian
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#56] от "B52":

  Аз, например, пиша почти само по темата за Витоша. Това значи ли, че моето мнение е по-маловажно? Просто нямам време да се произнасям по всички въпроси.

  damian
 95. 95 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#51] от "B52":

  Леле, ама ти ме караш да се смея с глас. Еко протестите били симптом на гражданско общество. Такова, уви в България НЯМА! и то по много, много проста причина. На протестите на еколозите почти нямаше еколози, почти нямаше хора, които да разбират за какво става въпрос, почти няма хора изобщо направили си труда да прочетат проекта на Витоша ски, закона за горите. Ако обществото ни беше информирано, ако знаеше точно как и къде, нямаше да има протест от откачалници и малко, ама много малко еколози.
  Най се ядосвам на такива от "За Витоша", които по-скоро трябва да се кръстят "За парите, които прибираме в джоба си". Смешните им въпроси защо не засегнат факта, че с промяната на закона за горите се дава възможност за Приватизация. Ха, сега - еколозите извоюваха възможност любимата им Витоша да се приватизира. Честито!

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 96. 96 Профил на gabarkov
  gabarkov
  Рейтинг: 640 Неутрално

  [quote#87:"Не мразѝ България щото не гласува за Костов"]Обаче ако на цената на 50-100 декара гора може да се осигури работа на 500 човека пряко заети в ски-инфраструктурата и още 5000 - заети в хотели,....
  съм ЗА Витоша ски [/quote]
  Теоретически си праваТова се прави с подготвен,обсъждан (не емоционално, а употреба на главния мозък) и приет план, представен от сериозен инвеститор. С договор, позволяващ да биеш инвеститора, ако почне да шикалкави, и кауза за прекъсване на договора.
  Не е просто, но не е и много сложно, по белите държави така работят, и за това така и изглеждат. Тук...видя се какво стана по морето, и в Банско. Трябва ли това да стане и във Витоша?

 97. 97 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#14] от "tedif":

  Витоша ски са собственици на лифтовете. Може би е добре това да го знаеш както и тези като теб.

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99 Профил на head_hunter
  head_hunter
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#13] от "focusnik":

  Тома, ти ли си бе?

  Няма ли да станеш от компютъра и да се разходиш малко на Витоша? Аааа, от утре може да ползваш и лифта, ако си достатъчно еко и не искаш да тъпчеш земята!

 100. 100 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  [quote#97:"mnogosamkrasiva"]Витоша ски са собственици на лифтовете. Може би е добре това да го знаеш както и тези като теб.[/quote]
  Ма ти си много навътре и явно ти е вътре..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK