"Eнел Грийн Пауър" купи американска ветроенергийна компания

"Eнел Грийн Пауър" купи американска ветроенергийна компания

© ReutersСеверноамериканското дъщерно дружество на "Eнел Грийн Пауър" подписа договор за купуване на ветроенергийната компания Padoma Wind Power, чийто собственик досега беше NRG Energy.


Padoma Wind Power е базирана в Калифорния и разработва проекти с мощност около 4000 MW. Щом бъдат завършени, те ще спомогнат до 2020 г. една трета от продаваната на дребно електроенергия в щата да бъде произведена от възобновяеми източници. От "Енел" заявиха, че новата придобивка осигурява ключова географска диверсификация на проектите за производство на енергия от вятър на италианския енергиен гигант.


Двете страни постигнаха и по-общо споразумение за сътрудничество в други "зелени" инициативи в Северна Америка. NRG ще запази правото да подаде първа оферта, ако Enel North America потърси партньор в собствеността върху проектите на Padoma.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK