Концесията на Банско отново влиза за обсъждане от управляващите

Концесията на Банско отново влиза за обсъждане от управляващите

© LAP.bgБъдещето на концесията на ски зона Банско отново влиза в дневния ред на управляващите. Това стана след дълго отлагане на горещата тема, поредната сформирана по казуса междуведомствена група преди една година и поредния доклад на експертите, оценяващ концесията, който беше раздаден на парламентарните групи и отговорните институции през май, когато въпросът отново беше замразен. 


Днес управляващите партии в кабинета са се обединили около позицията, че трябва да се вземе окончателно решение дали концесията да бъде продължена, изменена и при какви условия. Партиите ще изпратят свои становища по анализа на експертите, свързан с неяснотите и нарушенията на концесията. До този момент те не са били получени. Това стана известно от изказванията на участвалите в днешното заседание на съвета министъра на екологията Ивелина Василева и от съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, както и от изявление от пресцентъра на Министерски съвет.


Пред журналисти Василева заяви, че трябва да се вземе решение дали ще се пристъпи към изменение на концесионния договор. Тя подчерта, че няма решение за строителство на нов кабинков лифт на Банско. Няма и постъпило инвестиционно намерение в екоминистерството за изграждането му, заяви още Василева. 
Съветът за развитите е орган към МС за обсъждане на всички спорни въпроси на коалицията. В него участват всички министри, вицепремиери с представители на ръководствата на парламентарните групи, а когато се налага и представители на ресорните комисии в парламента.


Представителите на Реформаторския блок са се въздържали да изразят позиция с аргумента, че искат да я съгласуват с партньорите си в парламентарната група на формацията, стана известно и от изказване на вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.


"След като година партиите мълчаха, сега трябва да се действа," обяви председателят на Съвета. Бъчварова изтъкна, че това е тема, разглеждана още на 25 януари миналата година.


Пред "Дневник" Каракачанов обясни, че на заседанието днес е поставил въпроса кога най-сетне ще се обсъди докладът с оценката на концесията на "Юлен" и предложения за разрешаване на казуса. По думите му документът е бил раздаден на всички парламентарни групи и членове още през май и оттогава за пореден път темата е била замразена. Разбирането на членовете на днешното заседание на съвета е било, че е крайно време докладът трябва да бъде обсъден и че трябва да се вземе окончателно решение по казуса. Реформаторите са обещали, че ще заемат позиция по темата до следващия вторник.


Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов миналия януари беше създадена поредната междуведомствена работна група, която трябваше да разгледа проблемите, свързани с изпълнението на договора по концесията на "Юлен" и да излезе с доклад с предложения за разрешаване. Работната група включваше представители на администрацията на кабинета, на министерствата на околната среда и водите, на регионалното развитие и благоустройството, на финансите, на младежта и спорта, на образованието и науката, на икономиката, на туризма, ДНСК и Агенцията по геодезия, картография и кадастър.


Кметът на община Банско Георги Икономов коментира по повод заседанието на Съвета, че процесът за доизграждане на съществуващата ски зона в пиринския курорт ще бъде съпътстван от редица технически трудности, но е крайно време той да започне и приключи във възможно най-кратки срокове, като се спазват всички законови изисквания. "Иска ми се да вярвам, това да не е поредната напразна надежда за нашия курорт, а действително да се предприемат бързи и категорични мерки в посока развитието на зимния туризъм в града ни," казва Икономов.


Дългата история на казуса със ски зона "Банско"


Ведомствени работни групи за концесията бяха сформирани още по времето на служебния екоминистър Юлиан Попов след одит и критичен доклад на Сметната палата през април 2013 г. Според  основните изводи на Сметната палата екоминистерството не е осъществявало адекватен и ефективен контрол по изпълнението на концесията на ски зона Банско през първите й десет години. Правилата за контрол са утвърдени от министъра на околната среда и водите едва през 2011 г., а целият период на концесия е 30 години. Ведомството не е отстранявало и възникващите проблеми своевременно.


Според част от препоръките на работните групи, огласени едва от предходния екоминистър Искра Михайлова, трябва да се изясни концесионната площ на ски зоната, защото там има допуснати грешки. Другият проблем е методиката за определяне на концесионната такса.


През февруари 2014 г. прокуратурата се поизнесе, че част от пистите и съоръженията над Банско са изградени в нарушение през годините, но санкции за концесионера "Юлен" няма да има поради "изтекъл давностен срок, в който няма образувано административно-наказателно производство".

Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Навярно ще претупат доклада,ще приемат исканията на Юлен и ще досъсипят планината и самото Банско!

  Tony
 2. 2 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 640 Любопитно

  Концесията ще се обсъжда, докато не се вземе "правилното" решение.
  Сиренето е с пари, както всички знаем.

 3. 3 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 456 Любопитно

  Според мен разни офшорни дружества финансирани с парите на вложителите от една скиорска банка, чиито пари пък са гарантирани от данъкоплатците, въобще нямат място да са концесионери на каквото и да е било - включително и на ски зони.
  Просто е време този въпрос да се реши устойчиво и по европейски, а не според желанията на офшорите.

  krastitel
 4. 4 Профил на kapitalist
  kapitalist
  Рейтинг: 434 Разстроено

  "2014 г. прокуратурата се поизнесе, че част от пистите и съоръженията над Банско са изградени в нарушение през годините, но санкции за концесионера "Юлен" няма да има поради "изтекъл давностен срок, в който няма образувано административнонаказателно производство".
  Опять двойка ли бе Цацаров?

 5. 5 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Всичко трябва да се изсече и да се построят много лифтове и писти. Трябва да има поминък за бедните банскалии и Цеко.

  The best way to predict the future is to invent it.
 6. 6 Профил на carebean
  carebean
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Обективно това е правилното решение!
  Да седим и да гледаме отстрани да гледаме другите как хубаво го правят и да цъкаме с език ни е най-любимо!
  Ми защо и ние да не станем супер зимна дестинация!
  Аз съм хепи от решението на 100%

 7. 7 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 295 Любопитно

  "от изказване на министър-председателят по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова."

  ОТ КОГА ИМАМЕ И "МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ПО КОАЛИЦИОННАТА ПОЛИТИКА И ........"

 8. 8 Профил на lisungerche
  lisungerche
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да влиза и да се взима решение за втора кабина, че е нечовешки изнервящо това чакане! Който е ходил, много добре разбира, че е наложително.

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  цеко каквото е хванал все го е о.рал. Но си има Б.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#8] от "lisungerche":

  да утрои цапацитета на сегашния лифт и всичко е решено. Но на него му се лапка още без пари. по пътя на цецо мустака !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#6] от "carebean":

  щото нЕма снЕг !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на lisungerche
  lisungerche
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#10] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е хайде сега! По света далеч по-малки курорти нямат този проблем...Не знам дали караш, но ако аз доста и моето мнение е че си трябва втори! Трябва и да почнем да развиваме това богатство, което го имаме като даденост - планините и туризмът! Хората си правят изкуствени писти и избиват рибата! Ние сума ти курорти и само тъпчем на едно място Аз заставам с две ръце и това е...

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#12] от "lisungerche":

  лифтът е само претекст, както и на Витоша - липса на фантазия . Едно си цеко знае, едно си цеко бае !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 572 Неутрално

  това правителство става орешарски две.
  явно десе ченгетата стават нетърпеливи
  да капитализират активите под тяхна власт,
  а именно институциите отговорни за опазването
  на природата в България, които в този случай са:
  РИОСВ, кметството на община Банско, МРРБ.

 15. 15 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 572 Неутрално

  аа как щях да забравя и
  министерството на околната среда и водите.

 16. 16 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Щом цените за покупка на апартамент паднаха почти двойно...бъдещето не е розово...А презастрояване..ще го превърне в зимния Сл. Бряг...! Вероятно.

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  какво става с канализацията, че намирисва !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Кога ще има наказания за доказаните (с влезли в сила събедни решения, последното на ВАС) за нарушенията на сегашната концесия! И как така ще се продължава или разширава концесия на НАРУШИТЕЛ ???!!!

 19. 19 Профил на mammita
  mammita
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Сега ще обера минусите тук, но не разбирам, защо не трябва да се решат проблемите на Банско? Нима един нов лифт ще разруши планината? Или ще я бетонира изцяло? Опашките ги видяхме всички. Гледаме ги за поредна година. Какъв е точно проблемът на псевдоеколозите ни, че да не може да има лифт? Като си задам този въпрос и си спомням това предаване http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/04/02/106711/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8-%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B5%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D1%85%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B8/ Май много бързо забравихте схемите на Дончо да се блокират проекти, докато не му се платят един парички под масата. Познайте сами колко ще струва инвестицията в един лифт и какви пари могат да бъдат искани, а. За мен това е единствената причина да не се позволява вторият лифт. Всичко друго са празни популистки приказки и измислици, че щяла да се бетонира планината. А обратното - без лифт, планината ще опустее и ще се превърне в разоран двор, в който циганите ще изсекат каквото могат, а хората ще са избягали отдавна в чужбина, защото нямат поминък. Мислете малко по-трезво де, стига с тоя популизъм. Хайде цъкайте минуси наволя. Може и да не ви харесва, но това е истината. Тя не винаги е опакована в лускаво целуфанче както ви я представят някои хора.

 20. 20 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Да вземат да обсъдят и концесията за Витоша. Че и там е леле-мале.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 21. 21 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Окончателното решение на петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС), с което ВАС отмени строежа (незаконен и нарушаващ концесията) на втори лифт в Банско:
  http://www.sac.government.bg/court22.nsf/d038edcf49190344c2256b7600367606/5d383d4d57bce128c2257b6a0056c6f1?OpenDocument

 22. 22 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Любопитно

  Не разбирам нуждата от "Концесията на Банско отново влиза за обсъждане от управляващите".
  Значи един сключва концесия,след това друг я преправя,допълва,доизгражда?
  Отговорност търси ли се?

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  Цеко или да си плати глобата за нарушената концесия или да си вдига чуковете.Сигурно има и други желаещи.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#23:"hodounski"].Сигурно има и други желаещи. [/quote]
  Тях не ги притеснява Цеко , а си искат рекета

 26. 26 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 514 Неутрално

  [quote#19:"mammita"]Сега ще обера минусите тук, [/quote]

  Знаем си те.Където има новина за цеко и пиб ти си от първите на амразурата.И тук и в капитал.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#23] от "hodounski":

  няма парЕ. и в банката нЕма !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  [quote#8:"lisungerche"]Да влиза и да се взима решение за втора кабина, че е нечовешки изнервящо това чакане! Който е ходил, много добре разбира, че е наложително. [/quote]

  Чакането е абсурдно. Само че има по-добро решение със заместването на сегашната кабина с капацитет 8 души в кабинка с по-голяма, примерно за 20 души. Това ще реши проблема без да се изсичат дървета. Не знам защо Цеко упорства, вероятно е по-скъпо отколкото да направи втора кабина до Шилигарника.

 29. 29 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#28:"galapagas"]Не знам защо Цеко упорства, вероятно е по-скъпо отколкото да направи втора кабина до Шилигарника. [/quote]
  ей сега ще ти кажа защо упорства.
  като се направи втория лифт ще изока, че трябват
  повече писти за повишения капацитет. след това ще
  изока, че трябват влекове за пистите и ще се нагуши
  от няколко места:
  1. пари от допелмайер за кабинката и за лифтовете
  за новите писти
  2. пари за машините за сняг.
  3. най-вече поддръжката-тя няма да спре дълги години.
  4. корупционни сделки след пускането на лифта със брокери
  на недвижими имоти.

 30. 30 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Кво им пука презастрояването и бастисването на планината?
  Гербавите мислят до три дни напред. Ще одобрят дозастрояването единодушно.

 31. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  [quote#19:"mammita"]Опашките ги видяхме всички[/quote]
  Къде точно са тия опашки?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Снегът ще става все по-малко и сезона може да се свие до 2 месеца.Само ще унищожат хубавата природа.

 34. 34 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Пълна забрана на офшорки и фирми, които имат собственици офшорки да участват в обществени поръчки и концесии!

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 267 Неутрално

  За различните олигарси - различен аршин. Да живее държавата на свободата, справедливостта и равенството!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  "Тя подчерта, че няма решение за строителство на нов кабинков лифт на Банско. Няма и постъпило инвестиционно намерение в екоминистерството за изграждането му"
  Моля защитниците на Цеко да ми обяснят! Уж иска, но ако може да го направи без да минава по законния ред. Еднакви ли са процедурите за всички в тази държава? Иначе съм ЗА изграждането на втори кабинков лифт.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  Правителството докато се мотае, то сезона за ски свърши!!!
  Ама мотаенето е нацинален спорт, как иначе?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 41. 41 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#35] от "ron52371331":

  Бухахахахаха, къв скиор си ти бе, ски виждал ли си някога освен по телевизията?
  Лифтовете щял да си взима, неговите си лифтове...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 42 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 648 Любопитно

  [quote#35:"ron52371331"]Аз ако съм на Цеко ще си взема лифтовете [/quote]

  Които с негови ли?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 43. 43 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  За съжаление въпроса наистина силно се политизира, защото няма по света курорт който да няма развита лифтова мрежа и хората във всичките алпийски държави не протестират, а и много наши граждани са били в тези курорти и знаят за какво става дума.
  Не лифтовете и пистите ще съсипят планината, а кръчмите и хотелите - тези постройки трябва да бъдат ограничени и наблюдавани.
  Погледнете само колко и какви постройки са в района на хижа Алеко - то е почти малко градче.
  Всяка уж хижа, а всъщност кръчма под прикритие генерира ужасяващи количества боклуци - твърди и течни, битови и химически, изискват автомобилен път до тях и т.н.
  И голямата беда неконтролираната сеч в горите също.
  Ако решим тези проблеми, лифтовете няма да пречат на никого и ще има нормални за нашите възможности ски-курорти.

 44. 44 Профил на joreto101
  joreto101
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не знам какво толкова се мъчат управляващите. Да изфабрикуват един невалиден документ като този, с който Герена е предоставен на Леевски безвъзмездно за вечни времена и готово! Какво ще се занимават с концесии, проверки, работни групи и прочие....

  "Обичай смелите, те са солта на земята!"
 45. 45 Профил на vigour
  vigour
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Важно е да се преценят всички плюсове и мимнуси от решението и накрая да стане това, което е най-добре за всички ни като зимна дестинация. Всички други нападки и разсъждения по темата са прах в очите.

 46. 46 Профил на cormoranstrike
  cormoranstrike
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#6] от "carebean":

  Няма как да станем супер зимна дестинация! Да сравняваш Пирин с Алпите, е все едно да сравняваш язовир Кърджали с Егейско море... просто няма как да стане !!!

 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  [quote#45:"vigour"]най-добре за всички ни като зимна дестинация. [/quote]

  Що пък като зимна точно?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на s0f1a
  s0f1a
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Аз не съм фен на зимните спортове, но ходя с компания и действително има опашки и предимно чужденци. Така че ако е законосъобразно нека се направи.

 49. 49 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  В нашата стабилна държава раздаваме порции като за последно.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 50. 50 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Искат да доунищожат планината ей ненаядоха се, а лобистите депутати кога ще видим в раирана риза ?!

 51. 51 Профил на FAN
  FAN
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#3] от "krastitel":

  Можете ли да дефинирате какво значи:
  [quote#3:"krastitel"]Просто е време този въпрос да се реши устойчиво и по европейски[/quote]
  Защо да не може банка или акционери в банка да е концесионер на ски зона ако всизко, което се прави е според закона? Вие да не сте комунист?
  1. Ясно е, че на Банско трябва да бъде изградена втора кабинка съобразена с всизки екологично изисквания!
  2. За да има някакъв смисъл от тази кабинка НЕ ТРЯБВА да се издават повече разрешителни за хотели! Т.е. не трябва към съществуващата леглова база да се прибавя нова. Просто легловата база трябва да е съобразена с лифтовете и капацитета, който може да поеме планината, за да е екологично и хубаво всичко! Така е навсякъде по света!

  What we do in life echoes in eternity
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK