Веригата "Лидл" монтира станция за зареждане на електромобили

Веригата "Лидл" монтира станция за зареждане на електромобили

© Лидл БългарияВеригата магазини "Лидл"- България, е монтирала станция за зареждане на електромобили на паркинга на новия си магазин в "Младост" на бул. "Андрей Ляпчев" в София.


Използването на станцията е безплатно, като сесиите за зареждане са с максимална дължина от 60 минути.


Зарядната станция може да обслужва едновременно два автомобила и е активна за зареждане в рамките на работното време на магазина. Устройството за специфични климатични условия позволява станцията да функционира при температури от -35 градуса по Целзий. Мощността й е 50 kW, като за максимално удобство на клиентите е снабдена със захранващи кабели с дължина от 3,9 метра.
Зарядната станция модел ABB TERRA 53 CJG притежава три типа накрайници и предлага възможности за зареждане на най-различни марки електромобили:За автомобили с марка Nissan, Mitsubishi, Peugeot, Citroen и Kia - CHAdeMO; за BMW, Volkswagen, GM, Porsche и Audi - CCS; за Renault, Daimler, Tesla, Mercedes и Smart - Type 2 cable.


С откриването на новия си магазин компанията залага и нова концепция за магазините си, която включва промяна във функционалността и енергийната ефективност на сградите, а сред фокусите на фирмата се нарежда и околната среда, обясняват от веригата.


Търговският обект е интелигентна сграда с международен сертификат BREEAM за енергийна ефективност.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK