Актуални енергийни теми срещат тази вечер политици, граждани и експерти

Актуални енергийни теми срещат тази вечер политици, граждани и експерти

© Анелия НиколоваКак промените в законодателството за възобновяемите енергийни източници влияят на цената на електроенергията, на нивата на замърсяване на въздуха и засягат здравето на населението?


Какво е значението на преговорите с американските ТЕЦ за цените на тока и продължаването на работата на ТЕЦ Бобов дол за околната среда и качеството на живот в България?


Какво се случва с осъществяването на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради?
Тези въпроси са ключовите и актуални теми в енергетиката за експертите зад платформата "Зелени закони". Те ще са и отправните точки в поредния им дебат на тема "Енергетика и климат", който среща политици, граждани и специалисти днес в 18.30 часа в Червената зала на Центъра за култура и дебат "Червената къща". Разговорът може да се проследи и онлайн.


От страната на политиците присъствие този път са потвърдили само Явор Куюмджиев от БСП и Борислав Сандов от ПП "Зелените" и Виктор Лилов от Движение за европейско обединение и солидарност (ДЕОС). От управляващите партии отказват участие. Експертите, които ще се включат в разговора, са Антоанета Йотова и Петко Ковачев. Модератор на дискусията ще бъде Иван Бедров.


Събитието е част от серията дебати, реализирани по проект "Да говорим (на) открито: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда" на Сдружение за изследователски практики.


Позицията на експертите от "Зелени закони" можете да видите тук.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK